Jak sundat tapecirung na Nivě?
Moderátor: Moderátoři
Jak sundat tapecirung na Nivě?
Zdravím, měl bych dotaz, jak sundat tapecirung na Lada Niva 1986? Jde mi o kličku okna a otevírání dveří a koženkovou desku. Díky za odpovědi.
Re: Jak sundat tapecirung na Nivě?
Na kličku okna je nejlepší takový plechový přípravek. Ten asi nemáš, tak třeba hubeným šroubovákem vydolovat pojistnou pružinu - nachází se na ose. V osičce je prostě drážka, kterou obepíná pružina ve tvaru baculatého V.tapalz píše:Zdravím, měl bych dotaz, jak sundat tapecirung na Lada Niva 1986? Jde mi o kličku okna a otevírání dveří a koženkovou desku. Díky za odpovědi.
Kličku otevírání dveří - vydloubneš ozdobný pech kolem ní (ten drží na dvou pružinových plechách nahoře a dole). Jinak samotná klička zůstane namontovaná - tapec jde přes ní sundat.
Pak odšroubuješ madlo dveří a následně se nejlépe v rohu dostat pod koženku a vycvakat ji - drží jí takové silonové hříbky (určitě nějaký poškodíš
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Přikládám foto toho přípravku a vedle je fotka jak to sundavá. Já mám konec toho přípravku ohnutý do L a nepotřebuji kladivo - jde to rukou
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Super, tapecirung je dole a všechny plastový hříbky jsem zachránil. teď se mi zamotalo lanko stahování oken, a nechce mi to fungovat. nemáte někdo nákres jak tam mají být ta lanka nebo tak nějak???
Jsem asi smolař. Jak vyndat startér z NIvy? Jen mi cvaká. Mohlo by to být jen slabou baterkou? Nějaký fígl, je nebo ne.
Baterka to může být, ale spíš to vypadá na cívku že nesepíná. Nouzovka do ní bouchnout
Také to může být ořech spínačky, ale víc věřím té cívce.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012