Není zač.

Alespoň mně to rychleji uběhlo a nebyl jsem tam na to všechno sám.
Sice se včera jezdilo díky prodlouženému víkendu a poloprázdné Praze naprosto dokonale, služba nepatřila mezi ty úplně nejlépe vydařené v historii mého ježdění.
Takže jsem rád, že se to Radkovi i přesto dost líbilo a jistě by byl načatý ještě více, kdybychom spolu sjezdili 192- tu mám nově v diagramu také, takže nebude problém dohodnout se s předstihem na nějakou pohodovou letní- odpolední.
Mimochodem, ten pišišvor co mi klepal na dveře, protože byl líný udělat 3 kroky k prostředním dveřím a ještě mě i sebe připravil o zbytečných pár vteřin, asi nebyl žádnej funkcionář, ten by se totiž nezahazoval s MHD, ale nějaký podržtaška, který prostě proto, že dělá v jednom z těch typických "business center" je už takový, jaký je a zapadne přesně do kolektivu, který pokaždé nastupuje i vystupuje na zastávce Brumlovka..
Mimochodem, ten potácivý přifetlý klučina, to byl skutečně ještě slabší odvar toho, co se může potkat.

Radek už se chystal na to, že ho půjdu vyhazovat, ale kdepak... ať si dělaj co chtěj tam vzadu...
Poperou se, servu plombu z tlačítka a kontaktuji dispečink na nouzovém kanálu.
Nechaj bordel, maj ho mít.
Poblijou se, poserou se, dle závažnosti vezmu vysílačku a vyměním vůz.
Dojdou mi baterie v rádiu, budu pěkně nas*aný.
- - - - - -
Zato dneska 115...

Chodov- Městský archiv- Chodov. Dříve se zastávka archiv jmenovala Hotel Košík, dnes je z hotelu Košík TOP Hotel Praha a davy turistů...
Linka samotná je jako kolotoč, trvá 12 minut a je naprosto nezáživná a uspávající.
Zato jsem si tam asi vystřihl 2 trapasy..

Mezi davem turistů nastupuje předními dveřmi ženská a snaží se zastrčit lístek do svítící šipky na označovači, přitom ten se má dávat asi centimetr pod ní do otvoru.
Když se takhle snažila asi 10 vteřin, útrpně si povídám pro sebe nahlas (cizinci přeci nerozumí že?) "jéžišmarja, ani lístek do díry strčit neumí..."
No a potom jsem získal dojem, že tohle zrovna byla češka.
Stejně, jako ty dvě holky, které si chtěly koupit lístky a já jim jako všem ostatním odpovídal "it´s all right... ok...ok..." a s úsměvným gestem naznačil, ať jdou dozadu,
protože jak známo, mohl bych na každé kolo takto prodat třeba 30 lístků a totálně nadrbat zpoždění, i přesto, že je na zastávce automat.
No a holky byly asi taky češky, když viděly, že se s řidičem asi po česky nedomluví, šly si koupit lístek do automatu.

Jaký div... Ušetřily v automatu 4 koruny... kdyby stály v doplňkovém prodeji 40 a ne 30, už bych měl úplný klid...
Zato konečná na Chodově je pohoda... poblíž stojí hezká socha Budovatele, kolem kterého jsem procházel a musel ho povzbudit, že ty jeho paneláky, na které přes to obludné OC Chodov už nevidí, stále stojí a těší se z jejich střechy nad svou hlavou spousta lidí.

Pár kroků odtud je pěší lávka přes dálnici D1 a také se dá vysedávat na zídce u dálnice a kochat se pohledem na provoz a připomínat si své cesty. Proto mám konečnou Chodov tolik oblíbenou.
Sochy a reliéfy P11:
http://www.praha11.cz/cs/jizni-mesto/fo ... liefy.html (Budovatel je dole, dnes je naštěstí už v originálu, zbavený těch omalovánek...)