ale v com umna Vesta dost boduje su crash testy ktore mala najlepsie v tejto kategorii a tam sa ukaze kto ma poctive plechy a kto nie

Moderátor: Moderátoři
Jojo v pondělí, nechame to na jaro/leto jak se trochu vycasiJmJ píše:To brno jedes uz ted po vikendu? Jestli jo, tak je to zas pech, neb to jeste nejsem doma. Ja bych totiz rad zkusil vestu ridit, pokud by to bylo mozne. Ale to by stejne bylo asi lepsi nechat na jaro a sucho. Ted to podle kamer u nas vypada docela zimne.
No, jako ex-desítkář s tebou úplně nemůžu súhlasit - ve Vestě se zdá, že nedělají zásadní konstrukční změny podle toho, co mají na skladě ("Tak co, Voloďo, dáme tam dneska tu plastovou nebo plechovou nádobku ?") a ještě jsem neslyšel nic podobného klasickému ("No tak je ten dekl vo půl čísla delší, no. Nevadí, další uděláme vo půl čísla kratší"). Takže ano, nějaké mušky Vesta má, ale když to srovnám s desítkou, kde jsem šel na první garanci se seznamem 17 závad, tak je Vesta už opravdu jinde a řešíme "kraviny" (v podstatě jen EU senzory tlaku pneumatik na zimní disky, což už se vyřešilo, a tu a tam někomu se třesoucí zrcadla).Jajo píše:každé auto(nie len Lada) je originál.
Ja som to nemyslel až tak doslovne, že čo majú na sklade to tam buchnú. Ja som skôr myslel, že vždy pri výrobe vznikne nejaká nepresnosť a preto sú také chyby ako trasúce zrkadlá,šum v podbehoch, vŕzganie, klepkanie, pukanie,... Čiže keď niekomu niečo klepe, puká, búcha,... ak to nie je systémová chyba pri výrobe, tak to neznamená, že tá jeho chybička krásy sa musí prejaviť aj na inom kuse toho istého modelu. Čiže napr. tie trasúce zrkadlá sa objavili iba dvom ľuďom na fóre, čiže to bola iba chybička pri výrobe, možno slabšia strunka, možno nakrivo privarený alebo vylisovaný nejaký diel v zrkadle... A tak som to myslel, že vždy pri pásovej výrobe (a hlavne keď sa zaúčajú noví pracovníci, alebo sú starí prepracovaní) sa vždy stane, že je niečo slabo dotiahnuté, nakrivo namontované, chýbajúca nejaká prkotinka, ..... a potom sa občas vyskytne taká chybička v podobe rôznych zvukov a vibrácií. Horšie je to keď už niekto rieši odchádzanie smerovky v zrkadle, lebo chybička spôsobila vnikanie vlhkosti do smerovky a tým pádom najskôr skratuje vlhkosť diódy a v konečnom štádiu vďaka vlhkosti niečo na tom plošáku "odhnije" a môžeš riešiť v tom lepšom reklamáciu.... A toto platí skoro pre všetky značky a modely. Však keď aj niekto(dnes už asi všetci) má "výstupnú" kontrolu, tak to neznamená že všetky autá odtiaľ vyjdu v 100 percentnom stave. Však väčšina týchto chybičiek sa začne objavovať až po nejakom čase. Skús sa spýtať tých čo pracujú v automobilkách ako ich tam naháňajú za pár eur a aké nadľudské výkony od nich žiadajú a to ani nepočítam, že niektorí robia kvantum kusov denno denne... To ti musí z toho začať hrabať časom a nie aby si pracoval so 100 percentnou úspešnosťou....Georgius píše:No, jako ex-desítkář s tebou úplně nemůžu súhlasit - ve Vestě se zdá, že nedělají zásadní konstrukční změny podle toho, co mají na skladěJajo píše:každé auto(nie len Lada) je originál.