Niva Ondra
Moderátor: Moderátoři
Re: Niva Ondra
Vypada zachovale a hezky. Koukam, ze ma i vysilacku, to se muze hodit... Takze budes na dvou nivkach s papirama? Dobry vozovy park..
(maluch,uno1.5i-koloběh plechu v přírodě)
-lanča delta2 1.6i zdvihlá
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Piaggo /bravo/sup.bravo/ciao//
-Lada Niva 1.7i -ll-
- Ondra1,7mpi
Vysílačku jsem ještě nenašel, ale antén je dost... Byla 2017 na expedici...
Jo obě jsou na papírech... Budu je střídat... Střídavě opravovat
Zachovalá nic moc valnýho, koroze značná, ale dříve řešena, ne zrovna odborně...
Zachranim ji ale
Jo obě jsou na papírech... Budu je střídat... Střídavě opravovat
Zachovalá nic moc valnýho, koroze značná, ale dříve řešena, ne zrovna odborně...
Zachranim ji ale
Diesel not died... Peugeot + lada = the best off offroad -Lada Niva 1.9TD
Jo, to je dobre reseni provozu. Tu vysilacku si asi prodejce demontoval tipuju. Je to jen na nasroubovani koaxialu anteny, co mas uz zabudovane a potom uz jen +- napajeni stanice a pojistku k tomu. Libor skoro taky sehnal vysilacku, ale kdyz jsme nekam jeli, tak jsem mu pujcil PMR a CB teda nepotreboval. Do svoji jsem CB namontoval a hodi se. Muzes v lese diskutovat s kamiony se drevem stanici sezenes za nekolko stovek a za antenu mas usetrene.
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Lada Niva 1.7i -ll-
- Ondra1,7mpi
Ještě týden musím fungovat v lese, a pak se vrhnu na kompletní interiér, palubovka topení vypínače rádio atd...
Vysílačku asi řešit nebudu...
Musím postupně, ale alespoň nemusím řešit furt motor jako u benzínu, tohle mě docela baví...
Vysílačku asi řešit nebudu...
Musím postupně, ale alespoň nemusím řešit furt motor jako u benzínu, tohle mě docela baví...
- Ondra1,7mpi
Problém: vyměnil jsem 3 prasklé pojistky, a zjistit jsem že když sešlápnu brzdu svítí vepředu parkovačky
Auto 3roky stálo, zatím se seznamujeme... Předtím se v něm asi důkladně někdo převrtal...
Elektrika je něco co bych z auta nejraději odstranil, nerozumím tomu a potřeboval bych poradit čím začít...
Mimo jiné bliká parkovačka i místo levého blinkru. A tu brzdu signalizuje na palubovce kontrolka potkávacích světel...
Auto 3roky stálo, zatím se seznamujeme... Předtím se v něm asi důkladně někdo převrtal...
Elektrika je něco co bych z auta nejraději odstranil, nerozumím tomu a potřeboval bych poradit čím začít...
Mimo jiné bliká parkovačka i místo levého blinkru. A tu brzdu signalizuje na palubovce kontrolka potkávacích světel...
To byl asi nekdo rad, ze to zapojil, ale funkci uz radeji nezkousel. Ony dratky po chvilce vypadaji porad stejne, at jsou jakkoliv zapojene Ten blinkr nema jenom prehozeny kontakt ve svetle, vpredu? Ale tesko radit, snad nekdo bude vedet. Jak se to opravi, tak uz by to zas melo nejak vydrzet.
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Lada Niva 1.7i -ll-
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Vono jako založit konektory do protikusů umí skoro každej . Ale založit správné konektory do správných protikusí už ne .Ondra1,7mpi píše:... Předtím se v něm asi důkladně někdo převrtal...
Chvíli jsem nad tím přemýšlel … a vzdal to (hlavně absence času). Tohle je spíš o tom, aby člověk přemýšlel nad problémem přímo u auta . L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Ondra1,7mpi
Luďku souhlas, jen mi nějak chybí čas... Nejlepší bude nechat to na klidné dny až začnou lítat bílý mouchy...
Dnes jsem ji počechral o pařez... A konečně sestavil vynález století...
Dnes jsem ji počechral o pařez... A konečně sestavil vynález století...
To je konzole na kácení stromů rovnou z auta?
- Ondra1,7mpi
To je katr takový skladný do kufru... Rám jede po první rovině, např hliníkový žebřík... Pak už jede po uřízlé rovině... Řez je pomalý ale vzhledem k přesycenému trhu se dřevem, je to zajímavá možnost jak přijít k levnému řezivu...
No vyskove nastavovani svetel jsem taky resil. Pouzil jsem ale misto parezu lanka a bovdeny k cyklo prehazovacce a cvakanim dvojpaky řadim parabolama náklon. Docela to funguje a bez elektroniky. Katr dobrý, to mas na delani tramu hlavne, co.
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Lada Niva 1.7i -ll-
- Ondra1,7mpi
Tak tak, chci na nivku postavit domeček aby do ní nepršelo.... Fošny hranoly trámky... Prkna se asi moc nevyplatí... Zatím počasí přeje tak uklízím větve po letním řádění...
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavej udělátor . Na první pohled mi to připadlo jako nářezový stroj na salámy z řeznictví.
Jakou dokáže největší tloušťku? A to je tovární nebo Homemade?
L.
Jakou dokáže největší tloušťku? A to je tovární nebo Homemade?
L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
- Ondra1,7mpi
Je to koupený, ale na internetu je návod na výrobu doma, ale toto je z hliníku tak je to mnohem lehčí... Řetěz nutno přebrousit na 10stupňů...
Lze dát lištu 65 cm pak to prořízne 55cm, ale s lištou 45 je max průměr cca 35cm který lze zpracovat...
Dnes jsem to poprvé vyzkoušel a vyrobil 22cm polotovar...
Docela mě to nadchlo...
Lze dát lištu 65 cm pak to prořízne 55cm, ale s lištou 45 je max průměr cca 35cm který lze zpracovat...
Dnes jsem to poprvé vyzkoušel a vyrobil 22cm polotovar...
Docela mě to nadchlo...
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Hmm … slušný, pěkný … uznale pokyvuji hlavou, vypadá to dooost dobře. L.