brzdové pakne
Moderátor: Moderátoři
brzdové pakne
Prečo je na jednom kolese nepravidelne obdraté obloženie? Na brzdovej stolici išli do bloku obe kolesá naraz, ale pri miernom dobrzďovaní to vykazovalo dosť výrazný rozdiel. Je možná výrobná vada pakní? Sú ešte pôvodné, majú asi 3,5 - 4 mm.
Nikita II, 1974
Nasťa 2016
chatka 12 forever
člen LKCS
Nasťa 2016
chatka 12 forever
člen LKCS
Nemáš na jednom kole větší váleček ???
Dělaly se dva rozměry 19,05 mm a 20,64 mm. Pokud by se stalo, že na jednom kole máš jiný než na druhém, může to způsobovat nepravidelnosti (měl jsem to jeden čas taky).
Pokud náš origo brzdy, pravděpodobně nemáš samostavy, ale takové ty pochybné excentry. Možný problém je i v nich - na jednom kole je jiná vůle než na druhém.
Pokud by ses rozhodl pro výměnu paken, doporučuji koupit pakny pro 2103 / 06 a vyměnit štíty (jistě se někomu válejí patnáctkové štíty v garáži a dá je za pusinku). Tím Ti odpadá problém se seřizováním, samostavy na 2103 / 06 fungují spolehlivě a musí to šlapat jako "švajčiarky".
Dělaly se dva rozměry 19,05 mm a 20,64 mm. Pokud by se stalo, že na jednom kole máš jiný než na druhém, může to způsobovat nepravidelnosti (měl jsem to jeden čas taky).
Pokud náš origo brzdy, pravděpodobně nemáš samostavy, ale takové ty pochybné excentry. Možný problém je i v nich - na jednom kole je jiná vůle než na druhém.
Pokud by ses rozhodl pro výměnu paken, doporučuji koupit pakny pro 2103 / 06 a vyměnit štíty (jistě se někomu válejí patnáctkové štíty v garáži a dá je za pusinku). Tím Ti odpadá problém se seřizováním, samostavy na 2103 / 06 fungují spolehlivě a musí to šlapat jako "švajčiarky".
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Vďaka Marek, ale plánujem nechať autíčko v originálnom stave, takže štíty za novší typ meniť nebudem. Aj keď je pravda,že by mi to uľahčilo údržbu.
Zadné brzdy som otváral hlavne preto, lebo pri miernom brzdení na spiatočku sa odtial skoro vždy ozval zvuk akoby čosi kleplo po bubne. Nič zvláštne som však nenašiel.
Celé zadné brzdy sú pôvodné z výroby. Brzdový bubon nemá žiadne anomálie. Aby sme si lepšie rozumeli tá nepravidelnosť je na fotkách. Tá červená časť je nezodratá, mierne drsná. Mne to pripadá ako výrobná chyba obloženia. Stretol sa s tým už niekto?
Zadné brzdy som otváral hlavne preto, lebo pri miernom brzdení na spiatočku sa odtial skoro vždy ozval zvuk akoby čosi kleplo po bubne. Nič zvláštne som však nenašiel.
Celé zadné brzdy sú pôvodné z výroby. Brzdový bubon nemá žiadne anomálie. Aby sme si lepšie rozumeli tá nepravidelnosť je na fotkách. Tá červená časť je nezodratá, mierne drsná. Mne to pripadá ako výrobná chyba obloženia. Stretol sa s tým už niekto?
Nikita II, 1974
Nasťa 2016
chatka 12 forever
člen LKCS
Nasťa 2016
chatka 12 forever
člen LKCS
-
- Kontaktovat uživatele:
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, jen s trochou citu, ať nespálíš obložení. Dokonce to znám jako doporučení před STK, projet pár km s přitaženou ruční brzdouMarek píše: Pokud je tam nesouměr v brzdném účinku, zkusil bych pár kilometrů ujet na zatažené ruční brzdě. Sedne si to.
A já mít tohle doma, tak to trochu počechrám smirkovým papírem a pak to projedu s tou ruční brzdou. Já vím, nemá se to, protože se to smirkem neudělá stejnoměrně, ale tady není co zhoršit. Nebo zkus jiný pakny.
A jestli budeš "smirkovat" (šmirglovat, to jsou slova), tak ten prach nedejchej.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Simeringy ma čakajú skôr či neskôr na 100%, lebo už trochu slzia (mastné štíty, ale bez viditeľného úbytku oleja v dife).
A k tým pakniam. Sú pôvodné z výroby, takže otázka sadania je bezpredmetná, autíčko má 106tkm. Asi nechám líznuť bubny a dám nové pakne.
A k tým pakniam. Sú pôvodné z výroby, takže otázka sadania je bezpredmetná, autíčko má 106tkm. Asi nechám líznuť bubny a dám nové pakne.
Nikita II, 1974
Nasťa 2016
chatka 12 forever
člen LKCS
Nasťa 2016
chatka 12 forever
člen LKCS
- Stanley__001x
-
Druhy paken
A když ste nakousli téma existence více druhů brzdových paken - neznamená to tedy že když mi jakýsi strejda nabízí "pakny na žigula" že mi pudou do 2102?
Nevíme teda někdo čim se pakny mezi sebou lišej? (jako ne lišej ale lišej)
(šířka? poloměr? tloušťka obložení?
Jo a jaká ja asi normální cena za pár paken? (nevim teda jaký typ mi nabízí...)
Nevíme teda někdo čim se pakny mezi sebou lišej? (jako ne lišej ale lišej)
(šířka? poloměr? tloušťka obložení?
Jo a jaká ja asi normální cena za pár paken? (nevim teda jaký typ mi nabízí...)
- Křečík Barbuška
Ve sklepě mám trojkové pakny s těmi divnými bazmeky a při porovnávání s obyčejnými bez bazmeků je tam ještě drobný rozdíl v umístění díry pro tu tyčkopružinku co spojuje pakny se štítem, takže asi bylo i více druhů štítů, rozměr brzdící části paken je stejný.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně jsem se setkal s takovýmahle paknama.
Krom samostavu/přípravy/bez se liší ten úplně bez akorát absencí jedný dirky. Barvu nepočítam.
Krom samostavu/přípravy/bez se liší ten úplně bez akorát absencí jedný dirky. Barvu nepočítam.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás