Lada Vesta

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
marek147
Příspěvky: 8
Registrován: čtv lis 30, 2017 15:23

Re: Lada Vesta

Příspěvek od marek147 »

no este by som sa chcel spytat niekoho kto si obiednal Vestu kolko na to cakal lebo ked som volal do predajne tak mi hovorili ze na Vestu sa caka 3 mesiace co ma celkom zaskocilo a v Ziline ani testovacie vozidlo nemali ze testovacie vozidlo sa im neoplati drzat lebo Vesty hned predavaju co som bol celkom prekvapeny :D. Lebo ja som sa k Lade dostal celkom nahodou som predal svoje auto a nejako ma napadla Lada neviem ci v radiu spominali KHL tim Lada Togliatti. Tak ma napadlo odkial ma Lada peniaze na sponzorovanie lebo sa mi zdalo ze to skrachovalo alebo krachuje. Tak som dal len tak do google ze Lada nove a naslo mi stranku kde bola Lada Granta liftback a ze cena 6500 a ja sa divam ze co ze ved to vyzera dobre a za tu sumu jasne ze ked som to otvoril tak tam bol popis a potom tam bola cena ina :D ale ze za taku cenu nove auto a vyzera to dobre tak potom som pozrel oficialnu stranku a a tam Vesta ze od 10.5 a tak som si to porovnal a prisiel som na to ze take velke auto s takou vybabou mozem kupit akurat tak od Dacie s trojvalcom co moc nepreferujem alebo ten Peugoet.
ale v com umna Vesta dost boduje su crash testy ktore mala najlepsie v tejto kategorii a tam sa ukaze kto ma poctive plechy a kto nie :D
Uživatelský avatar
Georgius
Příspěvky: 4033
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lada Vesta

Příspěvek od Georgius »

OK, takže asi budu první odpovídající Vesař. Předešlu, že jsem Ladista od narození, z porodnice jsem jel Ladou, řídit jsem se učil na 2107, pak jsem brázdil silnice s 2111 a nyní od září budím pozornost s Vestou. Ano, budím pozornost. Na SK jsou prodeje trochu vyšší, ale v ČR se zatím prodaly celkem TŘI Vesty, takže u pumpy člověk musí vysvětlovat kolik to stojí, žere atd. Měl jsem možnost pozorovat i reakce, když bylo auto vystavené na Náplavce v Praze a kromě pár pitomců (fůj, ruské auto, to by se sem nemělo vozit, to si koupí jen komunisti a podobně) byly i tam reakce pozitivní. Za mnou lidé chodí se zájmem a negativní emoce jsem ještě nezažil.
Najeto mám 7000, takže na velké závěry je ještě brzo.

Negativa: S mojí výškou 187 cm mám trochu problémy na zadních sedadlech (moc místa nad hlavou není), ale když se člověk posnaží tak se tam vejde, ale vzhledem k tomu že skoro vždy jsem za volantem, tak je mi to jedno. Druhá kritika je opěrka hlavy, která je na můj vkus moc sklopená dopředu - dá se řešit jinou opěrkou nebo malým polštářkem pod hlavu (takhle jsem to vyřešil já). Zatím nejsem úplně nadšený z dlouhodobé spotřeby, která je přes 7 litrů a motor by mohl být trochu živější (auto je těžší než 2111ka a má plošší průběh kroutícího momentu, než na jaký jsem byl zvyklý, takže i když objektivně jede líp, pocitově jak kdy). A furt si neumím zvyknout na rozjezdového asistenta.

Pozitiva: všechno ostatní :-). Auto je prostorné, pohodlné. Světlá výška - vysoký chodník není něco, nad čím bych se měl zamýšlet, na polňačce je jediná starost, aby člověk auto moc nezablátil. Světelný i dešťový senzor fungují tak jak by měly. Jet na dálnici 180 kopec nekopec není problém. Asistenti (kromě rozjezdu do kopce) se chovají hezky, občas při ostřejší jízdě do řízení zasáhnou, ale docela předvídatelně. Posilovač řízení tak akorát, brzdy brzdí ... Auto pěkně sedí na silnici (ehmm, no jo, srovnávám s 2111 ;-) ). A v neposlední řadě, je k němu zdarma přibalena banda podobně postižených bláznů na tomhle fóru a velká skupina ruských hackerů. Američani mají Chucka Norise, Ladisté mají Coryho.

Benefity Luxu - hliníková kola, couvací kamera, automatická klíma, vyhřívané přední sklo a multimediální hračka je fajn a bezva jsou taky dvoubarevné sedačky a čudlíky na volantu - pocitově se tím auto stává takovým prémiovějším, ale ekonomika je jasná ;-)

P.S.: doporučuji přečíst i moje vlákno - odkaz v podpisu níže
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
:wave: YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr :love10:
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Uživatelský avatar
DJW
Příspěvky: 587
Registrován: sob pro 20, 2008 19:54
Bydliště: takmer presny stred Europy

Re: Lada Vesta

Příspěvek od DJW »

Ja mam v okoli dve Vesty - jednu ma kolega, druhu kamaratov kolega. Obaja kupivali prvu Ladu v zivote(tazko povedat z akych pohnutok, vzhladom na predsudky), kazdopadne obaja si zatial chvalia.
Kolegovu poznam lepsie, zatial bez poruchy a chyb sluzi na denne na kratke trasy do prace, bola jedna z prvych predanych na Slovensku.

Sam by som uz Vestu vlastnil, ale vzhladom na plany s rozsirovanim rodiny musim cakat na combi - aj ked nerad - terajsie auro malo byt v srote uz pred rokom a kazda jazda je dobrodruzstvo..
Osobne pojdem urcite do LUX, elektronicka klima a podobne vymozenosti nestoja za setrenie nejakej tisicky navyse - auto nekupujes kazdy den.
Vesta SW Cross 1.6, r.v. 2019 (2022 - na večné časy a nikdy inak)
Priora Combi 1.6 16v, r.v.2009 (2018 - uvidíme, dokedy to so mnou vydrží, momentálne v odpočinku)
EX: 2111.3B 1.5 16V r.v.2003 (2009-2016, R.I.P.)
Оптимист учит английский, пессимист - китайский. Реалист купил автомат Калашникова.
Uživatelský avatar
Makar
Příspěvky: 377
Registrován: stř čer 28, 2017 00:06
Bydliště: Trenčianský kraj

Re: Lada Vesta

Příspěvek od Makar »

Ja som už Marekovi napísal SZ a ponúkol som mu, že ak je z blízkeho okolia (keď chce kupovať Vestu v Trenčíne ako ja), tak sa môže prísť povoziť
na mojej :D Len som zabudol napísať, že ja som čakal na svoju Vestu miesto 3 sľubovaných mesiacov skoro 5 mesiacov.
A to som ešte fanúšik Putina :mrgreen:
Moja Ruska - Lada Vesta Luxe tmavošedá metalíza 608-Pluton, r.v. 2017
Ruská hudba pre MMS Lada Vesta https://uloz.to/!BAClaWd9bETy/ruska-hud ... a-vesta-7z
Rozprávky pre MMS Lada Vesta https://uloz.to/!MGcuJ8chUXGp/rozpravky ... esta-sk-7z
Moja Lada Vesta a doplnky https://feromakar.rajce.idnes.cz/Moja_Lada_Vesta_2019
Uživatelský avatar
Liftback
Příspěvky: 2326
Registrován: čtv srp 04, 2016 14:30
Bydliště: Humenné Slovensko

Re: Lada Vesta

Příspěvek od Liftback »

Na dobré sa oplatí počkať :wink: Tuším sa sklady a predajne pred sviatkami poriadne vyprázdnia.
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)

Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Uživatelský avatar
grafi2
Příspěvky: 696
Registrován: stř zář 13, 2017 19:40
Bydliště: SK, BB kraj

Re: Lada Vesta

Příspěvek od grafi2 »

Marek, ja som Vestu kupoval tak že sa vyhliadla predajňa kde ju mali na sklade a hneď sa išlo po ňu...
Na mojej mám momentálne nabehané bez pár drobných 5000 takže nejaké dojmy a pojmy z auta by som ti tiež mohol napísať ale skúsenosť že ako sa bude auto správať po povedzme 50 - 100 000 ti žiaľ nenapíšem.
Zhrnul by som to tak že s autom som spokojný a kúpil by som ho znova. Za danú cenu ti to auto ponúkne skvelú výbavu, pohodlné sedadlá (čo sa o VW group nedá povedať), a komfortne naladený podvozok a ešte k tomu vyzerá veľmi dobre. Motor s výkonom 106ps k hmotnosti auta je dostačujúci, vzhľadom že sa jedná o jednoduchú atmosferickú 1,6 a žiadny vysávač... k spotrebe sa vyjadrovať veľmi nejdem vzhľadom k môjmu štýlu a režimu jazdenia je vysoká, no na okresných cestách pri dodržovaní rýchlosti sa spotreba pohybovala okolo 6,5-6,8.
Čo sa interiéru a jeho spracovania týka, nemám žiadne výhrady. Všetko drží tak ako má, nehrká, neklepe, nevrzga... zatiaľ... Medzi detaily ktoré ťa určite potešia patrí obrovská skrinka pred spolujazdcom, to každý len zíza že či ide až do motora :)
medzi ďalšie čo si človek uvedomuje až neskôr a postupne na to prichádza patrí kovový šuplech pod motorom... žiadne plasty!!! proste Rus... Ďalej svetlá výška
k asistenom riadenia nemám žiadne výhrady, podľa mňa pracujú tak ako majú a v porovnaní s inou značkou nevidím žiadny rozdiel, napríklad žeby ma auto pozde odbrzdilo. Veľmi sa mi páči progresívne nastavený posiľňovač riadenia a na môj vkus veľmi dobre vyladený, napríklad ja nemám rád keď volantom točíš ako volantom k počítaču z tesca ...
Brzdy, brzdy brzdia , no napríklad v porovnaní s i20 nemajú tak ostrý nábeh... Diskutabilné je či Lada má vláčny nábeh alebo i20 veľmi ostrý. Každopádne je to sila zvyku a auto brzdí dobre.
Karoséria podľa ruských fór a videí zjavne netrpí extrémnou koróziu ako napríklad svojho času Felície. Je celopozinkovaná a pravdepodobne neplánuješ mať to auto 30 rokov. V RF sa predáva od roku 2015 a zatiaľ je všetko OK
Čo ma na aute štve je to nešťastné trasúce sa sklo zrkadla a občas zasekávajúca sa páčka smeroviek pri ťuknutí do dola, treba naňu niekedy zatlačiť viac, tieto dve drobnosti by som rád v dohľadnej dobe vyriešil v NORMALNOM autorizovanom servise nakoľko určite si postrehol že situácie je taká aká je...
Ďalej mám výhradu ku krehkému laku, auto je síce relatívne mladé ale už sa kde tu šrám nájde buď susedia mlátia dverami celou silou o moje (závisť je sviňa) alebo sa fakt ľahko poškrabe...
Snáď som ťa s touto ľahkou kritikou troch vecí neodradil ale stane sa... Jediná vec z ktorej som smutný je že v čase keď sa kupovala moja Lada sa nepredávala (a stále nepredáva) verzia SW, tá vyzerá fakt luxusne. Na druhej strane sedan má ohromný kufor a po sklopení sedačiek som tam viezol už aj zárubňu... Kombík je už trošku nafúknutý plastami na úkor veľkosti kufru.
Uživatelský avatar
Georgius
Příspěvky: 4033
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lada Vesta

Příspěvek od Georgius »

Doplňuju, že mně se zrcadla netřesou. Lak zatím OK. Diskuze o kombíku má svoje vlákno, původně jsem si chtěl počkat, ale zatím jsem spokojený a asi bych zase koupil sedana (teda kdyby to šlo, tak s 1.8 motorem ;-) a už by to bylo úplně dokonalé - to je ta relativní frustrace o které s oblibou mluví psycholog Jeroným Klimeš)
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
:wave: YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr :love10:
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Uživatelský avatar
DJW
Příspěvky: 587
Registrován: sob pro 20, 2008 19:54
Bydliště: takmer presny stred Europy

Re: Lada Vesta

Příspěvek od DJW »

Test vesta po 45.000 km..
http://www.spiatocka.sk/clanky/zaujimav ... 0-km-.html
V podstate sa riesili len blbosti.
Vesta SW Cross 1.6, r.v. 2019 (2022 - na večné časy a nikdy inak)
Priora Combi 1.6 16v, r.v.2009 (2018 - uvidíme, dokedy to so mnou vydrží, momentálne v odpočinku)
EX: 2111.3B 1.5 16V r.v.2003 (2009-2016, R.I.P.)
Оптимист учит английский, пессимист - китайский. Реалист купил автомат Калашникова.
orsi
Příspěvky: 96
Registrován: ned srp 06, 2017 23:55
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Lada Vesta

Příspěvek od orsi »

Po delsi odmlce zdravim :)
Rad bych reagoval na kolegu co se rozhoduje, koupit/kouput neco jine.
Mam Vestu ICE dokonce v bílé tzn holy zallad pro EU.
Kdybych se rozhodoval znovu a neplanovali bychom s peitelkyni rodinu, dozhedneme se jinak...a to tak ze by sme sli do verze LUXE :),
Mam najeto necelych 3000km kupoval sem jako predvadeci ve vyskove s cca 1500najetymi zacatkem listopadu, takze v pondeli jedu ku Brnu na garancku ...

Fomo? ;) pro upresneni - Valašské Meziříčí, Bystřice p.Host., Holesov, Kromcl, Vyskov, kdyby nekdo chtel neni problem domluvit se na benzince na kafe a muze mrknout jak vypada zakladni vybava u Vesty :) pokud bude hezke pocasi protahnu vesticku pod vodopadem at se blejska :D

Zacnu asi naopak negativa: V ČR servisni a prodejni síť ( i kdyz jeden majitel servisu v okoli po tom co se díval i na motor a podobne tak pri prichodu na dilnu bylo slyset ku*va chlapi zacnem delat ziguliky to su brka jak svina) takze mozna přibudou :D druhe hlavni negativum, které mi je u zadele...ale nekterym to vadi LADA je Ruska...:D Ale docela sranda je dialog typu tvl co to mas za auto? A ja na to to je Zigul vole :D no to si delas pr*el zejo...co to je? Rikam LADA Vesta...

No ale ted vazne
V dane cenove kategorii s touhle vybavou a motorizaci neni co resit a koupil byc h ji znova...Se srovnavanim je docela problem v podstate nikdo neda dohromady za tak super prachy tak naslapanou vybavu : parkovaci senzory, svetelny a destov senzor, rozjezd do kopce, vyhrivane predbi sedacky, mabual klima, vyhrivane zpetne zrcatka, (kterou jsou velke a mam krasny prehled co se deje i oproti oktavce apod), klimatizovana schranka pred spolujezdcem, vsechny okna v elektrice, 4airbagy tusim, radio s bluetooth (dokonce lze volit ze seznamu kontaktu ale nejak sem to nedal dohromady s huawei Y 6pro), prehravani z USB/pametovky s listovanim ve slozkach, svetla vyska uzasna, apropo merim 197cm a sednu si i "sam za sebe"jasne sedan takze hlava v predklonu ale dalo by se tam naskladat ale stejne ridim :) a i tak se vleze s prehledem do auta 4lidi(normalni ne deti nebo barbie) a ja :D spotreba ted 7,4, ale leze postupne dolu a kdyz se snazom jezdit normalne tak se vlezu ve meste krasne kolem5l/100, plasty a interier je uplne v pohode, priznane plasty na palubce zadne mekcene kraviny a hrani si na neco vic...ale sedi do tam jak p*del na hrnci.

Takze za me urcite doporucuju at si do vesty sednes a pripadne domluvis jizdu a projedes si ji at vis chovani, ale bacha je to navykovka :)

Joo a jeste jedna "nevyhoda" teda aspon v cr nauc se technické specifikace, protoze jak.tu nekdo tusim.makar psal vesta ma asistenta pritahovani pohledu :D a kazda druha benzinka dotazy co toje za kolik co to umi kolik spotreba atd atd :)

Kdybys chtel mam tady i vlakno vesta ice orsi :)

Kluci sorry za roman bez diakritiky pisu z tel
Aleš
Orsi - Lada vesta ICE - bílá barva :)
Uživatelský avatar
JmJ
Příspěvky: 6563
Registrován: úte čer 01, 2004 11:30
Bydliště: Kromeriz

Re: Lada Vesta

Příspěvek od JmJ »

To brno jedes uz ted po vikendu? Jestli jo, tak je to zas pech, neb to jeste nejsem doma. Ja bych totiz rad zkusil vestu ridit, pokud by to bylo mozne. Ale to by stejne bylo asi lepsi nechat na jaro a sucho. Ted to podle kamer u nas vypada docela zimne.
VAZ 2104 1.3 1989
orsi
Příspěvky: 96
Registrován: ned srp 06, 2017 23:55
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Lada Vesta

Příspěvek od orsi »

JmJ píše:To brno jedes uz ted po vikendu? Jestli jo, tak je to zas pech, neb to jeste nejsem doma. Ja bych totiz rad zkusil vestu ridit, pokud by to bylo mozne. Ale to by stejne bylo asi lepsi nechat na jaro a sucho. Ted to podle kamer u nas vypada docela zimne.
Jojo v pondělí, nechame to na jaro/leto jak se trochu vycasi :D
Orsi - Lada vesta ICE - bílá barva :)
Uživatelský avatar
Makar
Příspěvky: 377
Registrován: stř čer 28, 2017 00:06
Bydliště: Trenčianský kraj

Re: Lada Vesta

Příspěvek od Makar »

Grafi2 tak ty vozíš zárubne v tej krásnej Vestičke :( A ešte sa čuduješ, že kde sa berú škrábance :mrgreen:
Svätá Lada na hore Žiguli horko zaplakala. Čo nemáš kámoša s dodávkou alebo si ju môžeš požičať.
Môj brácho zničil auto za 2 roky, keď staval chalupu a to bol ojazdený japonec Subaru Forester :wink:
Ja môj lak študujem dôkladne a nevidím zatiaľ žiadnu hrdzu ani škrabance. Ale zárubne v ňom nevozím...
Moja Ruska - Lada Vesta Luxe tmavošedá metalíza 608-Pluton, r.v. 2017
Ruská hudba pre MMS Lada Vesta https://uloz.to/!BAClaWd9bETy/ruska-hud ... a-vesta-7z
Rozprávky pre MMS Lada Vesta https://uloz.to/!MGcuJ8chUXGp/rozpravky ... esta-sk-7z
Moja Lada Vesta a doplnky https://feromakar.rajce.idnes.cz/Moja_Lada_Vesta_2019
Uživatelský avatar
Jajo
Příspěvky: 628
Registrován: ned říj 22, 2017 10:37
Bydliště: Žilina

Re: Lada Vesta

Příspěvek od Jajo »

Ja tiež zhrniem moje skúsenosti s Vestou pre nášho nového člena.
Takže za prvé, keď rozmýšľa nad verziou ICE, tak tam má fakt viac možnosti aj v iných značkách. Hlavne keď rieši cena/výbava. Keby riešil verziu LUX(ako som riešil ja) tak jednoznačne vyhráva Vesta, lebo ostatné značky buď nemajú ani v ponuke takú výbavu, alebo majú o dosť vyššiu cenu.... A dnes sa nemusí pozerať ani tak na značku, ale skôr na výbavu ktorú skutočne potrebuje, chce a využije a potom za akú cenu to dostane. Lebo dnes je to už jedno akú značku a aký model si kúpi, aj tak sú všetky autá robené na max. 10 rokov. Takže sa nemusí báť, že by bola Lada niečo podradnejšie nekvalitné.... Podľa mňa je Lada na tom rovnako, ak nie lepšie, ako ostatné značky v jej triede.
A moje skúsenosti s Vestou? Mám už najazdené 7000 km. Ja začnem tými lepšími až ho hneď neodradím :D . Ja Vestu porovnávam hlavne s Octaviou 1 1,9TDI 66kw (tú ešte stále vlastním a dúfam, že ešte toho veľa nabehá :D ).
KLADY: veľké a priestranné auto,na moje jazdenie dosť silný motor, dobre naladený podvozok a riadenie, riadenie mi dáva dosť signálov čo deje pod autom a to elektrické posilňovače neradi robia, brzdy perfektné-ešte ma nesklamali, elektronické asistenčné systémy fungujú perfektne (až na rozjazd do kopca,ten si občas robí čo chce,ale už si pomaly zvykám), dobré sedačky, veľké vyhrievané zrkadlá, vo verzii Lux celkom presná automatická klíma, "turbo" ofuk čelného skla, paráda sú aj cúvacie senzory doplnené kamerou s navádzacími čiarami-bez tej by som už viac krát nebol ani vycúval, vždy viete čo sa deje za autom a či sa o niečo neškrabnete, dobré multimediálne zariadenie( rádio s rds+ text čo práve hrajú), prehrávanie videí a obrázkov z USB a SD karty, navigácia je dosť presná-a dá sa aktualizovať aj "svojpomocne" a hlavne zadarmo, spojenie s mobilom z ktorého môžete napr. prehrávať hudbu a zároveň aj pokyny navigácie čo mate v telefóne(ovšem ak Vám to podporuje telefón), svetelný a dažďový senzor- v 99 percent prípadov to robí presne čo chcete, ja som si všimol takú "vychytávečku"-pokiaľ necháte po odstavení auta stierače v polohe "Auto" a ráno naštartujete a mrzne, tak sa vám stierače ani nepohnú(ochrana primrznutých gumičiek a zasneženého okna, a tým pádom aj ochrana motorčeka), ak "zabudnete" vypnúť svetla z polohy "stretávačky" nič sa nedeje svetlá sa komplet vypnú po vypnutí motoru a znova sa zapnú po naštartovaní. A mnoho ďalších drobnosti ktoré mi spríjemňujú jazdu, po zábehu dosť stíchol aj motor aj prevodovka... .
A teraz tie Zápory: skoro všetky zápory začínajú a končia pri predajcoch a servise(česť výnimkám, napr. v Trenčíne) napr. zohnať v "autorizovanom" servise a predajni originál doplnky miestami nemožné(ja som to riešil až priamym nákupom z Ruska, alebo nákupom v iných predajniach), RJ je na teraz dosť veľké mínus, lebo skoro žiadny servis(asi okrem dvoch) nemá originál diagnostiku na jej programovanie... a tým pádom je dosť komplikované napr. nahrať do RJ snímače tlaku pneumatik alebo niečo s nimi zmeniť, zatiaľ čo sa týka funkčnosti auta nemám problém, priemerná spotreba by mohla byť lepšia ale aspoň sa zmestím do toho čo píšu, čiže od 5 do 8 litrov podľa toho kadiaľ jazdím, jedine ma štve(ale za to môže zasa servis)po cca 1000km mi začalo robiť to, že keď mám Vestu studenú, tak mi pri prejazde nerovnosti niečo na podvozku šúcha, škrípe,vŕzga(ťažko to presne definovať, ale zdá sa to ako keby to išlo od náprav, už mi aj v Trenčíne namastili všetky pohyblivé časti náprav a moc to nepomohlo) uvidím čo ešte spraví s tým zima, ale max na jar to dám do servisu ako reklamáciu a nech mi vrátia auto až keď to nebude robiť... Ale zaujímavé je že to takto robí iba niekoľko páru takých nerovnosti a potom ako keby sa ošúchalo niečo zhrdzavené a potom to už ide krásne tichúčko a krásne tlmí všetky nerovnosti. Auto má odhlučnenie celkom dobré, miestami nepočujem či mám naštartované :lol: ale niektoré zvuky sa tak dostávajú do vnútra, že sa mi zdá ako by som mal otvorené okno a hlavne keď niečo(kamienok a pod.) buchne o karosériu sa mi zdá ako keby mi to behalo vo vnútri auta, ale v tejto cene sa nedá čakať to čo vo vyššej cenovej kategórii. Ešte sa mi nepáči, že umiestnili 3 brzdové svetlo dole,mne to strašne pripomína Renault Thalia, mohli dať pekné dlhé ledkové navrch okna a hneď by to bola celá audinka :D Mne kolega povedal že keby mi ukradol ladu, tak namiesto nápisu LADA by dal do zadu na kufor namiesto každého písmena krúžok a hneď by mal z toho audinu, síce s kruhmi od seba ale boli by štyri, čiže audina na prvý pohľad :mrgreen:
Dúfam, že som nových záujemcov neodradil, ale ako to tu na fóre už niekto písal, každé auto(nie len Lada) je originál. Čiže jednému niečo búcha, inému vŕzga, inému sa zrkadlo trasie, inému sa kazia smerovky, iný ma problém s elektrikou,... Ideálne auto ešte nikto nevyrobil(aspoň sériove nie), lebo vždy sa môže niečo pokaziť pri montáži. Viem z vlastnej skúsenosti, že keď niečo robíte vo veľkých množstvách, tak každý kus je originál... Takže napriek všetkému by som si Vestu kúpil asi znovu, lebo ešte ani teraz nemám vyhliadnuté iné auto ku ktorému by som sa mohol prikloniť viac ako ku Veste. Uvidíme čo prinesie budúcnosť. Ale teraz máme 3 roky záruku a teoreticky aspoň tie 3 roky je to auto nezaujímavé pre zlodejov a zaujímavé pre všetkých okoloidúcich, takže môžme aspoň lepšie spávať. :D Vesta dosť priťahuje pohľady okolo idúcich, lebo na prvý pohľad pôsobí tak luxusne. A na ďalší pohľad už začínajú tie otázky čo poznajú všetci majitelia Vesty :lol: - to je fakt Lada, to takéto autá robí teraz Lada, ste s tým spokojný, aký to má motor, koľko to žerie, aký to má výkon, dobré to ťahá,.... :finga: Toto určite nezažijete s "masovou" značkou príp. modelom. A ja sa môžem ešte aj k tomu pochváliť, že mám úplne prvú Vestu čo prišla do Žiliny. :mrgreen: Pozrieť a "omakať" som ju bol hneď prvý deň ako ju vystavili v predajni a kúpil som ju cca o 2 mesiace keď som dal do kopy financie.
Škoda Octavia I 1,9 TDI 66 kw r.1997 (07_2006 - 06_2019)
Lada Vesta sedan LUX- biela r. 2017 - prvá Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko :-) (04_2017- )
Lada Vesta SW Cross LUX - hnedá r. 2019 - prvá v Lada Žilina,ul. Kragujevská :-) (06_2019 - )
Uživatelský avatar
Georgius
Příspěvky: 4033
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lada Vesta

Příspěvek od Georgius »

Jajo píše:každé auto(nie len Lada) je originál.
No, jako ex-desítkář s tebou úplně nemůžu súhlasit - ve Vestě se zdá, že nedělají zásadní konstrukční změny podle toho, co mají na skladě ("Tak co, Voloďo, dáme tam dneska tu plastovou nebo plechovou nádobku ?") a ještě jsem neslyšel nic podobného klasickému ("No tak je ten dekl vo půl čísla delší, no. Nevadí, další uděláme vo půl čísla kratší"). Takže ano, nějaké mušky Vesta má, ale když to srovnám s desítkou, kde jsem šel na první garanci se seznamem 17 závad, tak je Vesta už opravdu jinde a řešíme "kraviny" (v podstatě jen EU senzory tlaku pneumatik na zimní disky, což už se vyřešilo, a tu a tam někomu se třesoucí zrcadla).
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
:wave: YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr :love10:
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Uživatelský avatar
Jajo
Příspěvky: 628
Registrován: ned říj 22, 2017 10:37
Bydliště: Žilina

Re: Lada Vesta

Příspěvek od Jajo »

Georgius píše:
Jajo píše:každé auto(nie len Lada) je originál.
No, jako ex-desítkář s tebou úplně nemůžu súhlasit - ve Vestě se zdá, že nedělají zásadní konstrukční změny podle toho, co mají na skladě
Ja som to nemyslel až tak doslovne, že čo majú na sklade to tam buchnú. Ja som skôr myslel, že vždy pri výrobe vznikne nejaká nepresnosť a preto sú také chyby ako trasúce zrkadlá,šum v podbehoch, vŕzganie, klepkanie, pukanie,... Čiže keď niekomu niečo klepe, puká, búcha,... ak to nie je systémová chyba pri výrobe, tak to neznamená, že tá jeho chybička krásy sa musí prejaviť aj na inom kuse toho istého modelu. Čiže napr. tie trasúce zrkadlá sa objavili iba dvom ľuďom na fóre, čiže to bola iba chybička pri výrobe, možno slabšia strunka, možno nakrivo privarený alebo vylisovaný nejaký diel v zrkadle... A tak som to myslel, že vždy pri pásovej výrobe (a hlavne keď sa zaúčajú noví pracovníci, alebo sú starí prepracovaní) sa vždy stane, že je niečo slabo dotiahnuté, nakrivo namontované, chýbajúca nejaká prkotinka, ..... a potom sa občas vyskytne taká chybička v podobe rôznych zvukov a vibrácií. Horšie je to keď už niekto rieši odchádzanie smerovky v zrkadle, lebo chybička spôsobila vnikanie vlhkosti do smerovky a tým pádom najskôr skratuje vlhkosť diódy a v konečnom štádiu vďaka vlhkosti niečo na tom plošáku "odhnije" a môžeš riešiť v tom lepšom reklamáciu.... A toto platí skoro pre všetky značky a modely. Však keď aj niekto(dnes už asi všetci) má "výstupnú" kontrolu, tak to neznamená že všetky autá odtiaľ vyjdu v 100 percentnom stave. Však väčšina týchto chybičiek sa začne objavovať až po nejakom čase. Skús sa spýtať tých čo pracujú v automobilkách ako ich tam naháňajú za pár eur a aké nadľudské výkony od nich žiadajú a to ani nepočítam, že niektorí robia kvantum kusov denno denne... To ti musí z toho začať hrabať časom a nie aby si pracoval so 100 percentnou úspešnosťou....
Škoda Octavia I 1,9 TDI 66 kw r.1997 (07_2006 - 06_2019)
Lada Vesta sedan LUX- biela r. 2017 - prvá Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko :-) (04_2017- )
Lada Vesta SW Cross LUX - hnedá r. 2019 - prvá v Lada Žilina,ul. Kragujevská :-) (06_2019 - )
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“