Libye

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Komu fandíte?

Plukovníkovi, je to vnitřní záležitost.
18
72%
Spojencům, lidská práva je nuntý chránit za každou cenu. Zvlášť když je v zemi ropa.
7
28%

Celkem hlasů: 25

zelvotron

Libye

Příspěvek od zelvotron »

Obrázek
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
Tommel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommel »

Ta fotka Daewoo Racer je k tematu ? :mrgreen:
Chatka 12 forever :mrgreen: . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.

Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

To hlasování je teda krutě přísně pojatý.

Chybí tam třetí možnost - zdravýmu rozumu a čistýmu svědomí.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

No ale to je přece ta první možnost ;)
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Marťas

Příspěvek od Marťas »

Zajímalo by mně, co by se dělo, kdyby se v USA černoši rozhodli udělat revoltu... Zbombardovali by "spojenci" bílý dům? Podporovali by tohle hnutí tak jako v Lybii?
Jistě, Kaddáfí je kontroverzní postava, ale nechápu, že někoho udivuje to, že chce svou zemi udržet v soudržnosti...
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir / 2106, r.v.1978 - Nikolaj / 21061, r.v.1986 - Sergej / 21044, r.v. 1999 :hrob: / 21044, r.v. 1997 Ivan / 1119, r.v. 2009 Kalina / Jawa 20, rv. 1969 / Š1203 rv. 1975 - Blaženka / Jawa 250/353 rv. 1957 / Avia A21 Furgon / Zetor 25A
Obrázek
Жигули навсегда!
mayo456

Příspěvek od mayo456 »

naoko sa USA a Rusko, EU držia bokom ale podľa mňa potajme zafinancovali plukovníka, dali mu nejakú tú techniku prípadne ju prestali dodávať protestujúcim aby mohol prevziať kontrolu nad situáciou v krajine. je to pre nich výhodnejšie ako sa do toho miešať alebo verzia kedy by vyhrali povstalci. Lebo nie je mi jasné, ako je možné že zrazu sa to tak otočilo aspoň sa možno trošku upokoja ceny ropy. celé je to o tom o prachoch...
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
Luky

Příspěvek od Luky »

Laďuša píše:No ale to je přece ta první možnost
Tak tohle snad nebylo myšleno vážně.......Kaddáfí jakožto synonymum ke slovům zdravý rozum a čisté svědomí? :shock:
Marťas píše:ale nechápu, že někoho udivuje to, že chce svou zemi udržet v soudržnosti...
V tomto ohledu by ti taky mohla přijít naprosto normální a ´neudivující´ situace v Bělorusku, poslední totalitě v Evropě. Lukašenko také pouze brání soudružnost své země tím, že více či méně, okatě odstraňuje již dlouhá léta své protivníky ať už v politice či jakákoli uskupení proti němu revoltující. Ať už Kaddáfí nebo Lukašenko, jeden jako druhý jsou masoví vrazi a nedivím se, že organizace zabývající se udržením mezinárodního míru a bezpečnosti, zkrátka musí zakročit v situaci zabíjení civilistů, jako je dnešní Lybijský konflikt. Můžete oponovat, že přeci neválčí a nezabíjí pouze plukovník Kaddáfí, ale je to on, chcete-li jeho jednotky, kdo je podepsán pod masakrováním neozbrojených lidí. Tudíž není jiné možnosti než toto tvrdě potlačit.
Ohledně financování války plukovníka ať už USA nebo EU můžeme jen polemizovat. Můžeme poukazovat na to, že na záběrech zahraničních novinářů, kteří mělo to štěstí a dostali se živi tak blízko k bojům, má většina Kaddáfího vojáků kalaschnikovy, ale ty měl v devadesátých letech doslova celý svět, a ještě dnes je značná část má.
VAZ 2106 - Marina r.1979
http://dean2107.rajce.idnes.cz/

Dva PoJeBy ze Skašova

„Duše se milují od pasu nahoru, těla od pasu dolů."
Gabriel García Márquez
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

JE TO HNUS :!: :!: :!: Chce se mi :puke: Nechci být za sýčka, ale tohle se nám (Evropě a spol.) dřív nebo později šeredně vrátí. :? A doplatí na to úplně všichni. Bohužel i my. :(

Že jde o další protiprávní jednání "zástupců světového svědomí" (čti světovlády) není sebemenších pochyb. Jestli někdo pochyby má, doporučuji přečíst si zakládající Chartu OSN Konkrétně se jedná o porušení těchto ustanovení:
Kapitola I - Článek 2
Organizace spojených národů a její členové, jdouce za cíli prohlášenými v článku 1, jsou povinni jednat podle těchto zásad:
1. Organizace je založena na zásadě svrchované rovnosti všech svých členů.
2. Všichni členové plní poctivě závazky, které převzali podle této Charty, aby si tak všichni společně zajistili práva a výhody z členství plynoucí.
3. Všichni členové řeší své mezinárodní spory pokojnými prostředky tak, aby ani mezinárodní mír a bezpečnost, ani spravedlnost nebyly ohrožovány.
4. Všichni členové se vystříhají ve svých mezinárodních stycích hrozby silou nebo použití síly jak proti územní celistvosti nebo politické nezávislosti kteréhokoli státu, tak jakýmkoli jiným způsobem neslučitelným s cíli Organizace spojených národů.

5. Všichni členové poskytnou Organizaci spojených národů veškerou pomoc při každé akci, kterou podnikne podle této Charty a vystříhají se poskytovat pomoc kterémukoli státu, proti němuž Organizace spojených národů podniká preventivní nebo donucovací akci.
6. Organizace zajistí, aby státy, které nejsou jejími členy, jednaly podle těchto zásad, pokud to bude nutné k udržení mezinárodního míru a bezpečnosti.
7. Žádné ustanovení této Charty nedává Organizaci spojených národů právo, aby zasahovala do věcí, které podstatně patří do vnitřní pravomoci kteréhokoli státu, ani nezavazuje členy, aby takové věci podrobovali řešení podle této Charty; tato zásada však nebrání, aby se použilo donucovacích opatření podle kapitoly VII.
Kapitola VII - Článek 39
Rada bezpečnosti určí, zda došlo k ohrožení míru, porušení míru nebo útočnému činu, a doporučí nebo rozhodne, jaká opatření budou učiněna podle článku 41 a 42, aby byl udržen nebo obnoven mezinárodní mír a bezpečnost.
Kapitola VII - Článek 51
Žádné ustanovení této Charty neomezuje, v případě ozbrojeného útoku na některého člena Organizace spojených národů, přirozené právo na individuální nebo kolektivní
sebeobranu
, dokud Rada bezpečnosti neučiní opatření k udržení mezinárodního míru a bezpečnosti. Opatření učiněná členy při výkonu tohoto práva sebeobrany oznámí se ihned Radě bezpečnosti; nedotýkají se nikterak pravomoci a odpovědnosti Rady bezpečnosti, pokud jde o to, aby kdykoli podle této Charty podnikla takovou akci, jakou považuje za nutnou k udržení nebo obnovení mezinárodního míru a bezpečnosti.
Lybie je plnoprávným členem OSN a rozhodně se v jejím případě nejednalo o narušení mezinárodního míru. Šlo o výlučně vnitřní záležitost svrchovaného státu!
Naposledy upravil(a) Hurikán dne sob bře 19, 2011 23:08, celkem upraveno 1 x.
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

tak když už jsem viděl téma, tak mi bylo jasný, jaký tu budou příspěvky..
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....

Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Marťas píše: ...Kaddáfí je kontroverzní postava...
Kontroverzní......????

Ten člověk je regulérní mešuge. A když nedostane přes tlamu hned, může provést něco ještě mnohem horšího :idea:
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Marťas

Příspěvek od Marťas »

Hurikán, Na tohle jsem se snažil do jisté míry upozornit. Je bohužel vidět, že už i ustanovení OSN platí jen pro někoho :? Aneb: Všechna zvířátka jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější...
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir / 2106, r.v.1978 - Nikolaj / 21061, r.v.1986 - Sergej / 21044, r.v. 1999 :hrob: / 21044, r.v. 1997 Ivan / 1119, r.v. 2009 Kalina / Jawa 20, rv. 1969 / Š1203 rv. 1975 - Blaženka / Jawa 250/353 rv. 1957 / Avia A21 Furgon / Zetor 25A
Obrázek
Жигули навсегда!
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

mayo456, S první částí příspěvku nemůžu souhlasit. Kdyby to bylo tak, jak píšeš, čili, že by chtěli plukovníka podpořit, tak by protiprávní rezoluci jednoduše vetovali. Sice by zástupci světovlády nakonec stejně asi Libyi přepadli, ale provedli by to buď později, nebo by se jim to alespoň daleko hůř obhajovalo před světem.
mayo456 píše:Lebo nie je mi jasné, ako je možné že zrazu sa to tak otočilo
Tak takových je nás víc. Je opravdu strašně zajímavé, co za tím je, že i země, mající možnost čilého obchodního styku s Libyí otočily. Časem to vypluje na povrch, ale to už bude moc pozdě.

Luky, Dovol, abych Tě upozornil, že se fatálně mýlíš :!: :!: Sám jsi správně napsal
Luky píše:organizace zabývající se udržením mezinárodního míru a bezpečnosti
Kde došlo v případě Libye k narušení mezinárodního míru a bezpečnosti :?: Jediným narušením je současné přepadnutí Francií, VB a spol. Jde o napadení suverénní země :!:
Máš pravdu v tom, že Kaddáfí není andílek a má na rukách krev. Nicméně nic z toho nedává nikomu právo, zaútočit na svobodnou zemi (svobodnou tím, že není v područí jiné země) a prosazovat tam svoje zájmy a říkat, jakou vládu v dané zemi mají mít!!! Kde to jsme??? Jestliže Sarkozy prohlašoval, že Kaddáfí má na rukách krev, tak nyní ji má na svých roukách i on sám.
Luky píše:je to on, chcete-li jeho jednotky, kdo je podepsán pod masakrováním neozbrojených lidí. Tudíž není jiné možnosti než toto tvrdě potlačit.
Jak víš, že masakruje civilisty??? Tys tam byl a viděl to? Asi ne. Viděl jsi jen nějakou "nezaujatou" reportáž nějakého média z jednoho z kapitalistických států. Nikdo!, zdůrazňuji nikdo přesně neví, co se v Libyi děje. Je tam pozorovací komise OSN? Není! Jen pár "nezaujatých" novinářů. Tudíž tvrdit něco takového je úplně mimo mísu.

Ona ta "svoboda" je velmi relativní. ;) Vždy záleží na úhlu pohledu. Ale ať je to tak či onak, tak i kdyby Kaddáfí masakroval civilisty ve své vlastní zemi, tak to stále nikomu nedává právo tuto samostatnou zemi napadnout. Jde totiž o vnitřní záležitost dané země a nikoho jiného se to netýká.
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Dokonce i Rusko a Čína umožnily přijmout rezoluci RB. Jsi v tom sám, Hurikáne :wink:
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
rosta

Příspěvek od rosta »

nemůžu odpovědět ani na jednu otázku- na jednu stranu tam mají ropu-prachy - byznys, na druhou stranu je to totalitní a nedemokratická země a pan plukovník je u moci už 30 let - já bych tam bydlet nechtěl- v momentě kdy jsou zabíjeni civilisté to není vnitřní záležitost....vzpomeňte si v německu ve 30 letech-hon na židy byl taky vnitřní záležitostí ?
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Acibuk píše:tak když už jsem viděl téma, tak mi bylo jasný, jaký tu budou příspěvky..
Co jsi tím chtěl říct?

Osobně si myslím, že pravidla hry jsou od toho, aby se dodržovaly a měly by platit pro všechny zůčastněné bez rozdílu.

Jaký máš na věc názor ty? Chtěl bych si rozšířit obzory.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“