Mno, dnes jsem si šel pro turbokrálíka 1.2 TSI. Vozidlo v autorizovaném servisu prodělalo vyjma drobných lakýrnických oprav i první garanční prohlídku po 15. tis. . Při přejímce vozu jsem se dotázal na to co způsobovalo to škubání. Předávací technik nebo jak se ta funkce jmenuje na mne vyvalil oči, že o tomto se nic neví a odběhl do zákulisí. Po návratu mi potvrdil, že prý o tom věděli, ale diagnostika a zkušební jízda nic neprokázala. Načež jsem si dovolil oponovat (mě totiž nikdo nikdy nevěří), že ta závada tam je a že se půjdeme projet, že to nebude hned, ale že po zahřátí mu závadu nasimuluji, ať pán vidí. Zkušební jízda byla krátká, závada na sebe nenechala dlouho čekat a projevila se již u studeného motoru neb na první křižovatce při výjezdu motor škubl, dále jedeme 400 metrů a pán projevil přání řídit, aby to posoudil sám. Kucklo mu to hned při výjezdu se slovy "s tím se nedá jet", po 100 metrech se rožly kontrolky motoru a EPC, regulérní tříhrnek. K servisu nám zbývalo 300 metrů a vypadalo to, že půjdu tlačit neb to šlo jak na dva

. Při zajíždění vozu do servisní zóny to vypadalo, že škodovka osazuje značně neseřízené motory Trabant

. Toliko zatím průběh odhalování první závady u půl roku strého vozu

.