Také vám vadí mlhovkáři?

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

radek mb
Kontaktovat uživatele:

Re: Také vám vadí mlhovkáři?

Příspěvek od radek mb »

zelvotron píše:Tak hlavně žes dal psychotesty :mrgreen:
A myslíš, že jsem všechny otázky zodpověděl dle pravdy? :D
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 350/472
valda1971

Příspěvek od valda1971 »

Něco jak píše Radek-MB - vadí mi všichni oklo a hlavně proti :) Kdysi se v noci daly zapnout dálkové a JET (občas ztlumit), dnes na dálková jet ani nemohu, pořád je někdo proti, zezadu mi do skel svítí dodávka která má světla vysoko a jedno naprd seštelované, oproti xnenony a jiné blbosti.... do toho ty mlhovky.... Ach jóó... :(
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Marek

Příspěvek od Marek »

Navrhuju pilotní průkaz, malou skládací helikoptéru a hotovo. Jééé, jak mně by se to líbilo !!!
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacGyver »

Mě vadí, když mi auto přede mnou zašpiní čelní okno. :hmph:
Lada 2103 r.v.77 "Hranatá nádhera"
Lada 2107 r.v.86 štrejchnutá tankem
Já chci jenom jezdit. Já CHCI!!! :toothy10:
My Other Car Is A Millennium Falcon
člen Ladaklub ultras
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

A to je fakt, všimli jste si toho, že dnešní auta téměř vůbec nemají zástěrky? :roll: To mi příde o hodně, hodně horší než ňáká blbá mlhovka, se kterou se vlastně ani nepotkáváme tak často.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Když se mlhovky vyrojí, tak je jich opravdu hodně :idea:
Ovšem od té doby, co se nepoužívají zástěrky, mám furt votlučený přední sklo od kamenů.
Jinak v poslední době lidí předjíždějí jak hovada. Prázdná silnice či dálnice, a on se mi řadí hned před čumák. Za deště a při těch sračkách, které na našich vozovkách bývají, to je docela nepříjemné.
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Musíš jezdit rychleji, aby tě nikdo nepředjížděl, resp. když jseš v roli předjíždějícího, tak tyto věci nemusíš vůbec řešit. :P :mrgreen:
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Tohle období mám možná už za sebou... nepřijde-li něco jako druhá míza 8)
Nicméně mám pocit, že se to horší. A že to musí být něco špatného v autoškolách nebo mezigeneračním přenosu.
Nakonec, můj mladej si teď dělá papíry. Chudák musí jezdit s tříhrnkem Fábie v sedanu(!), považte, a učí ho tam rozjíždět se do kopce bez ruční brzdy.....
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Luky

Příspěvek od Luky »

Sice jsme lehce odbočili, ale co je špatného na tom, učit rozjíždění bez ručky? Pamatuju se, že já jsem u zkoušek na osobák musel předvést oboje. Rozjížděl jsem se normálně bez ručky, ale musel jsem v jednom kopci předvést, že dokážu i s ručkou.
VAZ 2106 - Marina r.1979
http://dean2107.rajce.idnes.cz/

Dva PoJeBy ze Skašova

„Duše se milují od pasu nahoru, těla od pasu dolů."
Gabriel García Márquez
Mara

Příspěvek od Mara »

si pamatuju, ze panely pro uceni se s rucni brzdou se daly v autoskole na simsonu dobre litat vzduchem :mrgreen:
Kdyz se školit tak sakumprdum :D

\/ \/ \/
Rucka na tlacitko? To bych v aute nerad, kolikrat se jeji pritahnuti za jizdy na kluzkem hodi..
Treba jsem jel pomalu z kopce zatacku na mokre kaminkove smesi "asfaltu" a jak na ledu furt rovne, svodidla se blizily tak jsem ji potahl a jel na ne bokem. Na krajnici se to mirne v zaberu chytlo a usetril jsem rovnani predku nekde kurtou o sloup.
Akorat u Nivy si zvykam na seslapnuti spojky a zatah, jinac ma tendence jezdit jen rovne na kluzkem.
Naposledy upravil(a) Mara dne stř pro 14, 2016 16:36, celkem upraveno 2 x.
(maluch,uno1.5i-koloběh plechu v přírodě)
-lanča delta2 1.6i zdvihlá
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Piaggo /bravo/sup.bravo/ciao//
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Podle mě s ručkou je základ. Já se vlastně ani jinak nerozjíždím. I když umím také oboje, samože.
Problém je ovšem i v tom, že polovička autoškol už používá auta s ručkou na tlačítko. A to je jako kdyby se učili jezdit s automatem.....
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Mno nevím. Rozjezdy s ručkou jsou takové, řekněme, ehm, poněkud amatérské. Zcela normální je, umět rychle přešlapovat. A kdo to neumí, nemá sedat za volant. Já ručku u rozjezdů nepoužívám vůbec. Normálně ji nepoužívám ani při parkování ve svahu do řady aut. Na to, abych se posichroval ručkou, už musí být jó krutý kopec (nad 18%) v kombinaci s mezerou jen o 15 cm větší, než délka mého auta. Jinak zásadně bez ručky.

Kdysi, ještě v AŠ, jsem se kvůli rozjezdům v kopci s ručkou i chytnul s jedním takyinstruktorem, co tenhle těžce neobratný a pomalý postup z nějakého nepochopitelného důvodu těžce vyznával. Naštěstí všichni ostatní Páni Instruktoři v dané AŠ byli normální.
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

S ručkou je to vždy plynulejší a ohleduplnější pro motor a spojku. A navíc nemusím tomu za sebou pražit do ksichtu třemi brzdovými světly, zbytečně.
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Jimmi píše:S ručkou je to vždy plynulejší a ohleduplnější
Tohle je zcela závislé na umění a provedení. I s technikou přešlápnutí se lze rozjet zcela pozvolna a plynule bez sebemenšího sklouznutí auta vzad/vpřed a současně s jen neznatelným sklouznutím spojky. ;)

Navíc když před sebou vidím auto, co stojí na ručce, vždycky su ve střehu a nechávám si od něj odstup aspoň 2 metry, protože ze zkušeností vím, co tam většinou sedí za umělce. Mnohokrát se mě to už vyplatilo.
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Takže to máme:
mlhovky
zástěrky
teď ručka
Co bode dál? Ještěže jsme v Poklábosme.
K zástěrkám bych řekl tohle: kdysi byly povinné za posledními koly. Pak to někdo (chytře) proloboval jako povinnost, pokud je poslední náprava hnací. Takže pokud je osobák hnanej na předek, potom zástěrky vpředu být nemusí a zadní náprava není hnací, takže taky nemusí. To jsme hnedle ušetřili. Pravda, jde jen o 2 zástěrky v hodnotě (příkladně) 100 Kč. Ale když je roční produkce automobilky třeba milyjón kusů - tak už jsou to zajímavý prachy. A že jsou auta obouchaný? To výrobcům nevadí - naopak jim to nažene do servisu hromadu aut s rozbitými čelními okny, takže zase prachy.
Aspoň, že u nákladních zůstalÿ zástěrky za poslední nápravou povinný.
K tý ručce. Si tak vzpomínám, že jsem se běžně v AŠ rozjižděl bez ručky a byl jsem za to instruktorem jebán ve stylu: až budeš mít svý auto, rozjížděj se do kopce jak chceš. Ve zdejší AŠ žáky učíme rozjíždět se do kopce s ručkou a komisař to vyžaduje.
No a na mlžovky jsem už myslím reagoval.
Takže tak. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“