Vůle diferenciálu
Moderátor: Moderátoři
Vůle diferenciálu
Ahoj, chtěl jsem se zeptat. Když zatáhnu ruční brzdu a chytnu kardan, je normální, že to má vůli? Tzn. dá se s tím trochu na obě strany otočit. Totiž auto vydává takový chroupavý nepravidelný zvuky. Myslel jsem, že to je kardan. Tak jsem sehnal jinej a dal ho tam. Nic se nezměnilo, mé původní podezření na ložisko se nepotvrdilo. Kříže vůli taky neměly...
Poslední co mě napadá že by to mohlo být je diferenciál nebo něco s poloosama. Myslím že to začlo od té doby, co jsme majzli zadním kolem bokem do obrubníku.
Dneska jsem také zjistil, že zadní lévé kolo (to bouchlé) hází. Není to příliš, ale příde mi to víc než to pravé... I když mohlo to dělat to kolo samotné nikoli náprava. Nějaký napád na co se zaměřit? Je ta vůle normální? Díky.
Poslední co mě napadá že by to mohlo být je diferenciál nebo něco s poloosama. Myslím že to začlo od té doby, co jsme majzli zadním kolem bokem do obrubníku.
Dneska jsem také zjistil, že zadní lévé kolo (to bouchlé) hází. Není to příliš, ale příde mi to víc než to pravé... I když mohlo to dělat to kolo samotné nikoli náprava. Nějaký napád na co se zaměřit? Je ta vůle normální? Díky.
-
- Kontaktovat uživatele:
zadzavost kolesa nemoze sposobit drhnutie srobov. To by musela byt ohnuta poloos a to je pravdepodobnost 0.
taka mala nepodstatna otazka - ma ten difik olej ? Nie je povoleny unasac na hruske difu? divne zvuky ktore sa so stupajucou rychlostou zvecsuju robia vyjebane loziska na polosach. Samozrejme moze to byt vselico takto na dialku sa to tazko riesi.
taka mala nepodstatna otazka - ma ten difik olej ? Nie je povoleny unasac na hruske difu? divne zvuky ktore sa so stupajucou rychlostou zvecsuju robia vyjebane loziska na polosach. Samozrejme moze to byt vselico takto na dialku sa to tazko riesi.
530i
Chatka 12 4ever
Expedicia Eesti 2010
Chatka 12 4ever

Expedicia Eesti 2010
pravdepodobnost 0? Mal som niekolko ohnutych polosi - vacsinou bola hadzavost za loziskom a stacilo na sustruhu prretocit dosadaciu plochu. Hlavne vo vyssich rychlostiach auto plavalo.
Ale v podstate tiez tipujem vymlatene lozisko - ak dostalo supu mohla aj prasknut gulicka...
Ale v podstate tiez tipujem vymlatene lozisko - ak dostalo supu mohla aj prasknut gulicka...
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Ohnout "mostovou rouru" (to v čem je dif a poloosy) není až tak nemožné a stává se to . Viděl jsem jí ohnutou a poloosám nic nebylo .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
To ze v Suranoch nedokazu zmerat hadzavost neznamena, ze ohnute polosy nie su bezne 
A mosty naprav detto, lenze to sa pozna tazko, pokial to neni ohnute fakt fest...
Preco sa asi tak zadne napravy na zavody vyztuzuju pasovinou

A mosty naprav detto, lenze to sa pozna tazko, pokial to neni ohnute fakt fest...
Preco sa asi tak zadne napravy na zavody vyztuzuju pasovinou

21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4