Tak další týden, další posun.
1) LPG
Po velkých problémech, kdy auto kompletně přestalo jezdit na LPG, jsem se pustil do kompletní repase systému. Tj. vyčištění elektro-ventilu u toroidu, ventilu tekuté fáze v motorovém prostoru, filtr tekuté fáze, kompletní rozborka reduktoru spojená s vyčištěním a výměnou všech těsnění a vyčištění ventilů plynné fáze. Po očistě vnitřností došlo na čištění oxidace a plyn už zase funguje (zatím jen na hrubé nastavení). Čeká mě montáž teploměru na reduktor, aby fungovalo automatické přepínání a pak přesnější naladění směsi.
2) Řízení
Využil jsem čerstvě nabyté vědomosti z opravy Octavie a pustil se do dalšího ladění problematiky řízení. Od výměny uložení tlumičů nebyl čas na geometrii, tak jsem změřil sbíhavost předních kol a hned napravil. Zatím mám pocit, že se to ještě trochu zlepšilo.
3) Světla, část II.
Během řešení LPG se mimochodem přišlo na důvod, proč byl problém se seřízením světla -> uvnitř asijského světlometu je stržený závit v plastu. Světlo tedy ve spěchu nahrazeno jiným (též asijským) z vytěženého vraku. Během jízdy pro koupi klíče "34" potřebného na Octavii nastal pro mne historický okamžik. Poprvé v životě se mi začalo za jízdy rozpadat auto - upadl přední blinkr.

Mám pocit, že to auto si ze mne dělá srandu. Zatím dočasně osazen náhradní blinkr, tentokrát (dočasně) pojištěn izolepou - musím to nějak lépe spasovat a zajistit, aby se to neopakovalo.
4) Termostat + řazení
zatím čeká na výměnu
---
A u Octavie minulý týden výměna tyčky řízení. Od pravého kola šly do volantu vibrace -> zvednout, zaviklat a koupit obě tyčky řízení. Zatím vyměněna jen ta problémová, na druhou nebyl čas, ale je v pořadí.
O víkendu se povedla opravit nivelace xenonů (zničený jeden kloub na zadním snímači) a během pokusu o demontáž volantu (kvůli přešití kůže) zjištěn problém na spínací skřínce. Stačí sáhnout na kabely a "polovina" auta je mrtvá. Další problém k řešení. Teď už jenom najít čas, kdy to řešit, nějak mi nezbývá čas na práci...
---
fotka týdne: