Kontrolka asi dobíjení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Rades

Kontrolka asi dobíjení

Příspěvek od Rades »

Zdravím, před pár dny jsem koupil VAZ 2101 a chci se zeptat na kontrolku na přístrojovém štítu. Je u ní napsáno AKU tak soudím že je to dobíjení. Jaká je ale její opravdová funkce a co značí jednotlivé problikávání nebo tak. jsem o 14let mladší než auto, tak se prosím nesmějte :oops:
tipek

Příspěvek od tipek »

ona by mala svietit iba po starte.. potom by mala zhasnut.. ak nie tak altelnator ti znejakeho dovodu nedobija bateriu..tym padom po par kilometroch sa ti vybije bateria a koncis.
Naposledy upravil(a) tipek dne čtv čer 05, 2008 07:07, celkem upraveno 1 x.
Rades

Příspěvek od Rades »

ale já si na ni jezdím úplně v pohodě. já myslím takovou tu jak má na jedné straně + a na druhé -. myslíš taky tuhle? nemyslím hlavní od baterky.
tipek

Příspěvek od tipek »

ved myslis tu 3-tiu ľava?? akurat to pozeram v knizke.. presne je to kontrolne svetlo poruchy nabijania akumulatora. :) :D
Rades

Příspěvek od Rades »

ne ne ne, ja myslím že ona tam asi není standartně, ale bude to počin bývalého majitele. já ji nikde v knížce nenašel...zkusím to nafotit a nějak sem vložit...
tipek

Příspěvek od tipek »

tak to bude mozno stav nabitia baterie.. to zvyknu davat.. skus to foto dat sem
EMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EMI »

VAZ2101 má normálně kontrolku dobíjení z výroby (jako "každé" auto)- Tvoje s popiskem AKU je celá přidávaná nebo se zdá původní jen s novým popiskem?
Pokud by to byla kontrolka na dobíjení tak její blikání by mohlo znamenat přebíjení za běhu motoru (v případě výměny regulačního relé), svítí-li trvale, auto nedobíjí.

Pokud se ale někdo hrabal v elektrice, je možné že vyhodil negační relátko od kontrolky a ta pak funguje obráceně... svítí když dobíjí

zkus udělat nějaké fotky a uvidíme :wink:
a příště založ téma v technické sekci (je tam i téma s dobíjením), ale nic se neděje administrátoři si to přesunou :wink: napoprvé se to dá prominout :D
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG :finga:

BLIZZARD = iron fist in a velvet glove

osa Klatovy - Plzeň - ....
Rades

Příspěvek od Rades »

tak doufám že z téhle fotky na to nějak společně přijdeme....jako auto mi jede normálně, baterka pěkně startuje. jenom mě zajímala ta kontrolka no...chvilku sviti oranzove na + pak chvilku problikava nebo zase na -.....jak kdy no
Obrázek
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

To myslíš tu "podlouhlou věc" napravo od počítadla ujetých kilometrů?
Pokud ano - tak to je home made, stejně tak, jako oranžová dioda nalevo od počítadla.
Originální kontrolka dobíjení je (už si nepamatuju přesně) ta prostřední červená. Červená vpravo je mazání a červená vlevo je ruční brzda a stav/výška brzdové kapaliny. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

Tipujem, ze je to "home made" indikator dobijania. Dokonca sa mi zda z tej fotky, ze by to mohli byt tri obdlznikove LED ky. Bol to dost casto sa vyskytujuci doplnok. Ak ano a bolo by to bolo dobre spravene a napatie v aute je OK, mala by sa pri zapnutom zapalovani rozsvietit lava (-), pocas nastartovaneho motora by mala svietit stredna a prava (+) by sa mala rozsvietit iba v pripade poruch dobijania. Jednoduche zapojenia boli dost teplotne zavisle a potom to meralo vselico :D
P.S.
Tych dorobenych veci tam vyzera byt viac :?
Roman
Rades

Příspěvek od Rades »

díky moc za vaše rady. já když normálně jedu tak mi svítí prostředek nebo pravá (+) takže je všechno v pořádku.díky
Odpovědět

Zpět na „Elektrická soustava“