Škoda - aneb kromě žigulika máme i škodovku

Volné rozjímaní na téma "proč jsem si raději nekoupil Ladu" a podobná zpovědní témata.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
JmJ

Re: Škoda - aneb kromě žigulika máme i škodovku

Příspěvek od JmJ »

Slusna pecka, pekny zdratovani pacienta a slusna cecha za opravu...
VAZ 2104 1.3 1989
scot

Příspěvek od scot »

Ta cena tak odpovídá. Měl jsem to samé v prosinci 2024 na Renaltu Megane. Stalo se to uprostřed "města" Rychvald v cca 50km/h. Srna mrtvá, měnil se levý blatník, podběh, přední nárazník, levé světlo, úchyt chladiče. Cena ve smluvní opravně pojišťovny s použitím originálních dílů 85 tisíc. Počítám, že autorizák by byl ještě dražší. Pokud by střelily i airbagy, byla by to podle pojišťovny totálka. Ceny oprav jsou u moderních aut raketa, provozovat to bez havarijka je adrenalinový sport.
Jan Vaníček

Příspěvek od Jan Vaníček »

U současného moderního auta bez havarijní pojistky ani ránu. U všech našich dalších aut mám pojištěné čelní sklo, pokud je cena >5000,- a srážku se zvěří - podle toho si vybírám pojišťovnu. Včera jsem to řešil v autorizáku a vidí to v rozsahu 150-200tis ... .
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Co je moderní auto? Na Octavii mám připojištění odcizení, přírodních rizik, střetu se zvěří, poškození kabeláže vozidla zvířetem (limit 100 000,-) a čelní sklo (limit 8 000,-). MiniHAV ČPP se SuperPOV vyjde na asi 7 tKč ročně.
S klasickým havarijkem nevím. Nacouval jsem v létě 2024 ke svodidlům. Nárazník v barvě 3 500,-, světlo 1 600,-, odbornější zásah už chtěla hranka u světla a lakování, ale ani to nestálo raketu. A pak kdysi 2 000,- za rovnání ráfků.
Myslím, že bych do havarijního pojištění za 8 let nasypal víc a nic.
Auto je z prosince 2013, furt si myslím, kdovíco moderního nemám, ale už je mu skoro 13 let a havarijko u takové Škodovky pořád víc ztrácí na významu.
Teď ani moc nejezdí, na lítání mám NO STRESS CRUISER Opel Astra G, jezdí se s tím líp než s Oktávkou, jen se základním ručením.
A třeba na dceřino BMW E91 držím připojištění skla, není skrz něj vidět proti sluníčku. Výměna na pojištění vypadá na problém, protože rozbité není...
Tím chci říct, hodně štěstí, s pojišťovnou... 8)
Bílý LADA a okřídlená spol.
Jan Vaníček

Myslím auta právě od třeba O3, kde už je dost senzorů(parkováky, radar), LED a pod.. Mě POV+ Havárka včetně pokousání zvířaty se spoluúčastí 10tis. výjde ročně na ca 12-13tis u Allianz, ale je to vykoupeno nízkým nájezdem do 10tis. rok.
Pojistku obecně si člověk platí spíš jako pojistku, že se mu nic nestane, byť tentokrát ano. A pak těch ca 50tis. co jsem provařil za pojistku (HAV) za 7 let je OK. A oknu se dá kdykoliv pomoci, ne? :)
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Díky za info o havarijní pojistce.
U okna jde o "princip debility", že je více poškozené / nebezpečné okno s hvězdičkou či prasklinou, než okno, skrz které není v některých situacích absolutně vůbec nic vidět. V Carglassu mi řekli, že by šlo o pojistný podvod. Ale raději jsem ho nově pojistil na 15 000,- (dešťový senzor a pruh), co kdyby mi na něj opravdu něco spadlo z police v garáži. :oops:
Bílý LADA a okřídlená spol.
Marek

Příspěvek od Marek »

Pojištění oken je rozumné, možná i živel a zvíře. Ale to je dnes často i nadstavba povinného ručení, k tomu netřeba havarijní.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Kadjar *04/2019 - 1,33TCe 117kW automat (11/2025-)
Jan Vaníček

U Berlinga mám okno pojištěné, je tam už asi 3 roky 1,5cm hvězdička. Jsem prostě lempl, že jsem to ještě nedal udělat. Je to vlevo dole ve stírané ploše, ale rozměry to není vážná závada, takže TK projde, jen to už 2x napsali ... .
Jako kámen odletí kdykoliv a kdekoliv, buď řešil veškerou věc s pojišťovnou skloservis, nebo jsem jen nahlásil místo úrazu a neidentifikovatelné auto z protisměru ... . A že teď po zimě těch kamínků všude je ... .
Odpovědět

Zpět na „Volné klábosení - všechny ostatní značky“