Vidím, že firma, v odborných kruzích, není neznámáVašátor píše:Luďku, tam mají opravdu mega výběr, když potřebujeme nějakou speciálku, tak jedině tam.

Moderátor: Moderátoři
Vidím, že firma, v odborných kruzích, není neznámáVašátor píše:Luďku, tam mají opravdu mega výběr, když potřebujeme nějakou speciálku, tak jedině tam.
thorvald píše:tak diskomfort jazdy postretol aj mna. nejde priamo o skapinanie motora ale trhanie, cukanie pri preradovani medzi 1. a 2 stupnom. Na 3. stupni to tiez trochu robi ale neieje to take vyrazne ako pri dvojke. v podstate pri preradeni z 1. na 2. vacsinou dochadzalo jak keby k pribrzdeniu auta. som si pripadal jak v autoskole miestamihlavne pripadni spolucestujuci obcas pozerali co sa robi...ci neviem so spojkou narabat. pridavanie plynu ako pisal vyssie Duko pomahalo len ciastocne. zacalo mi to robit tak vyraznejsie asi pred 2 tyzdnami. pri patrani po ruskom nete som natrafil na moznu pricinu...netesnost medzi ventilom absorbera a sanim...prosto si to sprosto prisava vzduch zvonku a RJ s tym nepocita. Riesenie je utesnit tu hadicu na oboch koncoch, prip. vymenit. Video kde to typek popisuje:
https://www.youtube.com/watch?v=T6-xI--SANE
pripadne tu: https://www.youtube.com/watch?v=HWaQvGQoJck
Ja som to vcera kolchozil s tymi tesneniami. Nasiel som predajcu priamo v BA kde mal slusny vyber roznych rozmerov, vyuzitelne su 8x1,5 a 8x1,8 mm (priemer tesnenia x hrubka gumy). Mne zapasovalo na strane absorbera dva kusy tych 8x1,8 a jeden 8x1,5 medzi nich a na strane sania dva kusy 8x1,8. Tu sa to moze zrejme lisit u inych...zalezi od toho aka je vola v tej hadici. Tak isto vo videu to ukazuje na motore 1,8l. Na 1,6l je ta hadica z opacnej strany trubice sania a je k nej trochu horsi pristup.
Vysledok je taky ze vcera a dnes som to testoval po meste a dialnici a to trhanie proste zmizlo. Motor taha pekne plynulo z nizsich otacok, tak isto aj to preradenie je plynulejsie a pohyb rovnomerny. Sa mi az nechcelo prestat sa vozit ked to tak dobre islo![]()
Komu to cuka a trha pri radeni pocas rozbiehania hlavne na nizsich stupnoch tak nech skusi tento kolchoz. Zatial to vyzera ze u mna to problem vyriesilo