Jak sundat samolepku

Moderátor: Moderátoři

Pšenda

Jak sundat samolepku

Příspěvek od Pšenda »

Poraďte mě jak sundat samolepku z auta, která tam je asi 10 let. A nepoškodit pod ní lak. Samolepka se trhá na milimetrové kousíčky.
Ford Sierra 2.9i V6 Manuál Ghia - 150 koní a jede to šíleně, jak jinak než na LPG
Maysner

Příspěvek od Maysner »

tu se to resilo na tuning foru. snad ti to nejak pomuze:
http://tuning-forum.org/viewtopic.php?t=43907
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

záleží co je to za lak a v jakém je stavu... jde to i tak že to jakoby podebereš skalpelem (nůž na koberce) a tím jí stahneš dolů, ale to bych spáíše doporučoval na skle... dělal bych to tak jak píšou na tom t foru.. akorát bych si pomohl plastovou stěrkou třeba na okna.. místo toho skalpelu, ta lak nepoškodí..
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Mám pocit, že když mi Pátrač sundával tmavý folie z oken, že na to používal teplovzdušku. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Jarek

Příspěvek od Jarek »

Teplovzduška je nejlepší dnes jsem s ní sundával samolepky z bývalého policejního auta.
stav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stav »

funguje i fén na vlasy
Víťa

Příspěvek od Víťa »

tady jsem si dovolil navázat na jedno již poněkud staré téma a poptat se, jak sundat nálepku z palubky, abych nepoškodil plast..horkovzušku určitě ne :-) a ten sklapel se mi taky moc nepozdává....je to asi dobové, mít tam nálepku autoklubu ČSSR ale já nejsem těchto nálepek příznivcem, děkuji za radu
Jelen

Příspěvek od Jelen »

To bude vědět Kopr. Měl jsem palubku polepenou jak lednici ve zvláštní škole a Kopr to všechno sundaval. Bohužel jsem v ten moment nebyl u něj. Ale pokud je papírová, mohl bys ji podmočit ředidlem, nebo něčim. Funguje i DIAVA a ta je i šetrná k palubce..
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

jestli jsou nalepky "plastove", tak je to pohoda... ty se daji sloupnout a ani tou horkovzduškopu bych se nebal, když budeš šetrnej tak se palubce nic nestane... pak to dočištíš ředidlem.. ale jestli jsou papirove tak buh s tebou.. :P to jsou nejhorši nalepky...
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Papírová nálepka by mohla jít třeba rozmočit a pak odrolit ne? Lepidlo po ní bych vyčistil třeba acetonem nebo něčím podobným.
Petr HC

Příspěvek od Petr HC »

Yellow01 píše: Papírová nálepka by mohla jít třeba rozmočit a pak odrolit ne? Lepidlo po ní bych vyčistil třeba acetonem nebo něčím podobným.
Nic horšího (snad kromě kyselin a louhů) si na čištění lepidla nedovedu představit. Aceton rozpouští téměř všechny barvy i většinu plastů. Lepidla ze samolepek lze odstranit jedině rozpouštědly na bázi alkoholu (etyl/butyl/propyl/alkohol) a i to doporučuji nejdříve vyzkoušet někde (třeba zespodu kapoty), kde případný "mazanec" nebude vadit.
Víťa

Příspěvek od Víťa »

díky za rady
utia

Příspěvek od utia »

Petr HC píše:
Yellow01 píše: Papírová nálepka by mohla jít třeba rozmočit a pak odrolit ne? Lepidlo po ní bych vyčistil třeba acetonem nebo něčím podobným.
Nic horšího (snad kromě kyselin a louhů) si na čištění lepidla nedovedu představit. Aceton rozpouští téměř všechny barvy i většinu plastů. Lepidla ze samolepek lze odstranit jedině rozpouštědly na bázi alkoholu (etyl/butyl/propyl/alkohol) a i to doporučuji nejdříve vyzkoušet někde (třeba zespodu kapoty), kde případný "mazanec" nebude vadit.
Souhlas, chtel jsem acetonem vycistit kousek na palubce ktery jsem mel oznaceny fixou v miste uchytu a ted to musim zakryvat deckou :)
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

A co tak skusit nieco, co je na to urcene, napr. http://www.topcolor.sk/index.php?a=detail&d=411
Existuje odstranovac nalepiek aj v spreji, LABEL OFF od Kontakt chemie, mam ho odskusany, papierove nalepky odstranuje bez problemov, s umelymi sa treba trochu pohrat....
Motip robi tiez nejaky... Aceton je svina rozpusti vsetko, ale lepidlo z nalepky sa len maze...
Roman
Marek Doležal

Příspěvek od Marek Doležal »

Na lepidlo ze samolepek výborně funguje Terpanol od Normfestu. Ale i tak dávej pozor, protože narušuje některé umělé hmoty! :wink:
Oči se ti vykulí, až uvidíš Žiguli !
http://marad.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“