Laďuša píše:Jestli někomu šíbne a bude si masakrovat vlastní civilisty, pak jsem klidně pro eliminaci zvenčí. Tady jsem si ale nevšim, že by k něčemu takovýmu došlo. Takovýdle pokusy jsou nezákonný v každej zemi.
Laďo, ano s tímto souhlasím. V případě jasných velkých a dlouhodobých zvěrstev jsem také pro zásah zvenčí. Jenže čistě po právní stránce není ani za takovéto situace zásah zcela jednoznačně podložen. Je to smutné, může se nám to zdát nelidské, ale je to tak. Na světě neexistuje "světový strážník". A ten co si na něj rádoby hraje jen sám páchá další škody, které jsou mnohdy větší, než by byly bez jeho zásahu. Obyvatelé každého státu si své vlastní záležitosti musí vyřešit sami.
Jimmi: Aha, tím chceš asi říct, že je lepší diskutovat s někým, kdo žádné paragrafy nezná nebo je znát nechce. Ano, to by bylo daleko jednodušší. Zejména je ale velmi velmi těžké, diskutovat s někým, kdo není schopen uvést žádný pořádný argument a odpovědět na 4 jednoduché otázky a místo toho stále opakuje jen jednu větu.
Jimmi píše:A ano, nelze všem měřit stejným metrem.
I když vím, že se odpovědi nedočkám, tak položím 5. otázku:
5. Z jakého důvodu by se nemohlo měřit všem stejným metrem? Resp. pokud to nejde, tak se nemůžeme na jednom místě bít v prsa, jací jsme humanisti a ochránci "demokracie" (rozuměj kšeftu) a na místě jiném dělat, že nic nevidíme. Proč nedošlo k jasnému a účinnému zásahu v Dárfůru, Somálsku (odkud notabene působí piráti), v Nigérii, a desítkách dalších zemí???
Ušetřím Ti práci a odpovím si sám: Důvody jsou dva. První je, že v těch desítkách jiných zemí buď nejsou naleziště lukrativních surovin, nebo druhým důvodem je, že pokud se tam naleziště vyskytují, jsou pod "bezpečnou kontrolou" některé "správné" firmy.