Přídavná převodovka
Moderátor: Moderátoři
Lada Niva hučí něco u řadících pák????
Zdravim chlapi,jsem tu dnes úpně novej,tím to všechny zdravím!
a hned se k vám obracím s prosbou,včera jsem koupil NIVU 1.7,r.v.1996,jednobodová stříkačka,pěkná neshnilá za 10tis.akorát jedinej problém je že tam něco hrozně hučí(skřípe) někde u středového panelu,myslím že asi mezinápravová převodka,jde to opravit??a jaká je to práce??nebo je lepší sehnat jinou?? všem díky za ochotu mi pomoci. Jakub
a hned se k vám obracím s prosbou,včera jsem koupil NIVU 1.7,r.v.1996,jednobodová stříkačka,pěkná neshnilá za 10tis.akorát jedinej problém je že tam něco hrozně hučí(skřípe) někde u středového panelu,myslím že asi mezinápravová převodka,jde to opravit??a jaká je to práce??nebo je lepší sehnat jinou?? všem díky za ochotu mi pomoci. Jakub
Re: Lada Niva hučí něco u řadících pák????
Tak to gratuluju, ale neshnilou a ještě za 10 000,- tu bude unikát. Jo a pokud na takovém autě něco neskřípe tak je asi něco špatně
BTW: doufám, že si nečekal, že při takovémto popisu závady dostaneš kloudnou odpověď...
BTW: doufám, že si nečekal, že při takovémto popisu závady dostaneš kloudnou odpověď...
Lada Niva 1.7 SPI LPG 1998 Praktik
Lada 4x4 1.7 MPI 2017 Clasicc
Lada 4x4 1.7 MPI 2017 Clasicc
- ger007
- Kontaktovat uživatele:
to moze byt pridavna prevodovka, normalna prevodovka, moze to byt kardan alebo cokolvek, skus detajlnejsi popis zavady v akych jazdnych podmienkach sa to deje, v aute sa zvuky siria vselijako, vklude mozes mat vysypany zadny dif a moze nieco lupotat v strede to je tazko, krystale gule este nemame
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки
- miro263
- Kontaktovat uživatele:
Niva huci "by default" chcelo by to nahrat ten zvuk.
BA3 2121
-EX z produkcie ВАЗ 2103 a 2105-
-EX z produkcie ВАЗ 2103 a 2105-
No detailnější popis.... Tak třeba ještě takhle,blbě se řadí redukce a 4x4,normální řazení jde krásně,pak zařadím 4x4 a nejede,po chvíli cloumání zaskočí ale chrčí jak blázen... nejsem žádnej expert tak mě prosím nenadávejte
Jinak bych řekl dobrej kup,najeto poctivých 80tis km,4 nové pneu origo rus,nová komplet spojka,nové polosy na předku(nejeté,ještě září)nové destičky,novej startér a alternátor,kříže kardanu,kompletní rámy jak předek tak spodek,tažný,menší vady ale jinak pěkná od souseda,takže to auto jsem každý den viděl...jo a je to po pánovi 65let tak myslím že bude sloužit
Jinak bych řekl dobrej kup,najeto poctivých 80tis km,4 nové pneu origo rus,nová komplet spojka,nové polosy na předku(nejeté,ještě září)nové destičky,novej startér a alternátor,kříže kardanu,kompletní rámy jak předek tak spodek,tažný,menší vady ale jinak pěkná od souseda,takže to auto jsem každý den viděl...jo a je to po pánovi 65let tak myslím že bude sloužit
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Koule tady má kdekdo ... ale křištálový jsou na foru pouze dvě. Jednu má Ger a ten ji někde založil a nemůže ji najít a druhou má Koko Loko, ale ta je pro změnu v poruše .ger007 píše:.., krystale gule este nemame
Takže to bude chtít opravdu detailnější popis. L.
PS: jinak vítej na foru
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Tak jinak,jakej je problém opravit či vyměnit mezinápravovou převodovku?
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Inspirovat se můžeš u Maja: http://ladaclub.szm.com/nivka/poruchy/pridprev/
Bílý LADA a okřídlená spol.
jak řadí redukce a 4x4 ? niva má trvalý náhon na všecky kola.Má redučku a uzávěrku mezinápravy. To,že něco jde těžko,vrže,klepe,píská na nivě je do určité míry normální.Kuba niva píše:No detailnější popis.... Tak třeba ještě takhle,blbě se řadí redukce a 4x4,normální řazení jde krásně,pak zařadím 4x4 a nejede,po chvíli cloumání zaskočí ale chrčí jak blázen... nejsem žádnej expert tak mě prosím nenadávejte
V prvé řadě ji zvedni,lehni pod ni a zatoč si s kolem.Když na nic nepříjdeš,tak nastartuj,zařaď kvalt a lehni znova.Určitě budeš schopen to zůžit na konkrétní věc.(hlavní převodovka,redučka,kardany...)
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si do profilu doplníš z které oblasti jseš, tak by se možná našel v okolí někdo, kdo by se ti na to mohl podívat.
VAZ 1117
Tak jsem zjistil že ty zvuky jdou z mezinápravové převodovky... Jak dobře jde ven a jak těžký je udělat jsi repas sám? díky kluci
A neměnil šikula soused předni nebo zadní dif (nemají rozdílné převodové poměry) ?
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.
Ne ne vím jistě že všchny díly jsou origo,přijde mi že tam odešlo nějaké ložisko,protože to skřípe a hučí ale jede normálně... Už jste jí někdo vyndaval?a jak to jde ven??
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Já bych byl konzervativnější. Nejdřív bych vypustil olej a ověřil, jestli jsou v něm špóny, či nějaký trosky. Pokud ne, tak bych chvíli pojezdil a převodovku sledoval. Hlavně asi teplotu u ložisek. A určitě bych si to zkusil prohlídnout za chodu (na špalkách, ale opatrně!), jestli by se nedalo něco vykoukat nebo vyposlouchat (co dělá celá převodovka v uložení, co dělají kříže na kardanech a kardany a z kterýho místa to kvičí, jestli nemají vnější ložiska evidentní vakl)
Na mojí zánovní NIVĚ se 47 000km, kterou mám cca 10 dní, převodovka při vyšší rychlosti piští a navíc jsem si všiml, že zcela regulérně syčí, jak kdyby utíkal někde vzduch. Ale to beru jako zvuky, bez kterých by NIVA nebyla NIVOU.
A jeden příklad se zadřeným motorem, zlámaným kroužkem, vysypaným ojničním ložiskem a já nevím čím ještě: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... 7&start=16
Na mojí zánovní NIVĚ se 47 000km, kterou mám cca 10 dní, převodovka při vyšší rychlosti piští a navíc jsem si všiml, že zcela regulérně syčí, jak kdyby utíkal někde vzduch. Ale to beru jako zvuky, bez kterých by NIVA nebyla NIVOU.
A jeden příklad se zadřeným motorem, zlámaným kroužkem, vysypaným ojničním ložiskem a já nevím čím ještě: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... 7&start=16
Bílý LADA a okřídlená spol.
chlapi prosím vás.....
v té převodovce je něco na 100% špatně,bud ložisko nebo hřídel... takovejhle zvuk není normální u žádné nivy!
Dal jsem to na špalky vše protočil ve vzduchu,kardanky paráda bez vůlí,řazení super,přídavná převodka-špatně se řadí,skřípe a hučí že by vám to utrhlo uši.. Prostě musí ven... a ted jak jde ven?lehce nebo těžce?mám díru takže ze spoda mám místo...
v té převodovce je něco na 100% špatně,bud ložisko nebo hřídel... takovejhle zvuk není normální u žádné nivy!
Dal jsem to na špalky vše protočil ve vzduchu,kardanky paráda bez vůlí,řazení super,přídavná převodka-špatně se řadí,skřípe a hučí že by vám to utrhlo uši.. Prostě musí ven... a ted jak jde ven?lehce nebo těžce?mám díru takže ze spoda mám místo...
Naposledy upravil(a) Kuba niva dne čtv dub 03, 2014 09:15, celkem upraveno 1 x.