PNEUMATIKY
Moderátor: Moderátoři
PNEUMATIKY
Zdravim, chtel bych se poradit - mam moznost koupit ojete Michelinky (500 za kus) a protoze na leto potrebuju nove gumy, premyslim jestli je poridit nebo radsi koupit nove (asi Firestonky, cca necelych 1000 za kus). Ty Michelinky vypadaj docela dobre, hloubka dezenu je kolem 6 mm, ale porad vaham... Co vy na to?
PS budu si je davat na stare plechove disky, ma cenu je predtim nejak osetrit? (odrezit, natrit, nevim co..) Nebo vymenit ventilek? Proste co s tim nez pojedu do servisu (asi uz zitra)
PS budu si je davat na stare plechove disky, ma cenu je predtim nejak osetrit? (odrezit, natrit, nevim co..) Nebo vymenit ventilek? Proste co s tim nez pojedu do servisu (asi uz zitra)
PETR
Disky je idealni opiskovat a nastrikat praskovou barvou. Ale pochybuju, ze to do zitra stihnes. Tak aspon odstran korozi z mist, kam dosedne pneumatika, aby to neuchazelo. Jinak s ventilkem si nedelej starosti. V pripade potreby ho vymeni v pneuservisu.
Lada 1600 - bouračka | Lada 1500s - prodáno | Peugeot 406
-
- Kontaktovat uživatele:
- MartasBrno
Obnovím toto téma dotazem na váš názor.
Mám takovéto krásné zachovalé gumy, mají pro mne vyhovující rozměr 175/70 R13, nejsou starší 15ti let bo mají nápis MADE IN CZECH REPUBLIC pokud se nepletu, byly v ceně auta a po městě se s tím lítá dobře (jiné jsem nezkoušel, snad jen CHEMLON 165/80/D13 + I151...) a ptám se:
Jak dlouho to propána vydrží než mi to urve zadnici?!
FOTO:
http://tinypic.com/view.php?pic=biebl&s=5
Mám takovéto krásné zachovalé gumy, mají pro mne vyhovující rozměr 175/70 R13, nejsou starší 15ti let bo mají nápis MADE IN CZECH REPUBLIC pokud se nepletu, byly v ceně auta a po městě se s tím lítá dobře (jiné jsem nezkoušel, snad jen CHEMLON 165/80/D13 + I151...) a ptám se:
Jak dlouho to propána vydrží než mi to urve zadnici?!
FOTO:
http://tinypic.com/view.php?pic=biebl&s=5
- MartasBrno
OK, dík za názory, budu šetřit rychleji. zatím sem na tom naběhal kolem 1000km po Brně a občas dálku... zatím OK... Kdyžtak dám vědět.
Ale oproti I151 + CHEMLON je to luxusní. jen tak si rýpu, viděl sem kolik stran se tu popsalo o gumách
BTW. napadlo mne udělat jednu zkoušku... no, že bych kolo sundal, dal ho někam za roh, nafoukl na mezní tlak (jo a ten neznám, na BARUM OR21 jsem ho nenašel) a pak bych podle akustických projevů zašel buď pro super věčný kolo zpět, nebo si aspoň vzal disk a strhal z něj zbývající cucky... a zainvestoval do zadního páru...
Ale oproti I151 + CHEMLON je to luxusní. jen tak si rýpu, viděl sem kolik stran se tu popsalo o gumách
BTW. napadlo mne udělat jednu zkoušku... no, že bych kolo sundal, dal ho někam za roh, nafoukl na mezní tlak (jo a ten neznám, na BARUM OR21 jsem ho nenašel) a pak bych podle akustických projevů zašel buď pro super věčný kolo zpět, nebo si aspoň vzal disk a strhal z něj zbývající cucky... a zainvestoval do zadního páru...
- Křečík Barbuška
Nevymýšlej kraviny a šetři na nové, pokud nemáš peněz nazbyt zkus Rosavy, tutaj http://pneumatiky.czveha.cz/ , znám pár lidí co na tom jezdí a žijí.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Radsej nove pneu lacnejsej znacky ako stare pneu renomovanej znacky...aj ked je super hlbka deznu ,nikdy nevies kolko ta pneu chalanovi stala v garazi a moze byt ztvrdnuta a nebude drzat na ceste....aspon u aas su najlacnejsie Matador a Barum z normalnych znaciek ,max 900sk kus ,co si myslim nieje vela
ex.VAZ 2102 1974 ex hniloba VS. laminat
ex.VAZ 2101 1973 ... od 27.2.2008 minulost : /
ex.VAZ 2105 1984 ... tuned up 2107 gr. A
BMW E46 318i Touring
BMW E30 318IS 1990 Kinder M3 =)
BMW E30 325i Funwagen/Rallycar under construction
Lada Niva Urban 2017
ex.VAZ 2101 1973 ... od 27.2.2008 minulost : /
ex.VAZ 2105 1984 ... tuned up 2107 gr. A
BMW E46 318i Touring
BMW E30 318IS 1990 Kinder M3 =)
BMW E30 325i Funwagen/Rallycar under construction
Lada Niva Urban 2017
- MartasBrno
No, tak mám to vzadu... Ale už pomalu šetřím, vím že to věčný nebude.
Renomovaná značka - ono to hned líp vypadá, ale koukal jsem na ty gumy co psal K-L a uvidíme. On s tím bývalý majitel (*1925) v poslední době asi moc nejezdil, ale nijak nejsou slehlý, neskáče to jako kdysi spláclý diagonálky na druhým autě, chová se to "jako guma". Na místě to nestálo nikdy a auto bylo v garážovaný. Proto sem to neřešil, ale teď když občas někoho vezu tak na to víc koukám, no.
Dík za tip a doporučení.
Renomovaná značka - ono to hned líp vypadá, ale koukal jsem na ty gumy co psal K-L a uvidíme. On s tím bývalý majitel (*1925) v poslední době asi moc nejezdil, ale nijak nejsou slehlý, neskáče to jako kdysi spláclý diagonálky na druhým autě, chová se to "jako guma". Na místě to nestálo nikdy a auto bylo v garážovaný. Proto sem to neřešil, ale teď když občas někoho vezu tak na to víc koukám, no.
Dík za tip a doporučení.
Co se případné exploze té gumy přefouknutím týče, to bys asi musel hodně přehustit.
S destrukcí za jízdy to taky nebude to největší riziko, (mám na vozíku gumy/protektory, které jsem někdy kolem roku 92? vyštrachal někde na vrakovišti, coby staré, stvrdlé, ale málo ojeté, jsou to ještě doagonálky, guma už místy opadala a je vidět chemlon, ale jezdí se s tím jen do lesa na dříví, tak co řešit! A foukám je tak na 3Atm)
Největší strach bych měl, že krutě zklamou někde při pokusu zatočit, nebo zabrzdit na vlhku, či vodě. To je myslím vošajslich
S destrukcí za jízdy to taky nebude to největší riziko, (mám na vozíku gumy/protektory, které jsem někdy kolem roku 92? vyštrachal někde na vrakovišti, coby staré, stvrdlé, ale málo ojeté, jsou to ještě doagonálky, guma už místy opadala a je vidět chemlon, ale jezdí se s tím jen do lesa na dříví, tak co řešit! A foukám je tak na 3Atm)
Největší strach bych měl, že krutě zklamou někde při pokusu zatočit, nebo zabrzdit na vlhku, či vodě. To je myslím vošajslich
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
MartasBrno, nerieš a ber nové gumy, gumy už sú "nepoužiteľné" (ztvrdnuté) tuším po 7 rokoch, pozri ako som dopadol s autom na "krásnych" ztvrdnutých or34 http://puhi.rajce.idnes.cz/Tukes/ ...viac gumy riešiť nebudem, nikdy viac staré pneu.
prijemnou zabavu az ti to ustreli ruce pri pristim foukani. od kamosky otec je napul v dlaze a sadre a sesitej na x mistech pote co mu takovahle guma na voziku rupla pri foukani, navic to castecne dostal i strepama z prasklyho rafku kterej to nevydrzelNemo píše:S destrukcí za jízdy to taky nebude to největší riziko, (mám na vozíku gumy/protektory, které jsem někdy kolem roku 92? vyštrachal někde na vrakovišti, coby staré, stvrdlé, ale málo ojeté, jsou to ještě doagonálky, guma už místy opadala a je vidět chemlon, ale jezdí se s tím jen do lesa na dříví, tak co řešit! A foukám je tak na 3Atm)
a k autorovi vlakna - kdybys mel koupit v lidlu protektory za 600 nebo ty cinsky potvory ktery tu prezentoval Marek budes na tom 1000x lip nez na tom na cem jezdis
-
- Kontaktovat uživatele:
Jeté ale slušné Rosavy mám zuté doma. Jezdit se na nich dá, nezklamou, jen na mokru kloužou.Koko Loko píše:Nevymýšlej kraviny a šetři na nové, pokud nemáš peněz nazbyt zkus Rosavy, tutaj http://pneumatiky.czveha.cz/ , znám pár lidí co na tom jezdí a žijí.
- Křečík Barbuška
Nebo si můžeš kolem kilečka připlatit a místo Rosav koupit Amtely, s letními jsem podstatně spokojenější než s Brilantisy a zimní jsou úžasné, po třech zimách konečně padly pod 8mm (začínají na 10mm) .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto