Tátova petidveřovka

Moderátor: Moderátoři

Honza854

Re: Tátova petidveřovka

Příspěvek od Honza854 »

Antirezonator - dotaz:
Predpokladam, ze je nejak naladen. Meni se jeho vlastnosti s dobou provozu? Ma nejakou expiraci a ma se tedy pravidelne menit?
LADA 1500 béžové barvy, r. v. 1977, typ 2103
LADA 1500 tmavě modré barvy, r.v.1987, typ 2107
LADA NIVA 5dv šedé barvy, r. v. 2019, typ 2131
scot

Příspěvek od scot »

Já myslím, že má nastavenou expiraci na 5 let, ostatně stejně jako zbytek auta :) Každý rok navíc je vykoupen heroickým úsilím pečlivého majitele. Ale teď vážně, asi bych se na výměnu antirezonátoru vykašlal a zkusil ty vylepšené páky. Já mám na své tunel vytlumený, jako něco to pomohlo, ale kňučení to neodstraní. Tak nějak jsem si na to zvykl, beru to jako vlastnost. Výfuk mi taky trochu rezonuje, ale méně než před výměnou druhého a třetího dílu. Tam už byl vyrezlý vnitřek a chrastilo to. U mě je to dáno i tím, že poslední díl výfuku mám kvůli tažnému níže než je běžné. S výfukem jsem to ještě nevzdal, až seženu první díl, který pasuje (už jsem koupil dva a ani jeden neseděl), tak bych si s tím chtěl ještě pohrát. Možná sundám i tažné, stejně s tím nic netahám. Tátovi výfuk nerezonuje, aspoň jsem si toho v kakofonii ostatních zvuků nevšiml. V čem se liší proti krátké Nivě? Je střední díl delší?
Honza854

Příspěvek od Honza854 »

Jj. Střední díl je delší (asi o těch proklamovaných 500 mm ;-)).
Teď mi Nivu zplynovali a střední díl upravili - navařili zadní tlumič za antirezonator a ústí udělali směrem do země ještě před zadní nápravou - samozřejmě je to hlučnější. Přitom existuje lpg sada se 3. a 4. dílem, kde třetí je tlumič zavěšený pod levou zadní sedačkou a na to navazuje 4. díl, což je jen ohýbaná roura, která projde nad náparvou a kolem lpg nádrže ven. Až shnije současné řešení, určitě to předělám na to správné.
A tedy dotaz - utlumení tunelu polepením tlumicí vrstvou nepomohlo? Neprochází tedy dost hluku také tím otvorem zakrytým molitanem a gumovou vrstvou?
LADA 1500 béžové barvy, r. v. 1977, typ 2103
LADA 1500 tmavě modré barvy, r.v.1987, typ 2107
LADA NIVA 5dv šedé barvy, r. v. 2019, typ 2131
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“