Vysoka spotreba
Moderátor: Moderátoři
Vysoka spotreba
Mam vysoku spotrebu ako to riesit? Odtrh som nastavil, predzapal taktiez, do karbu som nesahal, neviem ci to je ozon alebo weber alebo aky. Mam zimne gumy Vranik 165/80 r13,
Spotreba na dlhej trase mi vysla velmi vysoko, cca 10,5l/100km, to je hrozne moc...
Spotrebu mam v podpise
Spotreba na dlhej trase mi vysla velmi vysoko, cca 10,5l/100km, to je hrozne moc...
Spotrebu mam v podpise
Ušetrime korunu, nech to stojí milión.
Sme bohatý, že si kupujeme lacné veci...
Jedine Madit M8AD
Jedine Madit M8AD
- ger007
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysoka spotreba
s hentakymi gumami to mas este dobru spotrebu :_D
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки
LADA !
детские игрушки
Ako znizim spotrebu?
Jedine Madit M8AD
Jedine Madit M8AD
- ger007
- Kontaktovat uživatele:
Das tam modernejsie pneumatiky nie take co boli zastarale uz ked zacal lietat prvy ilja murmovec, das dlhsi diferencial, 5q, karburator ozon s podtlakvym ovladanim druhej klapky, opravis vsetky zatuhnute brzfy, zatuhnute loziska, motor s kopresiou aspon 8.5:1 za studena, nove sviecky, kable.... Mam pokracovat ? Auto musi byt v dobrej kondicii aby malo zralo. Ja som jazdil s komvikom a kratkym diffom a 4q za 8 l vsetko je to o kondicii a nastaveni vozidla ale len gumami ti spadne spotreba o liter
LADA !
детские игрушки
LADA !
детские игрушки
- Křečík Barbuška
Dálku (okresky) na zimních v zimě v pěti lidech se zahrádkou plnou lyží jsem kdysi dával lehce pod 7 litry benzínu na sto. Městská spotřeba po krátkých štrekách s věčně studeným motorem klidně za 9 na sto.
Jde taky o to jak to člověk měří. Orientovat se podle cvaknutí pistole je dle mne u našich nádrží hloupost. Já to měříval od blikosvitu do blikosvitu kontrolky . Zkontroluj si nastavení hladiny paliva v karburátoru, předstih, funkčnost ekonomizéru a odbržďování kol jak píše Ger. Pětikvalt je co se týče snižování spotřeby dle mne mýtus. Nejlepších spotřeb jsem dosahoval se čtyřkvaltem a když jsem to honil jak nadmutou kozu. Pravda, nejezdíval jsem po dálnici . A ty kola co máš tak ty určitě spotřebě nepřidají .
Jde taky o to jak to člověk měří. Orientovat se podle cvaknutí pistole je dle mne u našich nádrží hloupost. Já to měříval od blikosvitu do blikosvitu kontrolky . Zkontroluj si nastavení hladiny paliva v karburátoru, předstih, funkčnost ekonomizéru a odbržďování kol jak píše Ger. Pětikvalt je co se týče snižování spotřeby dle mne mýtus. Nejlepších spotřeb jsem dosahoval se čtyřkvaltem a když jsem to honil jak nadmutou kozu. Pravda, nejezdíval jsem po dálnici . A ty kola co máš tak ty určitě spotřebě nepřidají .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
-ozon mam len je otazka ci one podtlakove ovladace su funkcneger007 píše:das dlhsi diferencial, 5q, karburator ozon s podtlakvym ovladanim druhej klapky, opravis vsetky zatuhnute brzfy, zatuhnute loziska, motor s kopresiou aspon 8.5:1 za studena, nove sviecky, kable
-brzdy a loziska - do toho sa pustim v najblizsej dobe, vdaka za radu
-komporesia, teoreticky to odmerat viem
ako ten ekonomizer skontrolujem?Koko Loko píše:Jde taky o to jak to člověk měří. Orientovat se podle cvaknutí pistole je dle mne u našich nádrží hloupost. Já to měříval od blikosvitu do blikosvitu kontrolky . Zkontroluj si nastavení hladiny paliva v karburátoru, předstih, funkčnost ekonomizéru. Pětikvalt je co se týče snižování spotřeby dle mne mýtus. Nejlepších spotřeb jsem dosahoval se čtyřkvaltem a když jsem to honil jak nadmutou kozu. Pravda, nejezdíval jsem po dálnici .
Jedine Madit M8AD
Jedine Madit M8AD
- Křečík Barbuška
Předpokládám, že máš v sedmičce karburátor Ozon. Tuším, že vlastníš Tůmu, pokud je to novější vydání tak tam máš pěkný popis. Pohledej i na fóru na toto zařízení si potrpí uživatel JmJ.
Jednoduchá zkouška se dělá tak, že při ohřátém motoru na volnoběhu bez vytaženého sytiče podržíš mikrospínač seplý (elektricky je v ten okamžik rozeplý). A lehce pomocí soupáčí přidáš plyn. Motor začne "trilkovat" zvýší otáčky, samovolně sníží a pak zase zvýší ... . Přikládám orientační obrázek.
Jednoduchá zkouška se dělá tak, že při ohřátém motoru na volnoběhu bez vytaženého sytiče podržíš mikrospínač seplý (elektricky je v ten okamžik rozeplý). A lehce pomocí soupáčí přidáš plyn. Motor začne "trilkovat" zvýší otáčky, samovolně sníží a pak zase zvýší ... . Přikládám orientační obrázek.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Určitě zkontrolovat:
Neuniká benzín z hadic nebo pumpy?
nechvístá benzín z akcelerační pumpy v karburátoru?
O 5Q souhlas s K-L,u hranatých 1.3-1.5 tam moc rozdíl není,pokud nejezdíš vyloženě po dálnicích.
Přibržďování kol a brzd nemá i při jejich špatném stavu větší vliv než cca 0.3L na sto kilometrů,takže to nepoznáš.
Svíčky,káble,diff a komprese-to bych moc neřešil,pokud nejsou vyloženě poškozené/spálené/překročený servisní interval.rozdíl to moc neudělá.
Ano ty gumy jsou zimní,jejich vzorek je skoro do terénu.
Nevíme jak s tím jezdíš a v jakém obsazení.CCA 9L při normální nezdržující jízdě je ještě OK.
Poslední otázka nemáš podhuštěný ty pneu?To udělá celkem hodně
Neuniká benzín z hadic nebo pumpy?
nechvístá benzín z akcelerační pumpy v karburátoru?
O 5Q souhlas s K-L,u hranatých 1.3-1.5 tam moc rozdíl není,pokud nejezdíš vyloženě po dálnicích.
Přibržďování kol a brzd nemá i při jejich špatném stavu větší vliv než cca 0.3L na sto kilometrů,takže to nepoznáš.
Svíčky,káble,diff a komprese-to bych moc neřešil,pokud nejsou vyloženě poškozené/spálené/překročený servisní interval.rozdíl to moc neudělá.
Ano ty gumy jsou zimní,jejich vzorek je skoro do terénu.
Nevíme jak s tím jezdíš a v jakém obsazení.CCA 9L při normální nezdržující jízdě je ještě OK.
Poslední otázka nemáš podhuštěný ty pneu?To udělá celkem hodně
gumy urobia vela... ale doteraz na relativne kratkych trasach (30km) som maval okolo 8,5l/100km, len pri tej dlhsej trase 350km som mal 10,5l.
Pneu je skor prehuftene (2,5atm) - plavalo to
Pneu je skor prehuftene (2,5atm) - plavalo to
Jedine Madit M8AD
Jedine Madit M8AD
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Asi tě to, Vodo, přibržďovalo málo, mně šla po rozhejbání předních brzd spotřeba dolů téměř o litr
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
upřímě s brzdama jsem měl problém co chvila,naposledy dokonce pernamentní zvuk kotoučů kov na nov.Vedu si evidenci paliva,rozdíl spotřeby byl skoro neznatelný
- MartasBrno
Pozor, to je nesmysl, klidně můžou brzdy přídat víc a nemůžeš tvrdit kolik. Já řešil případy, kdy auto nejelo z kopce bez motoru, až v posledních chvílích skřípělo... Ne nadarmo se v mnoha příručkách radí, po jízdě ohmatávat poklice či disky na teplotu - a především rovmoněrnost zahřátí. Ale to určitě znáš, metodu svižné jízdy s minimem brzdění pokud to jde a pak osahat. Jak píše Laďuša - litr není míra.Voda píše: Přibržďování kol a brzd nemá i při jejich špatném stavu větší vliv než cca 0.3L na sto kilometrů,takže to nepoznáš.
- ger007
- Kontaktovat uživatele:
Prave taketo "drobnosti" robia strasne vela. Videl som ze aj teplotne zle zvolene sviecky spravili 0.4l na 100 a to mas deci k deci liter k litru a si v prdeli. Ked chce clovek jazdit na spotrebu mal by mat auto v dobrom stave. Aj blba geometria moze zvysit spotrebu a to o dostVoda píše:
ě
LADA !
детские игрушки
LADA !
детские игрушки
zapalovací soustava ano,ale i při tom zpomalovaní z kopce mě to přišlo nepoznatelné.A to jsem jezdil furt tu samou trasu 20km po rovnice skoro bez provozu.
- ger007
- Kontaktovat uživatele:
Tak zase zalezi jak su tie brzdy zatuhnute... Pokial koleso otacas aj rukou v lufte alebo aj s plbym plynom ide smykom
LADA !
детские игрушки
LADA !
детские игрушки