![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderátor: Moderátoři
Zkrat alternátoruSlimm píše:bo mi najednou přestala táhnout, budíky šly na nulu, zabliklo Check engine a zasmrděla elektrika.
To jen zkousis pozornost jinych ctenaru. Niva je fulltime 4x4. Takze porucha muze byt i na predku a jede se jen na zadek. Presne se to da stanovit az nekdo pod auto vleze. Hledani poruch 3x nazdar!nazdar!nazdar!Michael 4x4 píše:netočí ti zadok.
tá malá páka je uzavierka, ked ju zapneš (rozsvieti sa oranžový symbol) ideš len na predok, lebo zadok ti teraz stojí, kvôli poruche. Tipol by som kardanový kríž alebo dif, ale to nech posúdia skúsenejší.
Zkus zařadit uzávěrku (kontrolka svítí) a na nezpevněném povrchu vyzkoušej, která kola ti hrabou. Pak se zaměř na nápravu, která nehrabe. Další postup jak radí L. Ondrůch.Slimm píše:Včera mi najednou pod autem lehce ruplo, a auto přestalo jet. Motor běží, řadit jde, ale po puštění spojkového pedálu lehce chrčí pod podlahou a nerozjede se. Zkouším , co se dá a zjišťuju, že když dám malou přední řadící páku do přední polohy, auto se normálně rozjede. Přitom se na palubce rozsvítí oranžová kontrolka.