Stefty na svody

Moderátor: Moderátoři

Mirek999
Kontaktovat uživatele:

Stefty na svody

Příspěvek od Mirek999 »

Nevi nekdo,kde se daji sehnat nove stefty na svody?Mezi svody a prvni dil.Chtel bych je dat nove+ty matky.Po zkusenostech s favoritem,tak menim pokazde,kdyz menim vyfuk.Potom to je zbytecna prace. :roll: Na Zizkove je nemaj a dlouho nemeli,tak se obracim sem.
Tommel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommel »

Tak pokuď se ti je podaři vyměnit tak jsi machr :shock: Buď je nesundaš a nebo je urveš a jsi v haji :wink: nech to tak jak je 8)
Chatka 12 forever :mrgreen: . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.

Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Saša

Příspěvek od Saša »

Števty jsou normální ocelové jen matky jsou měděné . A pokud matky někdo nevyměnil za "kovové" tak pudou lehce povolit . Dají se sehnat bez problému v krámě se spoj. materiálem.
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
Pája
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pája »

Mě to u tý příruby podfukovalo, tak sem to jemně dotahoval a dotahoval, až sem asi dvě měděný matky strhnul. Tak sem tam fláknul obyč železo, podmáznul grafitkou a ještě sem s povolováním neměl jedinej problém.(možná proto, že to povoluju tak třikrát do roka... :D )
Trevor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trevor »

zalezi natom aka matka. Tie origo matky boli zelezne a pritom isli vzdy vpohode povolit. Treba kupit v lada predajni origo matky na vyfuk su bud mosadzne alebo medenne a su asi centimeter vysoke takze sa len tak lahko nestrhnu.
530i
Chatka 12 4ever :mrgreen:
Expedicia Eesti 2010
čmelák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od čmelák »

ja mam tiez vyfuk dole tak raz za mesiac :-D
Mirek999
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

Tommel píše:Tak pokuď se ti je podaři vyměnit tak jsi machr :shock: Buď je nesundaš a nebo je urveš a jsi v haji :wink: nech to tak jak je 8)
To mi ani nerikej. :lol: Jsem si rikal,ze kdyz uz to budu mit dole,tak to vymenim.C pred tim pouzit nejake bazmekty na uvolnovani atd.Spise by to chtelo mit po ruce autogen.Ted me napada,ze az to budu delan na dilne,tak ne to rovnou navarim matky,ze nemusim delat kontra a jak se to prohreje,tak by to melo jit.Ale rad bych se hnal origo stefty.Oni by tam mozna mohly jit z facka.Jaky ma rozmer ten steft?
Mirek999
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

Tak na obrazku je matka,ktera je urcena primo na ladu a steft,ktery je urceny na favorita,jelikoz primo na zigula jsem nesehnal.Matka pasuje v pohode.Je to dlouhe stejne na zigo?

Obrázek
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Přibližně jo, ale pokud jsou ty štefty dobrý, tak bych se do jejich výměny nepouštěl ani náhodou... Je to akorát zbytečná práce navíc. Když tam dáš měděný matky, tak je to bezproblémový.
Mirek999
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

Az to sundam,tak se podivam jak na tom je zavit na stevtech.Jestli bude lehce vytazeny,tak jdou ven ihned.Ani nebudu delat ontra,ale navarim a prohreju to.Ale pokud bude zavit ok,tak je tam necham a dam tam ty medeny matky.Ja jsem s tim mel strasne spatnou zkusenost u facka,tam se na to par let sralo a pak jsi za to vzal a radoval jsi se,jak jsi to povolil,ale pritom jsi ho ulomil :D
Trevor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trevor »

Lenze na fatakovi to bol ojeb lebo si tie matky co sa bezne nato predavaju su iba pomedenene inak je to zelezo. Tiez bol stym vzdy problem nova matka a pri prvom davani dole to islo do .... nakoniec sme tam dali mosadzne z lady a no problem :D
530i
Chatka 12 4ever :mrgreen:
Expedicia Eesti 2010
Marek

Příspěvek od Marek »

Já jsem to řešil tak, že jsem štefty vyrobil z imbusového šroubu (zaručená tvrdost) a matice jsem používal výhradně mosazné (nikoli pouze povrchově upravené, ale celomosazné - mám jich plný šuplík). A nikdy nebyl problém.
Ale než jsem na to přišel, taky jsem se s tím několik let vztekal.....
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

na co mosazne matky??.. ja jsem na vejfuku nikdy nic jineho než železo neviděl... :?
Marek

Příspěvek od Marek »

Little Red Riding Hood píše:na co mosazne matky??..
Na co? Třeba na to, aby nedošlo k zapečení matic k svorníkům a následnému utržení nebo ožvýkání matic (velmi častý jev).
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Mirek999
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

Marek píše:
Little Red Riding Hood píše:na co mosazne matky??..
Na co? Třeba na to, aby nedošlo k zapečení matic k svorníkům a následnému utržení nebo ožvýkání matic (velmi častý jev).
Tyhle matky nevpadaji jako nejaky ausus,jedna stala 25kc,co neni malo.JInak dalsi vec je,ze zlezo prirezne,zavit orazne,takze strhnuti je v cukuprdu.Ale nejdrive musim doresit to dobijeni,to je pro me tedka velka zatez na dlouhy beh. :?
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“