Stěrače
Moderátor: Moderátoři
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Asi by bylo nejlepší celý mechanismus demontovat z auta. Potom se pěkně dostaneš ke všemu.
Demontáž spočívá v sejmutí stěračů, vyjmutí velkých matic, které drží stěračové hřídele nad karoserií, vyjmutí malých (asi dvou M6) matek, co drží základovou desku s motorem, a následně vyjmutí celého stěračového mechanismu stylem "ježek z klece ven".
Ten motorek drží na základové desce zespodu 3 šroubky M6 (desítka klíč).
Sejmutí "kliky" je snadná záležitost (tisícihran-hřídel) a na ní nějaká M6-8 matka.
Při montáži musíš dbát na to, aby jsi kliku nasadil ve správné poloze - jinak budou mít stěrače doběh někde jinde, než tomu bylo původně (prakticky to znamená udělat si rysku podle kliky na základové desce).
L.
Demontáž spočívá v sejmutí stěračů, vyjmutí velkých matic, které drží stěračové hřídele nad karoserií, vyjmutí malých (asi dvou M6) matek, co drží základovou desku s motorem, a následně vyjmutí celého stěračového mechanismu stylem "ježek z klece ven".
Ten motorek drží na základové desce zespodu 3 šroubky M6 (desítka klíč).
Sejmutí "kliky" je snadná záležitost (tisícihran-hřídel) a na ní nějaká M6-8 matka.
Při montáži musíš dbát na to, aby jsi kliku nasadil ve správné poloze - jinak budou mít stěrače doběh někde jinde, než tomu bylo původně (prakticky to znamená udělat si rysku podle kliky na základové desce).
L.
Měl jsem ten samej problém, vyřešil jsem ho tak, že jsem si z vrakoviště sehnal celej jinej mechanizmus za 100,- a bylo....j.cernak píše:Ja mam taky problem-motorcek stieracov ma zavitovkovy prevod,zavitovkove koleso je z plastu a mne na nom odstrihlo zuby-motorcek sa toci naprazdno.Bol som v predajni LADA a tam tvrdia,ze sa to zavitovkove koleso kupit neda.Neviete mi niekto poradit,ci sa to da niekde kupit?
Nefungují stěrače
Ahoj lidi, potřeboval bych poradit nejdou mi u mé 2107 stěrače zkoušel sem měnit motorek i pojistky a nic, prostě na nic nereagují jen ostřikovače jdou! a to k tomu přestali fungovat úplně z ničeho nic to sem chtěl jednou pustit když pršelo a už nešli a před tím šli asi tak před týdnem! Můžete mi poradit čím by to mohlo být! Díky za pomoc
LADA 21044 1.7i 1996 LPG
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
mě to kdysi dělalo podobně a problém byl v zoxidované patici. Tu najdeš někde vedle nádobky spojkové kapaliny. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Kewint
- Kontaktovat uživatele:
stěrače
ahoj dají se nějako nastavit stěrače,myslím tím že když prší a já zapnu stěrače stíraj přestane pršet vypn je a oni se vypnou,ale jsou strašně nahoře a musím je rukou stahnout uplně dolu dají se něako nastavit?
Lada 2105-rv.1984,1.3-v GO
Lada 2107,LPG,1,7i,5kvalt
Škoda Forman-1993
Člen LKCS
MÍSTO PORSCHE JEZDÍM LADOU , OBČAS V LÉTĚ SVEZU MLADOU !!
Lada 2107,LPG,1,7i,5kvalt
Škoda Forman-1993
Člen LKCS
MÍSTO PORSCHE JEZDÍM LADOU , OBČAS V LÉTĚ SVEZU MLADOU !!
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Jen dotázek: a ty stěrače se volně pohybují? Mají vůli na konci lišty větší než (řekněme) 2 cm? Pokud ano, jsou vyběhaná jejich uložení a je to vhodné na jejich výměnu - tedy na výměnu pohonu stěračů (té části, která je ukryta "pod čelním sklem".
Dále: ano lze celý mechanismus přestavět. Na motorku (resp. jeho převodovce) je "tisícihran" a na tisícihranu je nasazena klika. Posunutím kliky posuneš celý mechanismu stírání vpřed či vzad (jinými slovy změníš polohu, kde stěrače zastaví). L.
Dále: ano lze celý mechanismus přestavět. Na motorku (resp. jeho převodovce) je "tisícihran" a na tisícihranu je nasazena klika. Posunutím kliky posuneš celý mechanismu stírání vpřed či vzad (jinými slovy změníš polohu, kde stěrače zastaví). L.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Slepý nejsi ............. pouze nevidíš ! Tedy přesněji:
Ten výstup z převodovky (tisícihran a na něm "klika") je zespodu, takže při pohledu shora na el.motor stěračů vidět nebude. Takže ani přestavení kliky neuděláš bez demontáže stěračové soustavy. L.
Ten výstup z převodovky (tisícihran a na něm "klika") je zespodu, takže při pohledu shora na el.motor stěračů vidět nebude. Takže ani přestavení kliky neuděláš bez demontáže stěračové soustavy. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?