Volné zrcátko

Moderátor: Moderátoři

Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Takže bych cca po roce zrekapituloval..

Zrcátko má dole kloub vyběhanej, takže při zezačátku se sklápělo asi tak při 110 tacho, postupně to ale došlo už na 90 tacho. Když už se mě podařilo naladit tu pacičku tak, že to ňák i drželo, tak se to hnulo v horním kloubu....ten plast se tam točil...... K demontáži jsem se eště nedostal, kdo ví, jestl se dostanu, jenom kvůli zrcátku se mě to nechce, je to pakárna :D (ačkoliv se budu potřebovat mrknout na zámek, takže to možná vemu při jednom..)

Takže pokusy:
1) Kamnářskej tmel - Držel, ale ztvrdnul a po čase se vydrolil.
2) Silikon - měkkej, neudrží to.
3) Vteřiňák + silikon - drželo pěkně až do chvíle, kdy mě do toho na parkovišti někdo šťouchnul. Lepidlo povolilo a silikon to neudržel.
4) Vteřiňák + tavná pistole - momentálně ve zkoušce, materiál z pistole se tváří velice pevně, dávam tomu velký naděje. TT prověří pořádně :lol:
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Cory

Příspěvek od Cory »

vyskusaj cierny silikon na okna, ale to bude asi vidno co?
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Nemo

Příspěvek od Nemo »

A nebo do těch kloubů strouhni trošku kalafuny. :wink:
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Dej plastové Wesem a máš to.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Maysner

Příspěvek od Maysner »

je vybehanej ten plastiovej krouzek dole. vyrobit novej a bude to ok. takto se mi to nesklapelo ani ve 170ti :)
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Cory píše:vyskusaj cierny silikon na okna, ale to bude asi vidno co?
Tuto taky neni zrovna estetický, ale lepší než černá :P
Nemo píše:A nebo do těch kloubů strouhni trošku kalafuny.
:?: To si ňák nedovedu představit... teda dovedu ale nechápu, jak by to mohlo fungovat
Dej plastové Wesem a máš to.
:vom: čekal jsem něco takovýho, ale musim tě zklamat, to se mě taky zklápělo :D
Maysner píše:je vybehanej ten plastiovej krouzek dole. vyrobit novej a bude to ok. takto se mi to nesklapelo ani ve 170ti
To už bych musel montovat a to se mě nece :D Navíc takovýdle rychlosti u mě stejně nehrozí :D

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

Nemo

Příspěvek od Nemo »

Laďuša píše:Nemo napsal:
A nebo do těch kloubů strouhni trošku kalafuny.

:?: To si ňák nedovedu představit... teda dovedu ale nechápu, jak by to mohlo fungovat
Tak si strouhni kalafunu, nebo ztvrdlou smrkovou pryskyřici mezi prsty, a zkus lusknout.
Kolosální tření.
Takhle jsem občas nutil plochý řemen na historické cirkulárce, aby zabíral při velké zátěži.
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
Michal Pokorný

Příspěvek od Michal Pokorný »

Nemo píše:
Laďuša píše:Nemo napsal:
A nebo do těch kloubů strouhni trošku kalafuny.

Tak si strouhni kalafunu, nebo ztvrdlou smrkovou pryskyřici mezi prsty, a zkus lusknout.
Kolosální tření.
Takhle jsem občas nutil plochý řemen na historické cirkulárce, aby zabíral při velké zátěži.
Hm , s tou kalafunou je to dobrý nápad to by mohlo skutečně fungovat. Používáme ji úspěšně na plochý řemen našeho domácího historického mandlu a tam dokáže divy. Ono utáhnout tu dřevěnou "loď " plnou kamení dá zabrat, tak že to zrcátko by to mohlo také udržet. Jen ji tam nějak šikovně v dostatečném množství nacpat a trochu s tím zakvedlat aby se pěkně "mázla" a pak by to mohlo být dokonalé permanentní lepidlo. Za vyzkoušení to rozhodně stojí.
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Plastovej Wesem jde utáhnout. A ač ho mnozí zde považují skoro za prohřešek proti náboženství, mohu je ujistit, že identické zrcátko se prodávalo v Tuzexu tuším pod značkou Engel(ler) nebo tak nějak již na přelomu 70. a 80. let. Takže je vlastně dost stylové - jenom to není ten chrom, no :)
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Laďuša píše:4) Vteřiňák + tavná pistole - momentálně ve zkoušce, materiál z pistole se tváří velice pevně, dávam tomu velký naděje. TT prověří pořádně
No, tak to má něco přes 1000 km, pohlo se to trochu, takže jsem v tom viděl až potom, co jsem musel trochu odklonit hlavu, ovšem po výměně 2103 sedaček za 2107 v tom vidim zase vcelku fajn, takže jsou asi níž :lol:

Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Takže další postřehy po půl roce.
To zrcátko v horním kloubu mi blbě drží vodorovně, prostě se otáčí směrem dolů, takže to nevypadá zrovna esteticky. Ale to už jen tak ňákým patláním těžko spravim, neni tam za co by to mechanicky chytlo.
Materiál z tavný pistole se osvědčil nejvíc. Dolní kloub se od léta asi ani nehnul, na horním to prostě moc nechytá ten rotační pohyb.
I tavná pistole má svoje ale: ve venkovních povětrnostních podmínkach ztvrdne. To by ani nevadilo, konečná jsou pro ní parkoviště. Nevim, jak to ty lidi dělají, jestli jsou to nemehla nebo ignorantí, ale sem tam prostě o to zrcátko zavadí. No a to je teď už pro tu hmotu konečná, praskne a rozpadne se.

Takže demontáž a úpravu zrcátka zahrnu do jarních prací. I když ten horní kloub nevim, jestli budu umět opravit. Každopádně i tak to zase zaaretuju pistolkou :)

Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

Jelen

Příspěvek od Jelen »

Umět opravit to budeš, co by ne. Stačí šetrně vyndat sklo a už je to sranda. Je tam namáčknuté s tím plastem, musíš ho vytahnout po celém obvodu stejnoměrně ven. Je to docela festový a na těsno, ale jde to. Vevnitř je pružinka s kolíčkem, asi bude unavená.
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

jo se zrcátkama je to ulet zvlášt na dálnici.. jinak ja jsem svoje generálkoval tak jsem klouby trochu maznul aby to tam nehnilo a na levem to dopadlo celkem OK, nic nikam nepadalo vše fajn... když sem nasazoval práve, tak sem měl ruce od silikonoveho oleje tak sem je zase tim namazal a od te doby špatne... nad nějakajech 110 se to sklopillo.. no aspon to mělo menší odpor.. :D no tak sem vzal hardu s ředidlem a pořádně to otřel a nalil trochu ředidla dovnitř (řikám trochu, spíš co steklo z hadry)... po tom co ředidlo vyschlo a ted do toho nachcalo, tak je to fajn... sice jsem zatim nejel vic jak 150, bo vozim v autě lidi, tak bych je nerad nějak ohrožoval.. :mrgreen: ale je to OK.. zatim se nesklápěj..

jinach nechápu proč prostě ty kloubky něčím nevypodložíte, aby tam vznikl větčí tlak.. :shock:
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“