Vůle diferenciálu

Moderátor: Moderátoři

popest

Vůle diferenciálu

Příspěvek od popest »

Ahoj, chtěl jsem se zeptat. Když zatáhnu ruční brzdu a chytnu kardan, je normální, že to má vůli? Tzn. dá se s tím trochu na obě strany otočit. Totiž auto vydává takový chroupavý nepravidelný zvuky. Myslel jsem, že to je kardan. Tak jsem sehnal jinej a dal ho tam. Nic se nezměnilo, mé původní podezření na ložisko se nepotvrdilo. Kříže vůli taky neměly...

Poslední co mě napadá že by to mohlo být je diferenciál nebo něco s poloosama. Myslím že to začlo od té doby, co jsme majzli zadním kolem bokem do obrubníku.

Dneska jsem také zjistil, že zadní lévé kolo (to bouchlé) hází. Není to příliš, ale příde mi to víc než to pravé... I když mohlo to dělat to kolo samotné nikoli náprava. Nějaký napád na co se zaměřit? Je ta vůle normální? Díky.
Puhi

Příspěvek od Puhi »

Vôľa difu je asi normálna, ja ju mám tiež :P a test čo ti vydáva zvuky sprav jednoducho: podlož auto na ten bok kde si koleso narazil, naštartuj, daj tam rýchlosť a nech sa koleso krúti na voľnobeh :P potom môžeš dať dole koleso, ak to bude robiť dalej tak aj bubon... ja som tak prišiel na chybu :lol:
popest

Příspěvek od popest »

Vidiš, s těma bubnama bych to mohl zkusit... Ale moc nadějí tomu nedávám...
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Jestli je to kolo hnutý, tak by ti mohli dřít šrouby o rozpínací tyčky mezi paknama, vytoč šrouby a mrkni, jestli nemají ohlodaný konce.
popest

Příspěvek od popest »

No jo, ale to by ten zvuk měl určitou pravidelnost. Na víc jsem zkoušel poslouchat u bubnů a tam odtud nic nejde. Měl jsem zvedlej zadek... Ale je fakt, že ten zvuk je jinačí když to sedí kolama na zemi.
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Právě že u mě to pravidelný nebylo vůbec. Chroustalo to podle intenzity brzdění nebo podle rádiusu zatáčky, v pozvolný zatáčce to třeba nic nedělalo, ale v ostrý to rachtalo hodně. Mrkni napřed na ty šrouby, než začneš rozebírat celou zadní nápravu, je to na pár minut. :P
popest

Příspěvek od popest »

Mě to chroustá pořád. Je jedno jak jedu. Ale mrknu na to. Sehnal jsem diferak 4,1:1 i poloosy mam... Takze vymenim diferak a uvidime... Stejně jsem ho chtěl na místo své 3,9:1.
Trevor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trevor »

zadzavost kolesa nemoze sposobit drhnutie srobov. To by musela byt ohnuta poloos a to je pravdepodobnost 0.

taka mala nepodstatna otazka - ma ten difik olej ? Nie je povoleny unasac na hruske difu? divne zvuky ktore sa so stupajucou rychlostou zvecsuju robia vyjebane loziska na polosach. Samozrejme moze to byt vselico takto na dialku sa to tazko riesi.
530i
Chatka 12 4ever :mrgreen:
Expedicia Eesti 2010
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

pravdepodobnost 0? Mal som niekolko ohnutych polosi - vacsinou bola hadzavost za loziskom a stacilo na sustruhu prretocit dosadaciu plochu. Hlavne vo vyssich rychlostiach auto plavalo.

Ale v podstate tiez tipujem vymlatene lozisko - ak dostalo supu mohla aj prasknut gulicka...
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
popest

Příspěvek od popest »

Rychlost na to v podstatě nemá vliv...Jestli jedu 50 nebo 100 tak ty zvuky jsou pořád stejný. Ale teď už asi nemá cenu nějak polemizovat, musím to rozebrat. Jenom taková otázečka... Ohnout celou tu konstrukci zadní nápravy je asi nemožné co?
Saša

Příspěvek od Saša »

Ohnout "mostovou rouru" (to v čem je dif a poloosy) není až tak nemožné a stává se to . Viděl jsem jí ohnutou a poloosám nic nebylo .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
popest

Příspěvek od popest »

Tak tohle se mi snad nestalo, jinak na to vy..ru a necham to byt... Preci jen, ta podelna tyc je duta a ohla se ona, spojeni kardanu a dif. je ohebny... rychlost to zase tak velka nebyla... Né že bych jí nemoh sehnat, ale měnit to...
Trevor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trevor »

Pravdepodobnost 0 zostava lebo ocova sa dotoho nerata - iny svet

A ohnut most zadnej napravy tak to uz radsej ani nekomentujem :shock: :shock: :shock:
530i
Chatka 12 4ever :mrgreen:
Expedicia Eesti 2010
Puhi

Příspěvek od Puhi »

ale da sa, od isteho majstra čo sa zamladi narobil žigulov dosť som počul že pri náraze zo spodu sa najčastejšie ohol práve most :P ale tu bol náraz zboku :? vlastnú skúsenosť s tým však nemám no :roll:
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

To ze v Suranoch nedokazu zmerat hadzavost neznamena, ze ohnute polosy nie su bezne :-P
A mosty naprav detto, lenze to sa pozna tazko, pokial to neni ohnute fakt fest...

Preco sa asi tak zadne napravy na zavody vyztuzuju pasovinou :?
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“