Paní Colombová
Moderátor: Moderátoři
-
Re: Paní Colombová
Už to budou 2 roky, co jsem do svého tématu nic nenapsal. Letošní rok, resp. letošní veteránská sezóna byla pro mě divná a v podstatě jsem vyjel jen asi 3x s jedním vozidlem + s druhou Škodovkou 1x dcera. Nicméně alespoň drobná změna nastala v sobotu, kdy jsem konečně vytáhl z garáže 06, byť do deště. Jedním z důvodů nechuti s ní jezdit byl šílený zvuk z převodovky po nastartování na jaře, kdy dostala bezkontakt. Ten naštěstí zmizel po dolití oleje. Nicméně v neděli jsem si udělal výlet k dalšímu Ladistovi, kde byla následně další Ladanávštěva ... . Důvod této výjižďky byl celkem pragmatický - výměna převodovky. Takže 06 dostala funglovku, co mi ležela 2 roky v garáži. Do výměny se mi moc nechtělo, protože dělat to v jednom pod autem to není nic moc. Dělali jsme to ve dvou a i s výměnou komplet spojky (když už to bylo rozdělané) včetně ložiska na klice za 3,5hod.. Spojková sada je od Valea. Vše se povedlo, konečně klid při jízdě ve všech režimech a na všechny rychlosti. Bohužel trochu proměřuje rychloměr, ale je optimističtější, tak se nedá nic dělat, je to čitelné. S bezkontaktem to jede jako šlak. Po namontování najeto dalších 60 km. U původní převodovky (taky 5q) zjištěno vadné gufero u spojkového ložiska - vyloženě tudy olej vykapával. Ta byla darována do 07 a bude po kontrole a případné opravě montována na jaře, ale již na jiné rampě, pro tuto to byla derniéra (sousedské vztahy).
- Přílohy
-
- IMG-20221023-WA0002.jpg (68.95 KiB) Zobrazeno 2450 x
-
- IMG-20221023-WA0001.jpg (73.11 KiB) Zobrazeno 2450 x
-
Když už dochází k rekapitulacím na všech frontách, tak hlásím páteční úspěšné absolvování TK. Nájezd po 2 letech 797km. Samozřejmě bez závad. Druhé auto, se kterým jsem tam byl najelo celých 294km, z toho cesta na a z TK 53km
. Protože jsme doma 3 řidiči, tak se udělaly celkem 3 TK naráz. A další trojka v červnu ... .

-
Nemaje na nic letošní rok čas, tak alespoň teď na podzim podnikáme výjižďky ... .
-
V sobotu oživeno a projeto ca 150km. 70km dal náš nejmladší řidič (18) a vypadá, že se mu to i líbilo. Jen to prý proti Berlingu víc plave a má to naprosto debilně plynový pedál
.

- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Jestli vono to nebude tím, že Berlingo je vo takovejch 40 let mladší
.
Já taky když popojíždím po dvoře s neteřčiným Multispejsem tak se v tom sedí úplně jinak.
A to ani nemluvím o tom, když jednou za čas řídím kamarádovo MAN TGL 12.250. Kromě tvrdýho chodu fofrklacku je to pohádka
.
L.

Já taky když popojíždím po dvoře s neteřčiným Multispejsem tak se v tom sedí úplně jinak.
A to ani nemluvím o tom, když jednou za čas řídím kamarádovo MAN TGL 12.250. Kromě tvrdýho chodu fofrklacku je to pohádka

L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Ja su asi debil, msto ruk mam chapadla a misto chodidel kopyta, ale ze by mi zigul na modernich gumach prisel ze "plave" proti hnoji, felde nebo cliu, to rict nemohu. Houope se, to ano, ale treba felda se houpe snad stejne a jak je nizka, tak jeste furt skrta zasterkama.
Samozrejme ostrost a presnost rizeni je treba v bramboraku jinde, ale stejne bych nerekl, ze mi zigul plave
.
Mas to auto v cajku? Nebo mas nejaky retro pneu?
Sranda...
Ale mozna sem proste jen zvykly, neb se vazem vozim pravidelne.
Samozrejme ostrost a presnost rizeni je treba v bramboraku jinde, ale stejne bych nerekl, ze mi zigul plave

Mas to auto v cajku? Nebo mas nejaky retro pneu?

Ale mozna sem proste jen zvykly, neb se vazem vozim pravidelne.
VAZ 2104 1.3 1989
-
Auto v pořádku je, pravda, převodka má 185tis. nájezdu, gumy 175/70R13.
Plavání žádná hrůza není, samozřejmě, že ovladatelnost je jinde, než u auta s moderním hřebenovým řízením. Mi to problém nedělá. Ale kluk najel za celý svůj život tak 5k km, loni s Ladou zkusil asi 10 km, pak řekl, že už ne (řidičák měl měsíc a trasa u nás samý kopec, samá zatáčka). Takže velký posun a nutno načerpat zkušenosti. On to asi srovnával s Favoritem, se kterým jel asi 15km před týdnem - tam jde řízení lehčeji a rozhodně přesněji.Podstatné, že na konci cesty byl OK a nebrání se dalšímu výjezdu. H
Plavání žádná hrůza není, samozřejmě, že ovladatelnost je jinde, než u auta s moderním hřebenovým řízením. Mi to problém nedělá. Ale kluk najel za celý svůj život tak 5k km, loni s Ladou zkusil asi 10 km, pak řekl, že už ne (řidičák měl měsíc a trasa u nás samý kopec, samá zatáčka). Takže velký posun a nutno načerpat zkušenosti. On to asi srovnával s Favoritem, se kterým jel asi 15km před týdnem - tam jde řízení lehčeji a rozhodně přesněji.Podstatné, že na konci cesty byl OK a nebrání se dalšímu výjezdu. H