Scotova NIVA
Moderátor: Moderátoři
Re: Scotova NIVA
Využil jsem dnešního oteplení k doaldění předstihu a karburátoru. Při zkušební jízdě jela NIva 120 a dala by asi i více, ale mě jsem krátkou testovací trať. Pak jsem ještě opticky doladil kabely k tomu elektronickému startování, předtím to bylo naprasáka prodloužením původního kabelu, protože jsem neměl vhodná očka k nalisování. Nicméně co jsem nalisoval nová očka a kabely zamotal do černé pásky to nestartuje. ZKusím to zítra vytáhnout z auta a proměřit. Pokud to nebude ve spoji kabelu, tak bych tipnul ten řidicí blok, koupím nový, jak psal JmJ a uvidí se.
Tak Niva opět startuje. Vytáhl jsem kabel, proměřil, nenašel jsem žádný podstatný problém, krom toho,že v tom konektoru řídicí jednotky zapalování, byly některé piny zatlačené hlouběji, než ostatní. To jsem opravil, spojky kabelu jsem znovu předělal, prodloužení jsem tentoktát přepájel. Je vidět, že v Rusku se šetří, ty nízkonapěťové kabely měly 6 (slovy šest) žil měděného drátku. Po opětovném složení jede jako drak. Budu mít tedy k dispozici jednu tu řidicí jednotku pokud by někdo chtěl, objednal jsem rovnou dvě.
Tak stejný problém jsem měl, když jsem bezkontakt namontoval do své 2103. Předpokládám, že jednotka - komutátor - je stejná pro všechny, takže do foroty bych jí vzal...
LADA 1500 béžové barvy, r. v. 1977, typ 2103
LADA 1500 tmavě modré barvy, r.v.1987, typ 2107
LADA NIVA 5dv šedé barvy, r. v. 2019, typ 2131
Mělo by to vyjít na 550,- + případné poštovné. Pokud máš zájem, tak bych se ozval až to dorazí.
Super
LADA 1500 béžové barvy, r. v. 1977, typ 2103
Pokud by se někomu hodilo, tady je schéma zapojení toho kabelu k bezkontaktnímu zapalování. Nejsem elektrikář, tak mějte s obrázkem slitování.