oprava předku 2103
Moderátor: Moderátoři
- sandokanec
oprava předku 2103
Zdravím , pánové.
Moc Vás prosím o pomoc při opravě na mé 2103 - kontakt na někoho , kdo by měl potřebné díly popřípadě na někoho , kdo by se chtěl zbavit celého vozu na ND. Ideálně Praha a okolí , ale to je vedlejší. Hlavně to potřebuji dát v co nejkratším čase dopořádku.
Moc Vás prosím o pomoc při opravě na mé 2103 - kontakt na někoho , kdo by měl potřebné díly popřípadě na někoho , kdo by se chtěl zbavit celého vozu na ND. Ideálně Praha a okolí , ale to je vedlejší. Hlavně to potřebuji dát v co nejkratším čase dopořádku.
Re: oprava předku 2103
Čest!
To nám ten rok nezačíná zrovna dobře. Škoda docela pěkného služebáku. Vypadá to na náraz do pevné, nedeformovatelné překážky. Čili sloup nebo strom. Navíc přímo v ose podběhu. Opravit tohle půjde, ale oprava nebude ani rychlá, ani snadná, natož levná. Počítej s tím, že bude muset měnit i samotný podběh, což je dosti komplikovaná operace. Navíc si na ni netroufne kdekdo, neboť na provedení opravy závisí mimo pevnosti i geometrie přední nápravy a možnost slícovat vnější plechy. Pro opravu budeš potřebovat:
- levý podběh (dost špatně se shání)
- blatník
- kapotu
- přední čelo
- podčelo
- nárazník
- maska
- světla
- sklo
- možná i chladič
- a nejspíš ještě další věci
Zní to sice hrozně, ale ve výsledku se Ti už možná spíš vyplatí sehnat jinou solidní trojku a tu přestavět na služebáka. Vím, že jsem Tě asi moc nepotěšil. Jenže tady je značná komplikace/prodražení onen poškozený podběh. Kdyby to bylo očesané nějak plošněji a ne takhle do hloubky, bylo by to jednodušší. Vím o čem píšu, neboť před rokem a něco jsme řešili na jiném služebáku něco podobného. Fotku a další info dodám kdyžtak přes SZ.
To nám ten rok nezačíná zrovna dobře. Škoda docela pěkného služebáku. Vypadá to na náraz do pevné, nedeformovatelné překážky. Čili sloup nebo strom. Navíc přímo v ose podběhu. Opravit tohle půjde, ale oprava nebude ani rychlá, ani snadná, natož levná. Počítej s tím, že bude muset měnit i samotný podběh, což je dosti komplikovaná operace. Navíc si na ni netroufne kdekdo, neboť na provedení opravy závisí mimo pevnosti i geometrie přední nápravy a možnost slícovat vnější plechy. Pro opravu budeš potřebovat:
- levý podběh (dost špatně se shání)
- blatník
- kapotu
- přední čelo
- podčelo
- nárazník
- maska
- světla
- sklo
- možná i chladič
- a nejspíš ještě další věci
Zní to sice hrozně, ale ve výsledku se Ti už možná spíš vyplatí sehnat jinou solidní trojku a tu přestavět na služebáka. Vím, že jsem Tě asi moc nepotěšil. Jenže tady je značná komplikace/prodražení onen poškozený podběh. Kdyby to bylo očesané nějak plošněji a ne takhle do hloubky, bylo by to jednodušší. Vím o čem píšu, neboť před rokem a něco jsme řešili na jiném služebáku něco podobného. Fotku a další info dodám kdyžtak přes SZ.
- sandokanec
Tak to bylo to první. Copak šikovného člověka na to to udělat mám , zkusíme to vytáhnout , jde teď o ty plechařský prvky a světla. Chladič atd - to je v pohodě , takhle po nárazu jsem s tím ještě 10km poodskákal ke garáži. Za každou SZ budu rád.Hurikán píše:Vypadá to na náraz do pevné, nedeformovatelné překážky. Čili sloup nebo strom.
Ta bohužel narazila do deformovatelné překážky...Hurikán píše:Vím o čem píšu, neboť před rokem a něco jsme řešili na jiném služebáku něco podobného.
Nicméně nevím, jestli to vytahování je nejlepší nápad. Přecijen ten podběh je docela exponované místo a kastle by se pak mohla kroutit.
EDIT: Dveře jdou otevírat normálně?
- sandokanec
moc nešli ani předtím , muselo se trošku svižněji přibouchnout - to po nárazu zůstalo téměř stejněMarťas píše: Dveře jdou otevírat normálně?
V Přerově v autodílech mají na skladě nové přední horní čelo na 03. Pokud by byl opravdu zájem a k rekonstrukci by došlo, jsem ochoten ho koupit a poslat ho poštou.
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
- sandokanec
Určitě se ozvu přes SZ , spíš zkusím v první fázi sehnat někde celý auto. K opravě určitě dojde , tu služební verzi jsem si moc neužil a teď se toho rozhodně nevzám když si jen spočítám co mě stál lak a ekodaň.dvk píše: Pokud by byl opravdu zájem a k rekonstrukci by došlo, jsem ochoten ho koupit a poslat ho poštou.
Myslím si, že plechy by měli mít v bývalým Thornu v Č. Budějovicích. Viděl jsem tam podběhy, blatníky, kapota tam asi taky ještě byla. Případně dědy soused by měl mít doma taky oba podběhy.
Jseš z Kralup, tak to máš do Mělnika celkém blízko. Zajeď tam a poptej se. Blatníky na 06 tam budou ještě mít a čelo ( vršek i spodek ) snad taky. Světla myslim tam taky seženeš. Horší to bude s maskou a nárazníkem.
Zkus prostě prvně Mělnik a potom Českou Lípu.
Zkus prostě prvně Mělnik a potom Českou Lípu.
Napiš Autobazareliškovi ten ti to dá dokupy , ta druhá vb lada 2103 je u něho jak doma
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984
http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984
http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
- MartasBrno
No teda, další auto praštěné přes čumák. Zdravím a přeju nenáročnou opravu, ikdyž to tak být nemusí.
Jsem chtěl jen poprosit a potěšit zdejší fotkofily, jestli bys nemohl udělat víc fotek toho rozbitého předku, třeba i z motoru a tak... Jsme zvědaví jak opíce s olezlým zadkem.
Jsem chtěl jen poprosit a potěšit zdejší fotkofily, jestli bys nemohl udělat víc fotek toho rozbitého předku, třeba i z motoru a tak... Jsme zvědaví jak opíce s olezlým zadkem.
Troufnu si říct, že mám všechny potřebné díly na opravu, nové (co se týče plechů) - lokalita Unhošť.
Mám tu novou přední kapotu, blatníky, čelo, podčelo, mám snad i ten podběh, ale to si nejsem jistý, jestli není na 01ku. Tam je trochu jiný u světla. Nárazník mít snad taky budu, maska je taky, blatník taky, světla taky, blinkry taky. Alespoň ten velkej dole s pozičkou.
Akorát sklo nemám, ale má ho tutově kamarád z okolí Rakovníka. Navíc je to i šikovnej klempíř, který opravil už jednu nabouranou VB ladu.
V případě zájmu se domluvíme, ceny mírnější, než v krámu.
Mám tu novou přední kapotu, blatníky, čelo, podčelo, mám snad i ten podběh, ale to si nejsem jistý, jestli není na 01ku. Tam je trochu jiný u světla. Nárazník mít snad taky budu, maska je taky, blatník taky, světla taky, blinkry taky. Alespoň ten velkej dole s pozičkou.
Akorát sklo nemám, ale má ho tutově kamarád z okolí Rakovníka. Navíc je to i šikovnej klempíř, který opravil už jednu nabouranou VB ladu.
V případě zájmu se domluvíme, ceny mírnější, než v krámu.
Sice z toho, co teď napíšu, nemám vůbec, ale vůbec žádnou radost, nicméně po shlédnutí tohoto videa: http://www.iprima.cz/videoarchiv/217107/3773/all nevidím jinou možnost, než radikálně změnit svou původně vyjádřenou podporu s opravou. Na co jsem opravdu maximálně alergický, tak je to na alkohol za volantem. Jízda pod vlivem je prakticky neobhajitelná. Proto ode mne již žádnou pomoc nebo radu nečekej.
Nebudu se dál zbytečně rozepisovat, jen dodám, že pevně věřím v to, že se s Tebou, Sandokanče, nikde na silnici nepotkám a doufám, že si z tohodle extempore vezmeš ponaučení.
Nebudu se dál zbytečně rozepisovat, jen dodám, že pevně věřím v to, že se s Tebou, Sandokanče, nikde na silnici nepotkám a doufám, že si z tohodle extempore vezmeš ponaučení.
Hmm, kdyz chlastas nelitej, ze...
to je vul! neni nad to, kdyz si ozralec mysli, ze umi vsechno. skoda tak pekneho auta.
to je vul! neni nad to, kdyz si ozralec mysli, ze umi vsechno. skoda tak pekneho auta.
VAZ 2104 1.3 1989
- sandokanec
To samozřejmě si budu pamatovat do konce života , nikdy jsem nic takového neměl, prostě zkrat , který zde nemá smysl obhajovat , ostatně plně nesu odpovědnost za následky. Nebudu zde ani zdůrazňovat přikrášlení TV reportéra , prostě jsem vůl , stalo se - děkuji všem ostatním , kteří mi v mojí nelehké situaci jsou schopni pomoci s opravou byť i jen radou.Hurikán píše: že si z tohodle extempore vezmeš ponaučení. :