![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Moderátor: Moderátoři
No, taky bych ocenil čudlík, aby se to dalo vypnout. Nevyřešili to už naši ruští hackeři ?Makar píše:Mňa rozčuľuje do ružova skôr asistent rozjazdu do kopca, pripadám si ako v autoškole, hneď by som ho odtiaľ vybral a hodil nejakému €uro-úradníkovi do gebule, ale bohužiaľ to nejde![]()
![]()
Jestli myslíš asistenta rozjezdu do kopce - zaprvé mi přijde, že reaguje o zlomek vteřiny později, než bych to udělal já s ručkou (ale možná je to subjektivní, nevím) - prostě že se chviličku rozjíždím "se zataženou ručkou" než mne to milostivě pustí a pak při rozjezdu z kopce dolů je to trochu nezvyk/pakárna - počkat těch 5s nebo se rozjíždět s kopce dolů na zpátečkuMajo píše:to by ma zaujimalo, co vam na tom vadi??
stano112 píše:A áno,zasvieti ti jedna blbá kontrolka(ono by bolo dosť blbé dávať do budíkov štyri) a keď máš kolesá v poriadku,tak spätne cez diagnostiku zistíš s ktorým snímačom je problém a vymeníš(nia) ti ho,auto je v záruke...
To by podľa mojich informácii nefungovalo, lebo snímače by mali zisťovať rozdiel tlaku v pneumatike a vonkajším prostredím(ako klasický merač čo si meriaš tlak sám ručne), čiže vo vnútri rezervy by to nenameralo nič. A za ďalšie snímače že vraj by mali vysielať len pri pohybe vozidla, čiže otáčaní kolies. A ešte taká maličkosť, čo ak by si potreboval rezervu????Dusan píše:4 Snimace strc do rezervy a tu do kufra. A obcas obehni auto ci netreba dofukat
Na Veste to práve nerobí žiaden problém aj keď si mimo originál snímačov. Však keď štartuješ, aj mimo originál snímačov, tak ti pekne zasvieti kontrolka(že kontroluje systém) a po naštartovaní pekne zhasne)že všetko v poriadku) a začne blikať až tak po cca 5 minútach a po ďalšej minúte už len zostane svietiť a to všetko bez akéhokoľvek zvuku. Neviem, či RJ až vtedy pošlú snímače signál, alebo až vtedy si to RJ kontroluje.... A potom po každom naštartovaní sa to opakuje, minútu bliká a potom zostane svietiť.Majo píše: a snimace nerobia problem ked si pri druhej sade v garazi?
Ja som si všimol, a inak tak nejako je to napísané v návode, že ten asistent sa zapne iba pri zaradenej jednotke prípadne spiatočke na opačnom kopci a stlačenej brzde na doraz. Takže ak zabrzdíš v kopci iba ručnou, prípadne zabrzdíš nožnou zatiahneš ručnú pustíš nožnú počkáš 5 sekúnd a potom sa pohybuješ iba pomocou ručnej bez stláčania nožnej tak sa budeš rozbiehať "po starom". Mne to najviac vadí ak som na križovatke v kopci a čakám kým bude na hlavnej aspoň šparka kde by som vyštartoval, tak kým ma to pustí už nestíham, alebo musím sa začať rozbiehať skôr a kým "príde môj čas"a už ma to pustilo, už to potom držať iba na spojke...Georgius píše:No, já jsem se s tím trochu pral při rozjezdu zahrabaný na bahně do kopce, kde jsem potřeboval plnou kontrolu nad záběrem - nakonec jsem vždycky počkal těch cca 5s (pak tě to pustí taky), měl klasicky zataženou ručku a až pak se začal "postaru" rozjíždět - což má výhodu, že se člověk opravdu rozjíždí s otáčkami na hraně chcípnutí a jemně nechá prokluzovat spojku. Ale možná až si na asistenta zvyknu, bude i tohle lepší "s asistentem"