fouknute tesneni?

Moderátor: Moderátoři

Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

tu hranicu 120 by som velmi neprekracoval. 125 davam len odkedy mi vyfuklo tesnenie, to uz viem ze vydrzi. Zase menej ako 120 na upraveny motor nedoporucujem. Takze tych 120 presne a mas to 8)

Ja som v Bechyni dotahoval na tych 1/2" (pol colu), inu trubku som poruke nemal :P Ale to bola krizova situacia a tu hlavu som potom radsej daroval Marekovi, vid Marku :mrgreen: :lol:
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Pája
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pája »

To bláto na víčku mám taky. Je to těma krátkejma jízdama. (2*5km denně). Když ho projedeš někam dál, cca 100km, tak to zmizí.
Ondra 07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra 07 »

No mozna to neni uplne k tematu,ale po generalce hlavy mi mizi voda v expanzce.A neovlivnuje to jestli se s autem jezdi nebo ne... Proste doleju po spodni risku a za pul hodiny je zase nadne.A po autem nikdy zadny kapicka.Ani po dvou mesicich v garazi...Vadi to kdyz je expanzka prazda?Podotykam ze v chladici je vody dost (az po vicko)...A nikde jsem nezpozoroval unik jak jsem rikal.Coudit to necoudi (po zahrati) a vicko oleje je cisty (zadna pena ci neco podobnyho)...
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Ondra 07 píše:No mozna to neni uplne k tematu,ale po generalce hlavy mi mizi voda v expanzce.A neovlivnuje to jestli se s autem jezdi nebo ne... Proste doleju po spodni risku a za pul hodiny je zase nadne.A po autem nikdy zadny kapicka.Ani po dvou mesicich v garazi...Vadi to kdyz je expanzka prazda?Podotykam ze v chladici je vody dost (az po vicko)...A nikde jsem nezpozoroval unik jak jsem rikal.Coudit to necoudi (po zahrati) a vicko oleje je cisty (zadna pena ci neco podobnyho)...
nekdo tady varoval, ze to muze tect kolem topeni dovnitr do karoserie. to se ti nedeje? bo jak to mizi samo a "nikam", tak to nebude jen tak.
VAZ 2104 1.3 1989
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

to jmj: do kastle nic neteče.. ale taky jak z expanzky.. expanzka slouží k odtoku přebytečné vody z chladiče..
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Little Red Riding Hood píše:to jmj: do kastle nic neteče.. ale taky jak z expanzky.. expanzka slouží k odtoku přebytečné vody z chladiče..

mno, expanzni nadoba slouzi k zachyceni expandujici kapaliny a pri moc velkem tlaku by mela "upustit paru" tusim. taky je to nejvyssi bod chladici soustavy, takze pokud mas kapalinu pod min (nevim kolik), tak pri ruznych naklonech vozidla muze dojit k tomu, ze v nekterych mistech chladici soustavy muze klesnout hladina. teoreticky v extremu mozna i prakticky.

kazdopadne by z tama ta kapalina nemela mizet, ze? :-)

je to dobre odvzdusnene?
VAZ 2104 1.3 1989
Ondra 07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra 07 »

Odvzdusnene... no ehmm :dontknow: Delal to servisak (ale solidni) a snad to odvzdusnil,ale jak bude cas a nalada tak zkusim dolit vodu,mohlo se klidne stat ze ji tam dal malo a jak jsem to byl projet tak se v expanzce varila voda.Volal jsem mu a rikal ze to je normalni pri vypusteni a napusteni chladice,zustal tam vzduch nekde a ted to probublalo.Od te doby to uz opravdu nemelo tendenci varit ani tlakovat,nanejvis je expanzka tepla.Zkusim tam poradne dolit,na MAX risku a uvidim pokud to zase cely motor vysaje tak bych to vypustil a zkusil tlakovku.Jestli neni nekde nejaka netesnost...
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
Brandy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Zkus tohle. Odmontuj vicko chladice. Zapni motor a otevri kouhout topeni. Pomalu lej chladici kapalinu (nebo destilku nebo co tam davas) do nalevaciho otvoru chladice dokud to nezacne pretekat. Musis lit ale pomalu, aby to melo cas se "vstrebat". Nakonec zavri vicko chladice a jeste na bezicim motoru lej kapalinu do expanzni nadrzky, dokud to pujde. Takhle to delam ja a nikdy nebyl problem.
Lada 1600 - bouračka | Lada 1500s - prodáno | Peugeot 406
Ondra 07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra 07 »

To Brandy: Jasne chapu,aby to cirkulovalo a vytlacilo vzduch atd... diky za TIP... :wink:
zeek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zeek »

Včera jsem jel po dálnici do Benátek...taková pohodička...jen pár kiláků od prahy....
Jedu si tak těch 120 - 140...a při cestě zpátky se mi začalo dosti přehřívat auto...lezlo to na cca 100-110 :( Tak jsem pustil topení a zas to slezlo ale jakmile jsem topení vypnul okamžitě to lezlo nahoru....zkusil jsem jet tak stovkou ale pořád se to přehřívalo...nechápu...chladič byl rozpálenej, takže tam voda šla...
Někdo mi říkal že by to mohlo být těsnění..ale vážně nevím :cry:
Bechyně je za 2 týdny a nechtěl bych celou cestu tam i zpátky jet v sauně :(
Jo a když jsem kontroloval vodu tak vůbec žádná neubyla!!!
Prosím.....poraďte!!!
Lada 2103 rok 2004 - 2006(bouračka). Lada 21061 rok 2006 až 2007 prostě chudinka umřela...budiš jí vrakoviště lehké...
současnost..felda v kombiku kvůli psu.
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Jak moc byl chladič rozpálenej? Může to být málo otevřenej termostat....tudíž topení otevřeno naplno a chladič jen napůl.
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
zeek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zeek »

Na chladiči jsem neudržel ruku ani vteřinku...byl vážně hodně žhavej...proto mě to tak zaráží....
Lada 2103 rok 2004 - 2006(bouračka). Lada 21061 rok 2006 až 2007 prostě chudinka umřela...budiš jí vrakoviště lehké...
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

zeek píše:Na chladiči jsem neudržel ruku ani vteřinku...byl vážně hodně žhavej...proto mě to tak zaráží....
Teoreticky, co chladič s nedostatečnou účinností. (Přicpanej, zarostlej vodním kamenem?)
Zajímavé by bylo vědět jaká byla "pocitová" teplota výstupní vody.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

jen tak trochu mimo.. byla tu řeč o termostatu.. můžu nějak zjistit na venek zdali funguje správně?.. respektivě.. existuje nějaká repase??..
zeek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zeek »

Teepee píše:
zeek píše:Na chladiči jsem neudržel ruku ani vteřinku...byl vážně hodně žhavej...proto mě to tak zaráží....
Teoreticky, co chladič s nedostatečnou účinností. (Přicpanej, zarostlej vodním kamenem?)
Zajímavé by bylo vědět jaká byla "pocitová" teplota výstupní vody.
Chladič jsem dával z mojí bejvalý 03..a tam fachčil v poho...ale právě že to začalo dělat až při cestě zpátky....při cestě tam to nedělalo...a že by to najednou zarostlo se mi nezdá... :(
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“