Skautská Niva - "Červenáček"

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
skautmalenovice

Re: Skautská Niva - "Červenáček"

Příspěvek od skautmalenovice »

Luděk Musil píše:
skautmalenovice píše:Už vím, který šroub to je. Díky moc. Varianta s destilkou je něco co mi navrhl starší vedoucí. Chtěli jsme to udělat tak, že půlka bude destilka a druhá půlka směs. On to tak prý používal ve staré škodovce.
Šmarjapano :shock: . Ten starší vedoucí je jak starý :?: Mě sice bude přístí rok 50, ale takhle blbý nápady nemívám. Bez urážky.
skautmalenovice píše:Takže teď vypustím směs přes ten šroub pod svíčkou - a vyteče druhá polovina kapaliny? Tu pak doplním kudy?
Přečetl sis po sobě co jsi napsal za (velmi kulantně řečeno) za hloupost :?: Teď rozhodně nevyteče druhá polovina kapaliny - to by musel být okruh chladiče a okruh motoru každý jeden samostatný :idea: . L.

Edit:Páč Honza svůj příspěvek odmázl - tak doplním:
Teprve tím vypoušťákem na bloku vyteče téměř veškerá kapalina. Ale to je jen drobný detail.
Spíše bych se zeptal, jaká kapalina (konzistence, barva, čirost, úsady ... chuť :P ) vytekla a před nalitím nové chladicí směsi ještě řešil případný výplach soustavy. L.
Označení "starší" znamená jen to, že je jen starší než já (34) :wink: . On mi říkal, ať použiji část chladící kapaliny a část destilky. Moje blbost, že jsem to nenamíchal předem a nenašel ten šroub. Já jsem totální amatér. Všechno se učím podle příručky Návod k opravám VAZ 2121 a z Tůmy.

Většinou udělám chybu ve věcech, které jsou pro většinu lidí samozřejmé. Jenže pro mne jsou to úplně nové věci. Vyrostl jsem jako "panelákové děcko", v rodině jsem jediný chlap, dílnu nemám, ani potřebné nářadí. Všechno teprve pořizuji. Mějte se mnou prosím trpělivost :oops:

Psal jsem, že vyteče druhá půlka kapaliny, protože jsem si myslel, že když předtím vytekla jen ta část z chladiče, tak teď vyteče jen ta část z motorové části, když je zavřený termostat.

Výplach provedu takto? : Naplním chladící okruh pouze vodou a přidám do ní např. RADIATOR FLUSH 250ml XERAMIC, zapnu motor a nechám to chvíli běžet na provozní teplotu. Pak to vypustím, nechám vychladnout a nakonec naplním chladící kapalinou?

Z chladiče vytekla: téměř čirá kapalina s jemně žlutým zabarvením, s velmi jemným aroma chladící kapaliny. Obsahovala malé množství usazenin.
Obrázek
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Aha :idea: ... no - pokud je to takto, tak to potom jo. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
KULICAK

Příspěvek od KULICAK »

Chyby a blbosti dělají všichni,jak se říká "CHYBAMI SE ČLOVĚK UČÍ",až budete mít auto nějaký ten pátek,bude zkušenými servisáky.Držím palce z Červenáčkem. :D
Obrázek

Лада - это красивый и верный автомобиль

Obrázek
skautmalenovice

ger007 píše:to ze ti to chcije je mozne sposobene tym ze jak si to zvaral tak sa to zohlo a je to proste vykrivene, aky mas karb? ?? pohladam ti nove viko
Víko už nehledej, na jedné straně víka byly neoriginální matičky, bez "vroubkování". Neustále se povolovaly. Koupil jsem s vroubkováním a už je tam sucho :)
Obrázek
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

ÓK
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !

1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25

Obrázek
детские игрушки
skautmalenovice

Dneska jsem na jedno tábořiště vezl vozík s 1000l nádrží v kleci. Bylo v ní přes 800 litrů vody. Musím říct, že Nivka je opravdu nezdolný stroj. Když si vezmu váhu vozíku, nádrže a vody... :)
Obrázek
hush

Příspěvek od hush »

Doufám, že sis pořádně prohlédl před jízdou uchycení tažného zařízení.
Lada Niva 1.7 SPI LPG 1998 Praktik
Lada 4x4 1.7 MPI 2017 Clasicc
Raduz

Příspěvek od Raduz »

Přesně tak tady je to hodně o tažném zařízení :!:
®; Člen LKCS
skautmalenovice

Tažné je zapsané v TP a evidentně dělané na velmi těžké náklady. Takhle masivní konstrukci jsem ještě neviděl. Dřívější ruský majitel Nivku používal na farmě. Měl jsem spíš strach o vozík. :wink:
Obrázek
hush

Příspěvek od hush »

Nejde o konstrukci tažného zařízení jako takového, ale o uchycení ke karoserii - Niva nemá rám. Hodnotit musíš podle nejslabšího článku v řetězu ......
Lada Niva 1.7 SPI LPG 1998 Praktik
Lada 4x4 1.7 MPI 2017 Clasicc
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

Tak, tak. A uchytenie zadneho naraznika je jedna z najslabsich casti.... preto byva tazne uchytene nielen tam, ale aj o nosnik na ktorom su aj tlmice. Pokial to nie je hrdzave nie je problem. Aj ked vacsiu zataz ako tonovy vozik tahany s citom, na toto vytvara tahanie zapadnuteho auta "trhanim", hlavne bez pouzitia dynamickej gurtne ci dynamickeho lana.
21043, 21063, 2121, 21214, 2123....
Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4, Range Rover 4.4i, Audi Q7, 4.2FSI
skautmalenovice

Pánové, včera (tábory v plném proudu) se nám objevil dost velký problém. Brzdy přestaly fungovat. Rychle jsme zjistili, že u levého předního kola byla jedna trubka shnilá. Utekla tudy kapalina a zavzdušnilo se to. Dneska jsem v Otrokovicích koupil novou trubku, vyměnili jsme ji a začali dle návodu odvzdušňovat. Jenže to nebylo možné provést, začínat se má u zadních kol a u obou zadních jsou matičky ventilů ohoblované, takže je nejde odtáhnout.

Zvolili jsme tedy alespoň odvzdušnění předních kol a o maličko se to zlepšilo. Jen jsem to z tábora dovezl ke garáži. Co teď s tím? Nejde to odtáhnout ani za pomocí hasáku, óčka atd. To co z matičky zbylo, je neskutečně měkké. :(
Obrázek
Kopr

Příspěvek od Kopr »

Někdy lze odvzdušnit na trubce k prasátku ,otázka jestli půjde povolit ,neb vyměnit prasátka ,získáš nové odvzdušňováky ...
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984

http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
smajchl

Příspěvek od smajchl »

Pokud se ti povede povolit trubku tak vyndat prase za odvzdusnovak to poradne utahnout do sveraku a pak to povolis pokud ne muzes dat novy prase
Kopr

Příspěvek od Kopr »

smajchl píše:Pokud se ti povede povolit trubku tak vyndat prase za odvzdusnovak to poradne utahnout do sveraku a pak to povolis pokud ne muzes dat novy prase
Nebo tak no :wink: řešení u tak jednoduchého stroje je vždy :mrgreen:
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984

http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“