poloosa na výletě
Moderátor: Moderátoři
-
- Kontaktovat uživatele:
poloosa na výletě
chtěl bych se vás zeptat jak je možné že vypadne poloosa.. (jinak v týhle situaci se vyplatí mít snižené auto.. nebýt lemu blatníku, tak mě opustila nadobro.. kur.. jedna.. )
- Jozef Matuška
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Nejspíš, když ti někdo měnil zadní ložisko, nabouchal ho tam jen tak kladivem, místo toho, aby kroužek nahřál a využil teplotní roztažnosti - má se nalisovat při 230°C (Tůma) silou do 58840N (Jurčenko), většinou se skončí zase u toho kladiva. Potom je kroužek docela problém sundat, natož aby spadl sám.
Ta část, na kterou se ložisko a kroužek nasouvá, je kuželová s malilinkatým stoupáním.
Po vystydnutí má kroužek udržet sílu 19613N (Jurčenko).
Ta část, na kterou se ložisko a kroužek nasouvá, je kuželová s malilinkatým stoupáním.
Po vystydnutí má kroužek udržet sílu 19613N (Jurčenko).
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Ten kroužek by měl být před tím nahřátý - bez diskuze. Krom toho by se měl vždycky dávat nový (což přiznávám, že jsem taky jednou nesplnil ).Ivo píše:Zatím jsem pokaždé ten kroužek dával zpátky kladivem a zatím se nic nestalo. A najezdil jsem na to dost km.
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
- Petanek2101
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
no takže poloosa je vyměněná.. ta stárá vyjela jen tak bez všeho co je normálně na ní.. kroužek, ložisko a ta plechová budka.. na místě sem to cihlou dopravil nazpět, ale s takovou učiností že už to bylo moc vevnitř.. a nešel nasadit buben.. tak auti přenocovalo mimo svůj dvoreček. benzín nevysáli, kola neukradli, ciga mi taky nevykouřili.. druhej den ráno sem tu kur.. zasr.. vytáhl, nasadil druhou a jelo se domů.. práce na půl hodky a jeden utrženej palec.. (ale i to má své výhody, huř se bude zjištovat totožnost.. ).. auto bylo často servisováno, čili asi to nějake bastl serviskej podělal no..
- Ondra 07
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale ten plalec byl muj!!! Priste se budu uz raci jenom divat.Little Red Riding Hood píše:a jeden utrženej palec..
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
-
- Kontaktovat uživatele:
je pravda ze se to dela za tepla a na lisu, jenze kdo takovou vec sezene:-)Taky sem to daval kladivem...sice za tepla ale slo to...dolu sem ho dal tak ze sem ho poklepal a jednou nesel ani takl dolu tak sel flexou...jinak zpet sem to dal sice za tepla a za ukrutneho mlaceni, nicmene pro sichr sem to nechal dvakrat bodnout COckem...a problem sem nikdy nemel, jen je potreba bodovat opatrne aby se neposkodila plocha pro gufero...
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
- Ondra 07
- Kontaktovat uživatele:
Myslis ty M8? Tak sroub to je uz pekny, ale pod pojmem masivni si predstavim vetsi kousky. Kazdopadne tyhle 4 masaky drzi jenom kryci domecek, neco jako prachovka aby nesel bordel z brzd do loziska a prilehlych soucasti.Ale vime jak je to s tou tesnosti... provozni naplne to neudrzi, od toho je tam gufero.Pool píše: ty 4 masivní šrouby
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...