Čepy kol

Moderátor: Moderátoři

Freedom
Kontaktovat uživatele:

Čepy kol

Příspěvek od Freedom »

dneska sem na vrakovišti objevil kompletní sestavu nápravy na levou stranu dal sem za to 200kč a teď od Vás potřebuji jednu odpověď :) vzal sem to kvůli náboji kola, který já mam poškozený, Otázka zní - půjde levý náboj po kompletní demontáži od držáku brzdiče a dalších přidělaných věcí použít na pravou stranu ??? s tím že se na něj namontují součásti z pravé strany?? Obrázek
vintera

Příspěvek od vintera »

ne
Freedom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedom »

a pokud se mohu eště zeptat z jakého důvodu to nepůjde?? co je tam jinak?? když vynecháme závit na matici ložiska? :?: :idea: upřesnim jedná se mi jen o toto na obrázku i na složeném ústrojí to vypadá totožně Obrázek
vintera

Příspěvek od vintera »

hřidel náboje stejná je, ale právě závit ji určuje na levou nebo pravou stranu
Freedom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedom »

hřidel náboje stejná je, ale právě závit ji určuje na levou nebo pravou stranu
takže zaměnit půjde když nasadim matku co je normálně pravotočivá?? s tím že by obě kola měli matice pravotočivé?? stejně se matky zajištují eště zaťuknutím do drážky tak by se povolovat neměla ne?? mě jde spíš o to jestli bude nějaký problém na to nasadit ten držák brzdiče a držák čepu řízení aby se to dalo použít i v pravo jelikož nikde na internetu sem pravý náboj nenašel, jen levý, potřebuju to udělat do zimi jelikož můj poškozený náboj způsobuje menší účinost brzdy a táhne mi to do leva, jelikož nové ložisko na poškozený náboj si už normálně nesedlo a mam díky tomu mírně na křivo brzdový kotouč tudíž se při sešlápnutí brzdy víc zabrzdí levé které je v ose tak jak má a pravé mi nejdřív zakřivý brzdovou destičku a až pak reaguje brzda což sem spozoroval na šikmém opotřebení vnitřní brzdové destičky
2107 modro - bílá barva + do budoucna buď combi 1.7i nebo Niva 5dv. dle finanční situace
rosta

Příspěvek od rosta »

no myslím že ten závit není tak rozhodující jako šrouby na páku řízení-měla by být namontovaná na náboji a obě páky jsou sice rozměrově shodné ale zrcadlově-stejně jako náboje takže to nelze přehodit
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
Freedom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedom »

no myslím že ten závit není tak rozhodující jako šrouby na páku řízení-měla by být namontovaná na náboji a obě páky jsou sice rozměrově shodné ale zrcadlově-stejně jako náboje takže to nelze přehodit
tak to je to čeho sem se bál :evil: tak asi opět navštívim sekci koupím :lol: u nás to zřejmě neseženu, ikdyž??? kupoval sem to v pátek tak pokud tam sjedu zítra zda tam nemaj i ten po kterym sem původně šahal a nevěděl zda beru správnej možná mam šanci že přez výkend to eště neslisovaly a bude to tam furt pohozený
2107 modro - bílá barva + do budoucna buď combi 1.7i nebo Niva 5dv. dle finanční situace
vintera

Příspěvek od vintera »

já se domníval, že chceš dolovat samotný náboj kola, tedy jen hřídel co jsou ložiska. :?:
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Freedom píše:takže zaměnit půjde když nasadim matku co je normálně pravotočivá?? s tím že by obě kola měli matice pravotočivé?? stejně se matky zajištují eště zaťuknutím do drážky tak by se povolovat neměla ne??
Nechceš radši koupit ten správnej kus na tu stranu jak má být? Vidím v tom naprosto zbytečný riziko. :?
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Freedom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedom »

MartasBrno píše:Nechceš radši koupit ten správnej kus na tu stranu jak má být? Vidím v tom naprosto zbytečný riziko. :?
už se o to snažím od léta a nemohu ho nikde najít a ted se mi poštěstilo a našel sem aspon tenhle tak to zkusim zejtra znova, ale potřebuje to nutně, měl sem před 3 měsícema generálku brzd a destičky z týhle strany jsou už zas na výměnu :evil:
Freedom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedom »

já se domníval, že chceš dolovat samotný náboj kola, tedy jen hřídel co jsou ložiska. :?:
ano ano jen samotný náboj jak je znázorněn na obrázku i s těmi otvory pro šrouby, samotný hřídel by mi byl asi k ničemu ale právě ten mam poškozenej od zaseknutého ložiska v 70km/h :axe:
Petr HC

Příspěvek od Petr HC »

Freedom píše:
ano ano jen samotný náboj jak je znázorněn na obrázku i s těmi otvory pro šrouby, samotný hřídel by mi byl asi k ničemu ale právě ten mam poškozenej od zaseknutého ložiska v 70km/h :axe:

Pokud není poškozený moc a obzvlášť jde-li o menší ložisko, použil bych vyplnění Alduritem (Loctitem).
Freedom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedom »

Tak dnes sem byl opět na vrakovišti kde sem původně našel levou část nápravy po dohodě mi dovolili se podívat znovu zda nenajdu pravou část kterou potřebuju a ejhle našel sem tak mi jí vyměnili a jsem konečně spokojen :) :D
Jakub Metelka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub Metelka »

2x VAZ-2101 (1972), 2x VAZ-2101 (1973), VAZ-2101 (1977), VAZ-2102 (1977), 2x VAZ-2106 (1978), VAZ-21053 (1989), VAZ-2107 (1986), VAZ-2121 (2002) Moskvič-408-1 (1972), Škoda-120L (1983), Škoda-105S (1984), Škoda Favorit 136L (1989), Škoda-Felicie (1995,1996), Škoda Felicie kombi (1997), Mercedes -200E (1987), Avia A31 (1987), Škoda 706 RTHP (1973)
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Cena zatím výborná, pokud je to tedy opravdu nové, ale Freedom tuším potřebuje primárně tehlici nebo jak se to zove.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“