Škoda - aneb kromě žigulika máme i škodovku
Moderátor: Moderátoři
Re: Škoda - aneb kromě žigulika máme i škodovku
Slusna pecka, pekny zdratovani pacienta a slusna cecha za opravu...
VAZ 2104 1.3 1989
Ta cena tak odpovídá. Měl jsem to samé v prosinci 2024 na Renaltu Megane. Stalo se to uprostřed "města" Rychvald v cca 50km/h. Srna mrtvá, měnil se levý blatník, podběh, přední nárazník, levé světlo, úchyt chladiče. Cena ve smluvní opravně pojišťovny s použitím originálních dílů 85 tisíc. Počítám, že autorizák by byl ještě dražší. Pokud by střelily i airbagy, byla by to podle pojišťovny totálka. Ceny oprav jsou u moderních aut raketa, provozovat to bez havarijka je adrenalinový sport.
-
Jan Vaníček
U současného moderního auta bez havarijní pojistky ani ránu. U všech našich dalších aut mám pojištěné čelní sklo, pokud je cena >5000,- a srážku se zvěří - podle toho si vybírám pojišťovnu. Včera jsem to řešil v autorizáku a vidí to v rozsahu 150-200tis ... .
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Co je moderní auto? Na Octavii mám připojištění odcizení, přírodních rizik, střetu se zvěří, poškození kabeláže vozidla zvířetem (limit 100 000,-) a čelní sklo (limit 8 000,-). MiniHAV ČPP se SuperPOV vyjde na asi 7 tKč ročně.
S klasickým havarijkem nevím. Nacouval jsem v létě 2024 ke svodidlům. Nárazník v barvě 3 500,-, světlo 1 600,-, odbornější zásah už chtěla hranka u světla a lakování, ale ani to nestálo raketu. A pak kdysi 2 000,- za rovnání ráfků.
Myslím, že bych do havarijního pojištění za 8 let nasypal víc a nic.
Auto je z prosince 2013, furt si myslím, kdovíco moderního nemám, ale už je mu skoro 13 let a havarijko u takové Škodovky pořád víc ztrácí na významu.
Teď ani moc nejezdí, na lítání mám NO STRESS CRUISER Opel Astra G, jezdí se s tím líp než s Oktávkou, jen se základním ručením.
A třeba na dceřino BMW E91 držím připojištění skla, není skrz něj vidět proti sluníčku. Výměna na pojištění vypadá na problém, protože rozbité není...
Tím chci říct, hodně štěstí, s pojišťovnou...
S klasickým havarijkem nevím. Nacouval jsem v létě 2024 ke svodidlům. Nárazník v barvě 3 500,-, světlo 1 600,-, odbornější zásah už chtěla hranka u světla a lakování, ale ani to nestálo raketu. A pak kdysi 2 000,- za rovnání ráfků.
Myslím, že bych do havarijního pojištění za 8 let nasypal víc a nic.
Auto je z prosince 2013, furt si myslím, kdovíco moderního nemám, ale už je mu skoro 13 let a havarijko u takové Škodovky pořád víc ztrácí na významu.
Teď ani moc nejezdí, na lítání mám NO STRESS CRUISER Opel Astra G, jezdí se s tím líp než s Oktávkou, jen se základním ručením.
A třeba na dceřino BMW E91 držím připojištění skla, není skrz něj vidět proti sluníčku. Výměna na pojištění vypadá na problém, protože rozbité není...
Tím chci říct, hodně štěstí, s pojišťovnou...
Bílý LADA a okřídlená spol.
-
Jan Vaníček
Myslím auta právě od třeba O3, kde už je dost senzorů(parkováky, radar), LED a pod.. Mě POV+ Havárka včetně pokousání zvířaty se spoluúčastí 10tis. výjde ročně na ca 12-13tis u Allianz, ale je to vykoupeno nízkým nájezdem do 10tis. rok.
Pojistku obecně si člověk platí spíš jako pojistku, že se mu nic nestane, byť tentokrát ano. A pak těch ca 50tis. co jsem provařil za pojistku (HAV) za 7 let je OK. A oknu se dá kdykoliv pomoci, ne?
Pojistku obecně si člověk platí spíš jako pojistku, že se mu nic nestane, byť tentokrát ano. A pak těch ca 50tis. co jsem provařil za pojistku (HAV) za 7 let je OK. A oknu se dá kdykoliv pomoci, ne?
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info o havarijní pojistce.
U okna jde o "princip debility", že je více poškozené / nebezpečné okno s hvězdičkou či prasklinou, než okno, skrz které není v některých situacích absolutně vůbec nic vidět. V Carglassu mi řekli, že by šlo o pojistný podvod. Ale raději jsem ho nově pojistil na 15 000,- (dešťový senzor a pruh), co kdyby mi na něj opravdu něco spadlo z police v garáži.
U okna jde o "princip debility", že je více poškozené / nebezpečné okno s hvězdičkou či prasklinou, než okno, skrz které není v některých situacích absolutně vůbec nic vidět. V Carglassu mi řekli, že by šlo o pojistný podvod. Ale raději jsem ho nově pojistil na 15 000,- (dešťový senzor a pruh), co kdyby mi na něj opravdu něco spadlo z police v garáži.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Pojištění oken je rozumné, možná i živel a zvíře. Ale to je dnes často i nadstavba povinného ručení, k tomu netřeba havarijní.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Kadjar *04/2019 - 1,33TCe 117kW automat (11/2025-)
RENAULT Kadjar *04/2019 - 1,33TCe 117kW automat (11/2025-)