poloosa na výletě
Moderator: Moderátoři
-
Little Red Riding Hood
poloosa na výletě
chtěl bych se vás zeptat jak je možné že vypadne poloosa.. (jinak v týhle situaci se vyplatí mít snižené auto.. nebýt lemu blatníku, tak mě opustila nadobro.. kur.. jedna.. )
- Jozef Matuška
Nejspíš, když ti někdo měnil zadní ložisko, nabouchal ho tam jen tak kladivem, místo toho, aby kroužek nahřál a využil teplotní roztažnosti - má se nalisovat při 230°C (Tůma) silou do 58840N (Jurčenko), většinou se skončí zase u toho kladiva. Potom je kroužek docela problém sundat, natož aby spadl sám.
Ta část, na kterou se ložisko a kroužek nasouvá, je kuželová s malilinkatým stoupáním.
Po vystydnutí má kroužek udržet sílu 19613N (Jurčenko).
Ta část, na kterou se ložisko a kroužek nasouvá, je kuželová s malilinkatým stoupáním.
Po vystydnutí má kroužek udržet sílu 19613N (Jurčenko).
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Ten kroužek by měl být před tím nahřátý - bez diskuze. Krom toho by se měl vždycky dávat nový (což přiznávám, že jsem taky jednou nesplnilIvo wrote:Zatím jsem pokaždé ten kroužek dával zpátky kladivem a zatím se nic nestalo. A najezdil jsem na to dost km.
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
- Petanek2101
-
Little Red Riding Hood
no takže poloosa je vyměněná.. ta stárá vyjela jen tak bez všeho co je normálně na ní.. kroužek, ložisko a ta plechová budka.. na místě sem to cihlou dopravil nazpět, ale s takovou učiností že už to bylo moc vevnitř.. a nešel nasadit buben.. tak auti přenocovalo mimo svůj dvoreček. benzín nevysáli, kola neukradli, ciga mi taky nevykouřili.. druhej den ráno sem tu kur.. zasr.. vytáhl, nasadil druhou a jelo se domů.. práce na půl hodky a jeden utrženej palec..
(ale i to má své výhody, huř se bude zjištovat totožnost..
).. auto bylo často servisováno, čili asi to nějake bastl serviskej podělal no..
No jo, ale ten plalec byl muj!!! Priste se budu uz raci jenom divat.Little Red Riding Hood wrote:a jeden utrženej palec..
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
je pravda ze se to dela za tepla a na lisu, jenze kdo takovou vec sezene:-)Taky sem to daval kladivem...sice za tepla ale slo to...dolu sem ho dal tak ze sem ho poklepal a jednou nesel ani takl dolu tak sel flexou...jinak zpet sem to dal sice za tepla a za ukrutneho mlaceni, nicmene pro sichr sem to nechal dvakrat bodnout COckem...a problem sem nikdy nemel, jen je potreba bodovat opatrne aby se neposkodila plocha pro gufero...
-
Little Red Riding Hood
-
Pool
-
Little Red Riding Hood
Myslis ty M8? Tak sroub to je uz pekny, ale pod pojmem masivni si predstavim vetsi kousky. Kazdopadne tyhle 4 masaky drzi jenom kryci domecek, neco jako prachovka aby nesel bordel z brzd do loziska a prilehlych soucasti.Ale vime jak je to s tou tesnosti... provozni naplne to neudrzi, od toho je tam gufero.Pool wrote: ty 4 masivní šrouby
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...