Kde se vzalo tu se vzalo, zvuk jako když vemete matičku, dáte jí do plechové krabičky a rychle s ní třepete. Zvuk vychází od motoru a když se otevře kapota, tak to je přímo od bloku motoru a jeho těsné blízkosti. Po nějakém tom ježdění "třeba si to sedne", jsem zjistil, že zvuk při otáčkách nad 2500 přestane, ikdyž do té doby zesiluje. (on taky přestane vibrovat motor ze strany na stranu a začne jen tak klidně řvát.) Zkusil jsem napnout řetěz dle návodu v "Jak na to Lada (VAZ)", ale pro nepřízeň počasí jsem nekontroloval reálné napnutí opticky (tj. nesundal jsem žádný kryt). Napnul řemen a po sundání víka karburátoru (u vzduchového filtru), překvapení. Mám ladu na plyn a je zde čtyřmi matkami chycený jakýsi límec kolem otvorů pro sání vzduchu, ke kterému vedou dvě hadice, no a dvě z těch matek byly odšroubované. Jedna se povalovala u filtru a druhou jsem nenašel. Límec jsem pevně přišrouboval. Po všech těchto krocich autíčko dělá pořád to samé.
Toť konec mé části pohádky, teď bych rád věděl všechny možnosti co tento zvuk můžou zapříčiňovat.
P.S.: na jiném karbci jsem zkoušel jak hluboko by mohla ztracená matka spadnout dovnitř a zjistil, že moc ne, přesto nebyla v příslušném místě k nalezení. Jěště jak moc to může být vážné. Již jsem s touto chorobou najezdil několik (set) km a vypadá to stále stejně, někdy hůř někdy líp, ale to je relevantní. Díky předem všem za komentáře