Ostřikovače
Moderátor: Moderátoři
Ostřikovače
Motorek se točí, když vytáhnu hadičku z vrchu elektromotorku a stříknu, tak voda vyletí dva metry nad auto, ale když chci ostříknout okno, tak to jen trochu cákne a pak nic. Pumpovací vrtulky se neprotáčej. Jo a dělaj mi to oba motorky, tak by mohlo bejt něco ucpaný, ale co? Obě trysky ostřikovačů slintaj stejně. Nemáte někdo nápad, čím to?
Re: Ostřikovače
ja mel problem s ostrikovanim svetel. motorek tlacil a voda temer nikde. v hadicce byl neporadek, ktery po chvili strikani zacpal trysku a bylo. pak se bordel zase vratil do hadicky, takze to priste zase trochu striklo. pusou sem vytahl z hadicky vsechnu vodu i s tim bordelem a bylo po problemu.Pája píše:Motorek se točí, když vytáhnu hadičku z vrchu elektromotorku a stříknu, tak voda vyletí dva metry nad auto, ale když chci ostříknout okno, tak to jen trochu cákne a pak nic. Pumpovací vrtulky se neprotáčej. Jo a dělaj mi to oba motorky, tak by mohlo bejt něco ucpaný, ale co? Obě trysky ostřikovačů slintaj stejně. Nemáte někdo nápad, čím to?
VAZ 2104 1.3 1989
Mohla by to být třeba zlomená hadička nebo skřípnutá (třeba nevhodně odložené kombinačky ).Pája píše:Motorek se točí, když vytáhnu hadičku z vrchu elektromotorku a stříknu, tak voda vyletí dva metry nad auto, ale když chci ostříknout okno, tak to jen trochu cákne a pak nic. Pumpovací vrtulky se neprotáčej. Jo a dělaj mi to oba motorky, tak by mohlo bejt něco ucpaný, ale co? Obě trysky ostřikovačů slintaj stejně. Nemáte někdo nápad, čím to?
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
- Tomáš
- Kontaktovat uživatele:
jo mě to dělalo přesně tohle,problém byl v tom,že na spodu čerpadla je sítko,který bylo totálně zacpaný asi vodním kamenem...sítko sem vyčistil a na chvilku bylo po problému,nakonec jsem celý čerpadlo naložil do octa ..teď to fičí jak novýPája píše:Ten bordel v hadičce je docela dobrej nápad. Asi to prolezu důkladněji. Třeba při tom najdu i nějaký pěkný kombinačky
Ostřikovače
Tak jsem byl postaven před podobný problém - staré ostřikovače začaly mrchy, plivat na sklo i po vyčištění:evil: ,tak jsem to vyřešil radikálně.Koupil jsem nové trysky a motorek,co se dává do šáde.Celé to stálo 365Kč a výsledek je parádní.Dostatečně ostříkané a namočené sklo,čímž se dostatečně čistí.Ty dvojité trysky se měly montovat už před 25ti lety a ne nějaké jednotryskové haluze.Ostřikovače,to byla jedna z věcí,která mi dost dlouho ležela v žaludku.Zdeněk
LADA 2101 1979-1998, LADA2103 1998-2002,LADA2104 2002 - 2008, Hyundai Lantra 1,6/16V 84kW 2008, Hyundai Elantra 1,6/16V 79kW 2011
- Tomáš
- Kontaktovat uživatele:
no tak na výměnu těch trysek se chystám taky už pár měsíců....kolik ty z šáde stojí..a padnou přesně do těch otvotů od žigula??....slade píše:Tak jsem byl postaven před podobný problém - staré ostřikovače začaly mrchy, plivat na sklo i po vyčištění:evil: ,tak jsem to vyřešil radikálně.Koupil jsem nové trysky a motorek,co se dává do šáde.Celé to stálo 365Kč a výsledek je parádní.Dostatečně ostříkané a namočené sklo,čímž se dostatečně čistí.Ty dvojité trysky se měly montovat už před 25ti lety a ne nějaké jednotryskové haluze.Ostřikovače,to byla jedna z věcí,která mi dost dlouho ležela v žaludku.Zdeněk
- Křečík Barbuška
Samarácké dvojité, jsem kdysi kupoval za 110 Kč , nicméněž tam sedí a stříkaj suprově, jen to štelování si pohrálo s mými labilními nervy.
Naposledy upravil(a) Křečík Barbuška dne ned zář 11, 2005 21:27, celkem upraveno 1 x.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Škodovácký trysky na felicii se montují pomocí gumičky, kterou ti s nimi prodají. Díra pro ně je o něco větší než jsem měl na 2105, stačí převrtat nebo přepilovat. Trysky jsou o něco nižší a seštelování mě stálo nádržku kapaliny a něco času. Zatím do nich tlačím originálním čerpadlem, ale už je to asi třetí a další nemám, tak koupím asi taky nový, jiný. Zajímavý je, že na tom čerpadle odejde vždy něco jinýho . Jednou spojka osiček, podruhý se přidíralo čerpadýlko dole a pak to vzdal motorek. To sítko dole se mi celý rozpadlo...
Trysky mě stály 14Kč/kus + 3 Kč gumička, takže supr
Trysky mě stály 14Kč/kus + 3 Kč gumička, takže supr
již bez Lady. Přešel ke Škodě.
Ostřikovače
Ty trysky přišly na 15Kč.Takže naprosto zanedbatelná investice.Díra je asi o 1 mm menší,takže se musí protáhnout.
LADA 2101 1979-1998, LADA2103 1998-2002,LADA2104 2002 - 2008, Hyundai Lantra 1,6/16V 84kW 2008, Hyundai Elantra 1,6/16V 79kW 2011
Nejdřív zkontrloluj pojistku a pokud bude ok, tak si zjisti, jestli jde po zapnutí ostřikovačů k motorku el. proud. Buď změř klasicky voltmetrem, nebo pokud nemáš, použij obyč. žárovkovou zkoušečku.
Taky by ještě mohl být problém s relátkem v pojistkovce (pokud máš novější model). Blíž poradí majitelé Nivy.
Taky by ještě mohl být problém s relátkem v pojistkovce (pokud máš novější model). Blíž poradí majitelé Nivy.