Hlavně bych si dobře ošéfoval typ a číslo motoru, pokud chceš projít legální STK. Já mám motor už asi 6 let v 06 vymazaný, dal jsem tam jiný motor 06, který je modrý, má nálitek 06, bohužel typ tam je vyražený 01 + č. motoru (měl to jeden ve dvanáctce). Za to jsem byl vyhozen a chtěli mě sebrat techničák, moje argumenty nebrali, prý co je vyraženo, to platí. Vyřešil jsem to, až když jsem si s tím hochem velmi intenzivně popovídal a řekl, že zveřejním auta, u kterých dělal STK bez auta (bohužel pro něj, o některých vím). Potom mi teprve řekl, abych ta čísla odbrousil a přijel znova.
mám šestnáctku v 05-obrus štítek a naraž číslo jaký je na 1200 ce a kdyby byl problém zkus jinou stanici stk -já byl dvakrát na stk a že tam je 1600 si ani nevšimli zvenku je motor stejnej a číslo jsem vyrazil podle původního-a nějakej nálitek 06- no a co,číslo sedí tak co, už vidím jak ti budou rentgenovat motor kvůli číslu u žigula
no ja chcem nieco vysusat, ked uz budem davat motor vonku - prebrusit naliatok, tekutym kovom alebo epoxidom zaliat povodne miesto a rucnou gravirovacou bruskou vybrusit cislo Otazkou ostava, ci to bude drzat, ci je v mojich silach urobit to tak, aby to nebolo ocividne a ci niekomu netukne v hlave ze motor 05 je remenovy a nie retazovy
Cory, nevymejšlej blbosti . Na tekutý kovy a pod. se vyprdni. Starý číslo přebrus smirkovým kotoučem na flexu, hezky to zahlaď, naraž raznicemi nové číslo a pak to pokap kyselinou z autobaterie. Dostane to pěkný dobový mat
Aha, tobě jde o nálitek . Ten bych vybrousil a hotovo. Stejně nikdo krom starých servismanů neví, kde nálitek hledat a jestli tam vůbec nějakej byl ...
Trošku bych se vetřel do tématu s tím klepáním....mám problém s 2104. Najeto pouhých 30800 km, ale i přes to začal motor klepat, podobně jako diesel. Zaráží mě na tom ovšem skutečnost, že se to klepání objevuje jen někdy, většinou při motoru v nízkých otáčkách a sešlápnutém plynu.......>> v tahu. Zdá se že občas klepání uplně zmizí. Při vonoběhu není slyšet vubec ............. taky mě zarazilo blikání mazání při ostřejším průjezdu zatáčky a brždění.....skontroluji tedy olej a hladina je lehce pod ryskou min ....přitom jsem olej dolíval asi v 30050km do plna ........je možný že má souvislost to žraní oleje s klepáním ??? ......někdy si všimnu poměrně modrého dýmu z výfuku.......nejde mi ale do hlavy že by motor s takovým malým počtem km mohl žrat tolik oleje ....neporadí někdo jak zjistit co tomu vlasně je ? .....pokud jsou v prdeli kroužky, tak je to teda hodně blbý, ale právě při 30ti tisících se mě to nějak nezdá ...... ?????? diky za reakce
Změř kompresní tlaky, to trochu napoví. To klepání je "kovové"? Jaká je historie toho auta, ten proběh km máš ověřen? Ono totiž počítadlo je jaksi jen pětimístné ... . Mrkni na předstih, ev. zkontroluj ventilové vůle. Brát olej by to mohlo i díky guferům na ventilech, ty stářím tvrdnou a pak to může brát olej. Nicméně dle popsanáho se dá očekávat, že jde o něco horšího.
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
mám to auto po strejdovi, celé život v garáži .....najeto fakt tolik kolik tam je ....on moc nejezdil ...bydlí v Praze a garáž měl tak daleko od domu, že radši jezdil MHD .....nojo ...dííky, něco vyzkuším ....to zase bude práce aspoň budu mět co dělat