Plyn - indikace množství plynu na přístrojovce

Moderátor: Moderátoři

EMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EMI »

a nešlo by prostě udělat aby ta samá hřídelka co je na ní rafička ukazatele v kufru na bombě točila ještě s potenciometrem a to už by tam šel jen s malým předěláním stupnice obyčejnej budík na benzín???
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG :finga:

BLIZZARD = iron fist in a velvet glove

osa Klatovy - Plzeň - ....
Nemo

Příspěvek od Nemo »

EMI píše:a nešlo by prostě udělat aby ta samá hřídelka co je na ní rafička ukazatele v kufru na bombě točila ještě s potenciometrem a to už by tam šel jen s malým předěláním stupnice obyčejnej budík na benzín???
Ne,to by opravdu nešlo. Potenciometr, který se otáčí tak zlehka, se zřejmě na zeměkouli nenachází. :wink:
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
Sender

Příspěvek od Sender »

Já to měl dělaný z palivoměru na benzín,ale celej ten vehement byl uvnitř nádrže a šroubem jsem měl vyvedený jen dráty (zalitý epoxydem ,osoustružený a přitažený převlečnou matkou s těsněním).Nebyla to normální nádrž,ale zkrácenej plynojem z náklaďáku.Bylo to v dobách,kdy se ještě na plyn nejezdilo.Desetikilová bomba stála 45Kč.To se jezdilo.:-)
EMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EMI »

Nemo píše:
EMI píše:a nešlo by prostě udělat aby ta samá hřídelka co je na ní rafička ukazatele v kufru na bombě točila ještě s potenciometrem a to už by tam šel jen s malým předěláním stupnice obyčejnej budík na benzín???
Ne,to by opravdu nešlo. Potenciometr, který se otáčí tak zlehka, se zřejmě na zeměkouli nenachází. :wink:
já už sem na to jeden vybranej měl a zdál se mi, že jde lehce... ...máme asi rozdílné představy o tom co znamená "jít lechce" :D :D
...tak holt nic :(
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG :finga:

BLIZZARD = iron fist in a velvet glove

osa Klatovy - Plzeň - ....
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Nemo píše:Ne,to by opravdu nešlo. Potenciometr, který se otáčí tak zlehka, se zřejmě na zeměkouli nenachází.
Co se týče lehkosti, tak by možná vyhovoval ARIPOT, ale jeho víceotáčková technologie by byla poněkud nevyhovující. Leda užít větší hodnoty což by, ale mohlo způsobovat značné odchylky a mechanické provedení celé věci by bylo minimálně problematické. Takže vlastně nic.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Nemo

Příspěvek od Nemo »

Já bych myslel spíš něco na tento způsob...
Buzení střídavinou... no vždyť se nám tam pohybuje magnet o nějakých 90°.
Přílohy
Bez názvu 1.jpg
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
Odpovědět

Zpět na „Elektrická soustava“