90 Litrů LPG mně stačí.Cory píše:Jedna vec ma mrzi a to ta, ze lady maju male nadrze
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![:mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Moderátor: Moderátoři
90 Litrů LPG mně stačí.Cory píše:Jedna vec ma mrzi a to ta, ze lady maju male nadrze
Soused také kdysi míval v šestnátce dvě nádrže, občas jezdíval dálky s obytným přívěsem. Ty opravdu efektivně využiješ takovou zásobu paliva, nebo je to jen megalomanství?Saša píše:90 Litrů LPG mně stačí.
ja mam zase velku nadrz ,ale poprve mam ukrajinu pomerne daleko a pdoruhe sa ich benzinu bojim ,aj ked som tam ,tak radsej netankujemCory píše:Jedna vec ma mrzi a to ta, ze lady maju male nadrze.
V prvé řadě šlo o účel . Na LPG jezdím od roku87 ale kombík s nádrží v nákladovém prostoru přestává bejt "kombíkem a je na tom hůř než sedan . Před 16ti lety kdy jsem si "pořídil" první "nádrž" na LPG nebylo dostatek tankovacích míst. Pravidelně jsem jezdil Ostravu a Litoměřice a můj koníček létání na Rogale a s tím spojené cesty do Alp (Rakousko a Itálie) si žádaly větší "bandu" . Dnešní dostupnost tankovacích míst výhody velké nádrže potlačují , ale nejsem odkázán jezdit "od pumpy k pumpě" a vybírám si cenu .Navic mé nestandartní umístění nádrže ponechává výhody vozu combi .Koko Loko píše:Ty opravdu efektivně využiješ takovou zásobu paliva, nebo je to jen megalomanství?
Miči píše:Po několika měřeních s různejma ladama, jsem došel k názoru, že je lepší to neměřit, dělá se mi špatně.. naposled lada 2103 motor 1,5 12L/100km skákačka po městě.. mimo sotva pod 10L, svižná (tedy trvale plnej) jízda do Jihlavy 16L/100km.. a rozhašený to není, jen má 130 000km.. naštěstí není moje. Jinak nemáte náhodu pocit, že všechny ostatní auta jezděj na vzduch? V posl.době nemůžu vydejchat majitele fábií a jejich 5L/100km, nebo pitomce s feliciema 1,9d a jejich 4L/100km... prostě buď by mi měli být odebrány všechny zkoušky z matematiky, nebo by se měli někteří ulhaní majitelé fabií UKLIDNIT!!!
A pokud klesne ještě níž tak se podpálí ventily vlivem chudé směsi . Spotřeba je výborná , ale ono hlavně záleží na stylu a rychlosti jízdy . Ta "turbinka" vyseklá z plechu možná při pomalé jízdě pomůže směs důkladněji promíchat a tím lépe spálit , ale jinak je to výrobna odporu (překážka) . Pokud ovšem dokonce nefunguje jako Cyklón a neodstřeďuje palivo které pak stéká po stěnách a tím pádem špatně hoří .miso b píše:Ta spotreba je asi vdaka rôznym upravam ktore som robil a uvazujem este nad tou turbinkou.