toz musim tomu dodat trochu srandy, ne?Majo píše:Tak toto ma dostaloJmJ píše:...motor bude tissi o ... cvakani kladivka rozdelovace.....Fakt myslis, ze v tom okolitom kravali ma zmysel riesit cvakanie kladivka rozdelovaca?

Moderátor: Moderátoři
toz musim tomu dodat trochu srandy, ne?Majo píše:Tak toto ma dostaloJmJ píše:...motor bude tissi o ... cvakani kladivka rozdelovace.....Fakt myslis, ze v tom okolitom kravali ma zmysel riesit cvakanie kladivka rozdelovaca?
Asi to bude ten duvod hlucnosti motoru.radek mb píše:Takhle jezdíš běžně nebo si myslel,že to z toho jde vydolovat?amiricas píše:teď řadim 1: 40-45mkh; 2: 80-85; 3: do 130;
Pokud mi paměť neklame - tak jen jedna .... nemá to náhon tachometru (ale to je lehce odstranitelná závada). L.MartasBrno píše:několik odchylek
Tak tento příspěvek a pár kousků od JmJ jsou z celého vlákna jediné hodnotné. Jen mi, dokelu, Hurikáne řekni, kdes vzal ten teplotní rozsah 25 - 30°C. Totiž já po krátkém kuchyňském laborování s tarmoklapkou, dvoudeckou vody a zavařovacím teploměrem zjistil přesně tento rozsah, na který ta klapka nasávanej vzduch termostatuje.Hurikán píše:Ledový vzduch ničemu nevadí, protože při teplotách mínus x°C je vzduch suchý (zbaven vlhkosti), takže pokud není v palivu voda, nemá co kde namrznout. Nebezpečná je jen oblast teploty těsně nad nulou, kdy je v mlze a plískanicích vzduch velmi vlhký a vlivem proudění a odpařování benzínu se dále ochlazuje až pod bod mrazu, což vede k vytvoření námrazy a zamrznutí karburátoru.
Nutno ještě dodat, že tímto neduhem trpí hlavně karburátory řady Ozon. U Weberů k tomu může dojít taky, ale v praxi je to dosti zřídkavý jev.
Samotné nasávání vzduchu s teplotou pod 25 - 30 °C a méně motoru nijak nevadí. Pouze se bude dlouho ohřívat.