Nema niekto schemu alebo popis od niečoho takeho :

Moderátor: Moderátoři
vtipálku, aby jsme ti na srazu nevymontovali na pokusy ten tvůj bezkontakt a nezapaloval sis cestou domu sirkamaWolf píše:Panove, neuvazovali jste jeste o tyristorovem zapalovani z T613? Je ale pravdou, ze na vrakacich se nejak nevyskytuji. W.
Hlavně si to ještě doplň o ty ochranné diody, ať nedopadneš jako jáxcerno12 píše:Ja se ted take poustim do stavby tranzistoroveho zapalovani. Vychazim ze schematu od Marka, ale nechal jsem si ho odborne predelat. Vykonak BUS14 uz dnes nejde sehnat, tak se nahradil tranzistorem BU931. Tim se take zmensil ten silenej obrovskej 20W bazovej rezistor na podstatne mensi wataz. Do Markova schematu jeste pribyl kondenzator (jako to ma Myso), kdyby nahodou zustaly viset kontakty. Schema dodam, az to otestuju.
Podívej se co o tom píše Marek, je to nahoře ten odkaz od Honze! Kondenzátor při tranzistorovým spínání již není potřeba. A to ostatní: můj názor je, že můžeš ale nemusíš. Pokud budeš hýbat s odtrhem a s mezerou na svíčkách, riskuješ že když tranzistor odejde, nikam neodjedeš ani s klasickým zapalováním (budeš muset vše pracně vracet nazpátekDusan píše:Ide mi o to či nahodou netreba odpojiť kondenzator,inač nastaviť kontakt prip. na aku vzdialenosť zvetšiť medzeru na sviečkach
Jo ale já jich mám pár doma (zadarmo) a jsou mi celkem k ničemuDusan píše:No neviem čo by ste chceli od KD607 je to sice teslaA čo do dvodu tepla super ale napetie E-K nič moc