Libye

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Komu fandíte?

Plukovníkovi, je to vnitřní záležitost.
18
72%
Spojencům, lidská práva je nuntý chránit za každou cenu. Zvlášť když je v zemi ropa.
7
28%

Celkem hlasů: 25

Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Jimmi píše:Dokonce i Rusko a Čína umožnily přijmout rezoluci RB. Jsi v tom sám, Hurikáne :wink:
To, že někdo něco umožnil, ještě neznamená, že je to správné! V současné době a nejbližší budoucnosti nejde o nic menšího, než je kšeft. A v dnešní době je módou prodat i nos mezi očima. Čili bylo to něco za něco. Otázkou je co to je. :scratch:
Jimmi píše:A když nedostane přes tlamu hned, může provést něco ještě mnohem horšího
Položím pár otázek:
1. Jakým právem by měl dostat "přes tlamu"?
2. Kdo je zmocněný o tom rozhodnout?
3. Na základě čeho?
4. Co "mnohem horšího" by měl jako udělat?

Prosím o konkrétní odpovědi. ;)
rosta píše:v německu ve 30 letech-hon na židy byl taky vnitřní záležitostí ?
Asi se Ti to nebude líbit, ale až do okamžiku obsazení Rakouska, Polska a nás šlo o výlučně vnitřní věc státu. Cokoliv nepřesahuje mimo hranice dané země, nemá nikdo jiný právo ovlivňovat. ;)
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Rosťa to napsal dobře, Hurikáne. Celá ta tzv. "vnitřní věc" zavinila druhou světovou válku. Zbytek je jen hraní si s písmenky.

P.S. Je mi jasné, že Amis se nepohrnou třeba do Bahrajnu, ale plukovník do držky dostat musí. Už s ním bylo problémů více nežli dost.
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Marťas

Příspěvek od Marťas »

Jimmi píše:Zbytek je jen hraní si s písmenky.
Bohužel to hraní je o dost smutnější, pokud těmi písmenky myslíme všeobecně platné regule OSN.
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir / 2106, r.v.1978 - Nikolaj / 21061, r.v.1986 - Sergej / 21044, r.v. 1999 :hrob: / 21044, r.v. 1997 Ivan / 1119, r.v. 2009 Kalina / Jawa 20, rv. 1969 / Š1203 rv. 1975 - Blaženka / Jawa 250/353 rv. 1957 / Avia A21 Furgon / Zetor 25A
Obrázek
Жигули навсегда!
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Jaké hraní s písmenky??? Psané mezinárodní právo, jehož hlavní body platily desítky/stovky let je zcela jasné. To nejsou žádná písmenka. A to, že se začátkem devadesátých let začalo mezinárodní právo postupně ohýbat, až skončilo v nynější podobě, jako překroucená velikonoční mrskačka, je opravdu velmi smutné. Nicméně zatím toto právo, alespoň papírově, platí! Tzv. "preventivní" údery na základě "obáváme se ..., z důvodu možnosti použití ..., na základě informací" ..., atd. atd. jsou totiž naprosto protiprávní. Ohánění se "lidskými právy" a podobnými nesmysly slouží jen jako chatrné maskování pro oblbenou konzumní společnost, zahlcenou nesmysly.
Jimmi píše:Je mi jasné, že Amis se nepohrnou třeba do Bahrajnu, ale plukovník do držky dostat musí. Už s ním bylo problémů více nežli dost.
Tak! A z jakého důvodu mají "lidská práva" v jedné zemi "vyšší hodnotu" nežli v zemi jiné??? Pouze jsi sám potvrdil to, že současná akce je opravdu nesystémová a protiprávní.

Jo a stále jsi mě neodpověděl na mé 4 jednoduché a konkrétní otázky. :idea: Já uvádím jasná a konkrétní data + citace. Co jsi uvedl Ty? Nic. Jen stále opakuješ jednu frázi, která teď "frčí".
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Já teda v podstatě souhlasim s Hurikánem, až na to, že to musí přesáhnout hranice. Jestli někomu šíbne a bude si masakrovat vlastní civilisty, pak jsem klidně pro eliminaci zvenčí. Tady jsem si ale nevšim, že by k něčemu takovýmu došlo. Takovýdle pokusy jsou nezákonný v každej zemi.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Ta fráze, Hurikáne, frčí už od doby, kdy plukovník vydal příkaz k útoku na Skotsko. A zdařil se, i mrtví Skoti tam nějací byli.

Jinak je těžké diskutovat s někým, kdo se ohání nějakými pragrafy zcela vytrženými z kontextu a z celkové světové politické situace.

A ano, nelze všem měřit stejným metrem. I když i toto bych uvítal, ale jsem realista.
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Laďuša píše:Jestli někomu šíbne a bude si masakrovat vlastní civilisty, pak jsem klidně pro eliminaci zvenčí. Tady jsem si ale nevšim, že by k něčemu takovýmu došlo. Takovýdle pokusy jsou nezákonný v každej zemi.
Laďo, ano s tímto souhlasím. V případě jasných velkých a dlouhodobých zvěrstev jsem také pro zásah zvenčí. Jenže čistě po právní stránce není ani za takovéto situace zásah zcela jednoznačně podložen. Je to smutné, může se nám to zdát nelidské, ale je to tak. Na světě neexistuje "světový strážník". A ten co si na něj rádoby hraje jen sám páchá další škody, které jsou mnohdy větší, než by byly bez jeho zásahu. Obyvatelé každého státu si své vlastní záležitosti musí vyřešit sami.

Jimmi: Aha, tím chceš asi říct, že je lepší diskutovat s někým, kdo žádné paragrafy nezná nebo je znát nechce. Ano, to by bylo daleko jednodušší. Zejména je ale velmi velmi těžké, diskutovat s někým, kdo není schopen uvést žádný pořádný argument a odpovědět na 4 jednoduché otázky a místo toho stále opakuje jen jednu větu.
Jimmi píše:A ano, nelze všem měřit stejným metrem.
I když vím, že se odpovědi nedočkám, tak položím 5. otázku:

5. Z jakého důvodu by se nemohlo měřit všem stejným metrem? Resp. pokud to nejde, tak se nemůžeme na jednom místě bít v prsa, jací jsme humanisti a ochránci "demokracie" (rozuměj kšeftu) a na místě jiném dělat, že nic nevidíme. Proč nedošlo k jasnému a účinnému zásahu v Dárfůru, Somálsku (odkud notabene působí piráti), v Nigérii, a desítkách dalších zemí???

Ušetřím Ti práci a odpovím si sám: Důvody jsou dva. První je, že v těch desítkách jiných zemí buď nejsou naleziště lukrativních surovin, nebo druhým důvodem je, že pokud se tam naleziště vyskytují, jsou pod "bezpečnou kontrolou" některé "správné" firmy.
Naposledy upravil(a) Hurikán dne ned bře 20, 2011 00:06, celkem upraveno 2 x.
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Nemo

Příspěvek od Nemo »

Hurikán píše:Důvody jsou dva. První je, že v těch desítkách jiných zemí buď nejsou naleziště lukrativních surovin, nebo druhým důvodem je, pokud se tam naleziště vyskytují, jsou pod "bezpečnou kontrolou" některé "správné" firmy.
Ano, tohle je jádro věci. Nejde o nějakou ochranu lidských práv, či demokracie. Jde o ochranu přístupu velmocí ke zdrojům. Například Tibet - nezpochybnitelný, dlouholetý konflikt. Ale oni tam asi nemají žádnou ropu, ani větší zásobu rud, atd. No tak to mají smůlu!
To si ta "lidská práva" musí hájit sami. Navíc s Čínou frčí velký byznis, tak koho by zajímaly detaily. :wink: P.S. Vím, co o tom míní Dalajláma...
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Jsi na omylu, Nemo. V Tibetu se nachází snad všechno kromě ropy. Obrovská ložiska nerostných surovin. Však to byl také jeden z důvodů jeho zabrání Čínou. Ovšem, buďme realisty: vyhlásíme Číně válku.....? Směle do toho!

Jinak Hurikáne, až budeme žít v ideálním světě, jistě budeme všem měřit stejným metrem. Ovšem to už nebude důvod tímto metrem měřit. A my bohužel v ideálním světě nežijeme, ani zdaleka. Řekněme, že žijeme ve světě malinko blíže onomu kýženému ideálu než v roce 1968, než před druhou světovou válkou, než před třicetiletou válkou, než před válkou Severu proti Jihu atd. atd. atd. Ale pořád je ten ideál strašlivě vzdálený.
Marťas

Příspěvek od Marťas »

Jimmi, Pozor, my nebudeme žít v ideálním světě zejména proto, že tím metrem neměříme! Nebo máš pocit, že křiváckým rozhodováním a nestejným metrem tomu ideálu pomůžeme?
(za ideální považuji v tomto případě maximálně spravedlivý)
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir / 2106, r.v.1978 - Nikolaj / 21061, r.v.1986 - Sergej / 21044, r.v. 1999 :hrob: / 21044, r.v. 1997 Ivan / 1119, r.v. 2009 Kalina / Jawa 20, rv. 1969 / Š1203 rv. 1975 - Blaženka / Jawa 250/353 rv. 1957 / Avia A21 Furgon / Zetor 25A
Obrázek
Жигули навсегда!
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Jimmi, Pokud je Ti všechno tak jasné, proč jsi dosud neodpověděl na mé 4 jednoduché otázky??? Stále na ně čekám. Mmj.,
Jimmi píše:Ta fráze, Hurikáne, frčí už od doby, kdy plukovník vydal příkaz k útoku na Skotsko. A zdařil se, i mrtví Skoti tam nějací byli.
To je velmi zajímavé, že tedy ti "spravedliví" čekali s "vyřešením záležitosti" tak dlouho. Proč se tzv. nebránili hned před 30 lety??? Místo toho s plukovníkem směle obchodovali. A nejen to. Dodávali mu i zbraně. Samozřejmě ne zdarma, ale za peníze. Ty se vždycky hodí, ať jsou od kohokoliv, že. :P Odkud by se jinak v Libyi vzaly např. Mirage? Sami přistáli na letišti? Nebo je Kaddáfí osobně ukradl? Čili tvrzení, že jde o obranu po "napadení Skotska" opět pokulhává, stejně jako všechno ostatní, co má sloužit na podporu zamaskování agresivního přepadení cizího suverénního státu.

To už je ale jedno, neboť zcela humánní bomby již dopadají na Libyi. Již není třeba hrát divadlo pro masy. "Zaručené" zprávy z armád nám vše náležitě podají. 2 dny libyjské letectvo nelétá, takže bylo zapotřebí bezletovou zónu "zkontrolovat" teď v noci několika sty humánních raket s plochou dráhou letu. Zcela jistě při jejich dopadu nebyl nikdo zraněn, natož zabit. :? Sláva ochraně civilistů!
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

Hlavně kdyby se do toho nemotali, tak už to mohlo bejt vyřešený, což by bylo pro civilní obyvatelstvo nejlepší. Oni ty povstalci taky nebudou žádní milý chlápkové se kterýma byste se chtěli kamarádit a jestli plukovník dodrží slovo a rozdá lidem zbraně, tak bude asi velká legrace. A kdo si myslí, že tam může fungovat demokracie jako na západě, tak je mimo, stačí se podívat do Afgánistánu, Iráku, (nebo třeba k nám :mrgreen: ).

A ilustrační fotka Raceru souvislost má :P
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
tavri

Příspěvek od tavri »

Fabia 3, 02/2018 1.0 MPI 55 kW Ambition Plus
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Luky

Příspěvek od Luky »

rosta, Plukovník Kaddáfí je u moci již přes 40 let!
Hurikán, To, že je Lybie ještě stále členem mě více než udivuje. Vnitřní záležitostí to přestalo být v okamžiku kdy se chopil moci. Vláda pomocí znárodnování podniků a předávání svým synům, minimálně nadpoloviční podíl ve všech významných firmách a exodus dvaceti tisíc italů mi nepřijde jako vnitrostátní záležitost, která se týká pouze a jedině obyvatel té oné země. Možná tě to překvapí, ale neoháním se pouze kusými informacemi vytrženými z kontextu zpráv několika málo zahraničních novinářů, ale vím o čem mluvím. Otec mé velmi dobré kamarádky dělal v Lybii, konkrétně v Tripolisu více než čtyři roky na konzulátu a když jsem slyšel o násilném rozehnání debaty na téma politika jen proto, že jeden z řečníků vyvrátil některé myšlenky Zelené knihy, tak jsem se utvrdil v názoru, že tenhle diktátor měl být už dávno pryč.
Teď jsem četl na internetu, že pan masový vrah Kaddáfí se bude také ohánět chartou OSN, konkrétně článkem 51. Doufám, že tento konflikt zkončí co možná nejdříve za co možná nejmenšího počtu obětí na všech stranách, ale zkrátka tenhle kult osobnosti jménem Kaddáfí je tady už příliš dlouho a udělal příliš zrůdností, než aby se to mohlo považovat za vnitřní záležitost a přehlížet to.
Naposledy upravil(a) Luky dne ned bře 20, 2011 17:54, celkem upraveno 1 x.
VAZ 2106 - Marina r.1979
http://dean2107.rajce.idnes.cz/

Dva PoJeBy ze Skašova

„Duše se milují od pasu nahoru, těla od pasu dolů."
Gabriel García Márquez
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“