Diodové osvětlení
Moderátor: Moderátoři
Když se podíváš co jezdí na našich cestách za machry se zatmavenejma skoro neviditelnejma bludičkama vzadu nebo Simply Clever 100-130 s vyšisovanejma neprůhlednejma světlama, tak toto je přecejen X krát viditelnější a řekl bych i výraznější řešení. Taky jsem ten nápad kdysi měl, leč zůstalo jen u teorie... Jináče autíčko je to krásné.
Tak už zase v žižulu!
- Atex
- Kontaktovat uživatele:
neco podobneho bych chtel vytvorit prednich parkovackach.. Stepane mas nejake rady, napady?
Fiat Coupe 16VT+ - T3/4 powered - Simota intake, Big intercooler - Prosport EBC + Defi Boost Gauge - Free 2.5' exhaust - ext. Wastegate, Walbro 255 - Unit managed by lanciahf.eu
Lada 2106, 2006 - 2013 Konec
Bratrstvo Vana Tallinn
Lada 2106, 2006 - 2013 Konec
Bratrstvo Vana Tallinn
a mohly byste sem nekdo dat schema na ty diody v prednich parkovackach? a seznam soucastek, jen tak ze zvedavosti
BA3 21061 1700k (pojizdnej plynovej zapalovac) - 15.3.2008 - uz zkoncil
BlackJack used stye
БлацкЯцк
BMW E36 320i ARKTISSILBER METALLIC - 27.1.2011 - ..........
Chatka 12 forever
Buková drift challenge team
BlackJack used stye
БлацкЯцк
Chatka 12 forever
v případě dostatečnýho počtu ledek je předřadnej odpor zbytečnej
když se uvažuje 1,9 V na jednu LED diodu (červenou), tak je počet diod 6-7 v sériovým zapojení
když se uvažuje 1,9 V na jednu LED diodu (červenou), tak je počet diod 6-7 v sériovým zapojení
Naposledy upravil(a) EMI dne úte pro 18, 2007 20:17, celkem upraveno 1 x.
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG
BLIZZARD = iron fist in a velvet glove
osa Klatovy - Plzeň - ....
no asi proto abych mel podle ceho navrhnout plosnak a vyleptat si to ve skoleŠtěpán Getsko píše:Když sem někdo hodí rozměry parkovaček pod tím krycím sklem ( myslím tloušťku x šířku x délku a k tomu nějakej hrubej nákres parkovaček v řezu ) tak bych to zkusíl dát na papír a vyfotit to.
Ale stejně co byste chtěli za schéma? Vždyť je to jen sériový zapojení pár diod a odporu na 12V!!!
BA3 21061 1700k (pojizdnej plynovej zapalovac) - 15.3.2008 - uz zkoncil
BlackJack used stye
БлацкЯцк
Chatka 12 forever
BlackJack used stye
БлацкЯцк
Chatka 12 forever
3. brzdový světlo na A5 je koncipováno tak, že každý 3 diody jsou zapojený s odporem na 12V, Celkém je jích tam 22 diod. Poslední 4 diody jsou taky zapojený s odporem. Tohle řešení je výhodný v případě, kdy odejde jeden z okruhu do věčných lovišť, pak je totíž zajištěná funkce svícení ostatních uzlů ( z důvodu bezpečnosti ).EMI píše:v případě dostatečnýho počtu ledek je předřadnej odpor zbytečnej
tak v případě že jsi uved 22 diod tak neni problem udělat 4 paralelní větve po 6 diodach v serii (24 ks) což už bude mít slušnou svítívost a ta spolehlivost bude podle mě dostačující (oproti žárovce) odpor jsou zbytečný ztráty
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG
To s tebou souhlasím. Já jsem to dělal podle zapojení z A5 proto, že jsem jenom vypájel součástky z jednoho plošňáku a zapájel jé do svýho.EMI píše:tak v případě že jsi uved 22 diod tak neni problem udělat 4 paralelní větve po 6 diodach v serii (24 ks) což už bude mít slušnou svítívost a ta spolehlivost bude podle mě dostačující (oproti žárovce) odpor jsou zbytečný ztráty
Měl jsem doma diody ze 4 brzdových světel.