Moderátor: Moderátoři
Tak já to teda zkusím někdy v dohledné době natočit ... pojedu podle tvých dotazů, kdyžtak ještě co chceš doplň.Jajo píše:Teraz som kukal veci okolo toho Ruského rádia a majú to celkom vymakané, vrátane adaptérov... Dokonca majú k nemu za cca 50 € modul ktorý pridá aktívne čiary na kameru a podľa všetkého vám tento adaptér dokáže aj ukázať kadiaľ vám pôjdu kolesa(lebo statické čiary ukazujú šírku auta +20 cm, takže je ťažké určiť kadiaľ idú/pôjdu kolesá), dobré je to hlavne keď parkujete ku obrubníku... Všetko je super len tá cena je dosť vysoká (so všetkými adaptérmi je to cez 400€ + 5000 rub poštovné) no a k tomu treba pripočítať clo + DPH(zdieranie vlastného obyvateľstva) čo je cca 11-15% + 20% ( cca 70 + 115€) Čiže konečná cena je skoro 700€. Tak preto som mal v predchádzajúcom príspevku toľko otázok
Takže ak by sa niekto podujal napísať/natočiť video hlavných rozdielov a vylepšení oproti štandardnej MMC, tak by možno aj mňa aj iných presvedčil že sa do toho oplatí ísť. Ešte je tu aj možnosť ísť do čínskej verzie, tá je cca o polovicu lacnejšia, ale či to stojí za to? V čínskom nemusia byť všetky potrebné redukcie, sú tam niektoré súčiastky horšie, softvér môže blbnúť, nie je tam ten modul dynamických čiar,... A ruské má aj softvérovú pomoc/podporu/aktualizáciu,... Ako som už písal, ak by som mal štandardné rádio, tak by som asi išiel radšej do toho ruského(vtedy sa mi zdá, že za čínske síce ušetrím ale....), no ale keďže mám originál MMC, tak do čínskeho sa mi moc nechce a za ruské sa mi zdá veľa peňazí na to, že budem mať v podstate to isté čo mám aj teraz(rádio, navigácia, kamera, hudba, obrázky) Tak preto sa pýtam na tie markantné rozdiely za ktoré by sa oplatilo dať tých 700€(to je priemerná čistá výplata na Slovensku za mesiac
) (alebo okolo 600 l benzínu
) ...
Možná by to takhle zbastlit i šlo, ale v tom okamžiku ti nepůjde synchronizace hodin v hlavním panelu a čertví co ještě GPS posílaný po CAN sběrnici využívá, určitě bych to nezkoušel.grafi2 píše:GPS anténa- je to obyčajná anténa a keď do normovaného konektoru zapojíš originálnu z auta tak si myslím že to bude tak isto fungovať...
Teraz píšeš o ktorých čiarach? O tých dynamických modrých? A na nich sa dá nastaviť šírka tých vonkajších modrých čiar a tie bližšie čiaročky po vnútornej strane sedia cca na pneumatiky? Alebo píšeš o tých farebných, ktoré píšu aj číselné údaje o vzdialenosti? Alebo sa dajú nastaviť aj modré, aj farebné(a farebné aj do vzdialenosti)?Georgius píše: Co se týče čárek, tak to je jedna z výhod ruského systému, kde se dají nastavit. Dají se ale nastavit jenom "venkovní" čáry, šířka pneumatik sedí plus mínus pixel.