Díra v sacím potrubí
Moderátor: Moderátoři
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
- Michal Pokorný
-
- Kontaktovat uživatele:
- Jirka 2103
- Kontaktovat uživatele:
Tak vskutku to je ta která je na tom obrázku červeně orámovaná
ten průmě 3 mm - je to vyrobené z nějakého 6 hranného kusu tyče, která má na jednom konci závit M6 a skrz tuto celou "tyčku" je díra průměru cca 3mm. Snad jsem to vysvětlil pochopitelně
Ale nejde z ní žádná zahnutá hadička jak je na tom obrázku malováno....
ten průmě 3 mm - je to vyrobené z nějakého 6 hranného kusu tyče, která má na jednom konci závit M6 a skrz tuto celou "tyčku" je díra průměru cca 3mm. Snad jsem to vysvětlil pochopitelně
Ale nejde z ní žádná zahnutá hadička jak je na tom obrázku malováno....
Škoda Rapid 130 1987
Škoda a Lada mohou být přátele...
Škoda a Lada mohou být přátele...
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
- Jirka 2103
- Kontaktovat uživatele:
- Liborec
- Kontaktovat uživatele:
Luděk Ondrůch píše:Pokud myslíš to červeně orámované, tak ta trubička slouží k odvodu kondenzátu ze sběrného potrubí. Rozhodně ji neucpávej!
Tak vy odbornici to je kanalek kterým vyteče ven přebytečný benzín když neni nastartovaný motor a benzin by tekl do valcu tak teče ven. ale je tam při montovana taková trubička jestli tam neni tak to muže mas k čemu to tam vlastně je.
- Liborec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Díra v sacím potrubí
Štěpán Getsko píše:Tahle trubička tam musí být. Dokonce se ani nesmí zaslepovat a to proto, že konstruktéři při navrhování karbu brali v úvahu i přisávání vzduchu touhle trubičkou.Vladimír píše:Zdravim
Včera jsem tak drobně pracoval v motorovém prostoru a zjistil jsem jednu takovou velmi zajímavou věc - díru v sacím potrubí se závitem M6 do kterého je zašroubován nějaký "nipl" s kuželovým závitem a asi trojkou dírou v něm nakrz
Může mi někdo říci co tímhle chtěli soudruzi říci? Je přímo pod přípojkou hadice k posilovači brzd. A vypadá to jako originální díl, ne nějaký homemade A v Tůmovi jsem o něm nic nenašel....
Určitě to souvisí s vlastním sacím prostorem, zkousil jsem do sacího potrubí nalít něco benzínu a vytékal odtamtud, a to prímo na výfukové potrubí....
Dík za odpovědi. Jo, je to LADA 1500, rok 75
Ta trubička slouží předevšim k tomů, aby se neuchlastal motor v zimě při startování. Někteří jedinci totíž se říděj tím, že napumpujou akcelerační pumpičkou litry benzínu, aby to vůbec nakopli - a uchlastaj to. Proto je tam ta trubička, která je napojena v sacím potrubí na takovou malinkou prohlubeň. Tím pádem přebytek benzínu odteče ven a ne do válcu, aby vyskratovali svíčky.
No konečně jeden odborník
Taky jsi někdy začínal, tak se tak vyjadřuj, nenarodil si se jako odborník, navíc se tu všichni snažili pomoct. A.
Naposledy upravil(a) Liborec dne pát srp 10, 2007 21:01, celkem upraveno 4 x.