Náhodou, jako netradiční a velmi stylový konferenční stolek by to bylo dobrý.Tomáš píše:....např.nárazník by se mi líbil,ale asi by mi ho do ložnice ani obýváku nepovolila![]()
![]()

Moderátor: Moderátoři
No vzhledem k tomu že ulomenej nárazníček doma mám (relativně tenkej plnej krk, kulatý tvar, je to z něčeho staršího) tak můžu zcela zodpovědně říct že stolek z něj nelze. Já jsem měl na vybranou.Buď ho hodit do šrotu a nebo na něco použít. Napadl mne stojan na slunečník, jenže onen nešťastný vypouklý tvar vrhá nárazník mezi špatně využitelné wehementy. Jedině s nějakými úpravami...Hurikán píše:Náhodou, jako netradiční a velmi stylový konferenční stolek by to bylo dobrý.Tomáš píše:....např.nárazník by se mi líbil,ale asi by mi ho do ložnice ani obýváku nepovolila![]()
![]()
Já jsem slyšel o motorech vymontovaných z německých ponorek (koneckonců, němci byly na dvoutakty profesoři...).Tomáš píše:....je to diselovej dvoutakt..prej obšlehlej z americké ponorky,ale kdo ví....
Já to taky jen tuším, byl jsem kdysi asi ve 12 letech na soukromé exkurzi v depu Zdice (dnes je zrušené, ale funguje tam nějaký spolek historické techniky) a myslím si, že jsem to slyšel tam. Kde je pravda bůh ví.Honza 21061 píše:Teepee: Tuším, že německé ponorky šly spíše čtyřtaktní cestou, ale Američani dlouhou dobu razili praxi dvoudobých dieselů. Vyskytovaly se i v obrovských tahačích!
no je nejsilnější,ale jen o fous 753 1450KW 754 1455KW...spíš bych řekl že tažná síla byla hlavně v tom,že to byl 6kolákTeepee píše:Někde tam vypadlo, že stroje byly vcelku oblíbené pro nízkou úroveň hluku v kabině obsluhy, díky přístupové chodbičce oddělující strojovnu od kabiny.
1470kW je asi nejsilnější seriový diesel na našich tratích, ale když se to srovná s jedničkovým albatrosem....
Tak tam jde o převod.... Jedničkovej Albatros má výkon vyšší než Štokr, přesto ten drží rekordy.... Albatros byl do rychla..Tomáš píše:no je nejsilnější,ale jen o fous 753 1450KW 754 1455KW...spíš bych řekl že tažná síla byla hlavně v tom,že to byl 6kolákTeepee píše:Někde tam vypadlo, že stroje byly vcelku oblíbené pro nízkou úroveň hluku v kabině obsluhy, díky přístupové chodbičce oddělující strojovnu od kabiny.
1470kW je asi nejsilnější seriový diesel na našich tratích, ale když se to srovná s jedničkovým albatrosem....
Dovolil bych si oponovat - Plecháč je PlecháčKoko Loko píše:nejlepší a nejhezčí je stejně 230
Nepřeháněl bych......pravda, že dizajn 230ky je hezčí, ovšem technicky vyspělejší je 242!Koko Loko píše:242 je hnus, 230 estetický klenot