Klakson

Moderátor: Moderátoři

Pool

Klakson

Příspěvek od Pool »

Chtěl bych se zeptat, jak vám na 2103/06 troubí klaksony? Když zatroubím mým originál klaksonem a stojím u nich, tak je to prda, že mi na chvilku zalehnou uši... Když jsem zkoušel 03 klakson, zdálo se mi to celkem slabé. Známý povídal, že je tam nějaký šroub, kterým se dá doštelovat tón a prej je asi moc natvrdo. Je tohle pravda? Nebo jsou 03 klaksony opravdu slabší?
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Jestli jsou slabší nevím, ale na každém klaksonu je štelovací šroub - tuhost. Nastavení dělá docela dosti.
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Pool

Příspěvek od Pool »

Tak paráda, zítra to rozeberu a pohraju si s tím.
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

A pořádně vyčistit ... pavouci udělaj svoje :D
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
janci

Příspěvek od janci »

napis vvysledok potom
VAZ 2102 r.v. 1977 Kombik oslavuje 30r 160 000km origo
Myso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myso »

ja som to nastavil tak ze stare supy isli do toleda na eko.likvidaciu a BOSCH z toleda supuju u mna :)
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel04 »

to mi pripominate ze tam konecne snad pripojim tu sirenku co se na ni chystam takovou dobu, po pripojeni na autobaterku to bylo na ohluchnuti (vzdalenost 0,5m), kdyz se to da do auta tak se to trochu ztlumi, posloucha se to taky z vetsi dalky ale zas pri 14V takze to bude akorat :twisted: . BTW za 5tkm sem ji pouzil asi dvakrat kdyz sem nekoho zdravil. Takze se nemusi spoluobcane obavat
Vaz 2107 no engine - 0g CO2 :D
Honza 21061
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza 21061 »

Klaksony u 03/06 jsou skutečně na poslech slabší, než "vřešťáky" u 2101. Wartburg proti žigulu také troubil, pro něj dělal elektro věci FER Ruhla a Němci to měli dotažené do konce. 8) Doma mám od Ruhly několik typů houkaček- jedny dokonce mají zvuk podobný lodním, ale z důvodů zachování původního stavu přežívám s původními.
Nebráním se ovšem zdvojení houkaček, popř. k původním elpneumatickým přidat ještě vřískadla 2101, ale nemám propočítané ani vyzkoušené, co by to provedlo a zda by nebylo vhodné dosadit ještě jedno relé zvlášť pro druhý pár houkaček a kam s těmi houkačkami... Takže zatím to nechávám spát, se šrouby jsem z lenosti zatím neotáčel, stejně troubím 5x do roka, ale na druhou stranu to 6 zatroubení by mohlo být vedle náklaďáku, co mě přehlédne a bylo by životně důležité... :roll:

Mimochodem, jednou jsem současně držel klakson a blikal dálkovými a odběrově to bylo i při cca 2500 ot. na rozvody tak náročné, že houkačky zřetelně měnily barvu tónu...
Honza
Osa Praha - Brno
Miichaal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miichaal »

no já mám do žiga ty trumpetky uprostřed
Přílohy
IMG_0015.JPG
Honza 21061
Kontaktovat uživatele:

Kompresoru se bráním- houkačky mají prodlevu, než vznikne dostatečný tlak. Nebo by to šlo řešit současným zapojením originálních 2106 a kompresorových. Na krátké troubnutí by stačily elektrické a za další vteřinu by žigul troubil jako náklaďák. Nějak takhle to dříve měly zapojené Liazky a Karosy- na kvíkání stačila houkačka podobná ze Škodovky a při silnějším stlačení páčky se zapojila pneumatická (myslím 3. hlasá) siréna. Pozdější modely měly už jen kvíkání a u starších se to většinou nedochovalo.
Honza
Osa Praha - Brno
Pool

Příspěvek od Pool »

Honza 21061 píše:Klaksony u 03/06 jsou skutečně na poslech slabší, než "vřešťáky" u 2101.
Díky...
Honza 21061 píše:Mimochodem, jednou jsem současně držel klakson a blikal dálkovými a odběrově to bylo i při cca 2500 ot. na rozvody tak náročné, že houkačky zřetelně měnily barvu tónu...
To se nedivím, když jsem měřil odběr toho z 03, tak jsem naměřil 6.5A . Ne nadarmo je tam kvůli nim pojistka 16A :)
Miichaal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miichaal »

Honza 21061 píše:Kompresoru se bráním- houkačky mají prodlevu, než vznikne dostatečný tlak. Nebo by to šlo řešit současným zapojením originálních 2106 a kompresorových. Na krátké troubnutí by stačily elektrické a za další vteřinu by žigul troubil jako náklaďák. Nějak takhle to dříve měly zapojené Liazky a Karosy- na kvíkání stačila houkačka podobná ze Škodovky a při silnějším stlačení páčky se zapojila pneumatická (myslím 3. hlasá) siréna. Pozdější modely měly už jen kvíkání a u starších se to většinou nedochovalo.
ja si tam necham klasickou..a tohle si zapojim na nějakej spínač jen tak na blbnutí:)
Nulašestka

Příspěvek od Nulašestka »

03 má jiné(slabší) houkačky než 06.06 houkačky jsou silnější než 01. :P
trucker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trucker »

tlakový klakson je dobrý na hluchých ludí :lol:
žigulák je už legenda

Biodiesel production

LandRover Discovery I
Honza 21061
Kontaktovat uživatele:

Nulašestka: Bylo by pro mě menším překvapením, kdyby bílý slon plaval kraula a vyzpěvoval přitom, že Texaco je nejlepší, než kdyby 2103 měla odlišné houkačky od 2106... Vždyť to musí být stejné. :shock:
Volha 24 měla jiné a mnohem lepší zvukem i intenzitou, než kterékoliv jiné auto.
Honza
Osa Praha - Brno
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“