Díky za všechny vaše rady...
našel jsem firmu (
www.kalina.cz) který se zabývá výrobou tesnění na zakázku...
Po telefonánutu jsem se rozhodl, že zkusím tesnění, které je prakticky klasické ale shora a sdola obalené plechem a je od nich. Řikali, že s timhle tesněnim byvaj obyčejně lidi spokojeni, že je dost pevné a zároveň není tak velké riziko jako u komplet celokovového lisovaného z více plechů, že jakakoliv chybička v podobě nerovnosti hlavy (tu samozřejmě srovnám) nebo bloku má následek podfouknutí, protože je samo o sobě velice tvrdé.
Další důvod je ten, že se přeci jen pouštím do nečeho, co nevím jesli bude fungovat, takže jeho cena (cca 500,-) je uplně super.. Až mi to pojede, tak bych řešil eventuelně jiné lepší tesnění, pokud by tohle opravdu nestačilo (ale ujišťovali mě, že to šílenci dávaj na přeplňovany favority a sou s nim spokojeny)
Dále bych se Vás zeptal, jesli by si tady někdo nestřelil od boku, jak vysoké tesnění si mam nechat vyrobit abych trošku snížil kompresní poměr a nemusel vybírat tu hlavu, opravdu totiž nevím jak moc ji mam vybrat...
Nerad bych totiž celý den vybíral hlavu, pak ji tam nasadil a zjistil, že se to buď vůbec nezměnilo, nebo sem někde u 5:1
Zítra si snad konečně přivezu turbíčko, karburátor Solex 32 DIS (můj oblíbený, mám ho i v Renaultu) a komplet hadice a další věci, tak sem zvědavej, jak to dopadne