Moc oleje
Moderátor: Moderátoři
Na bordel ve filtrboxu mam teorii
dokud jsem mel manualni prepinani predehrivani vzduchu, tak jsem mel za jistych povetrnostnich podminek ve filtrboxu dost vody a temer vzdy (krom leta), kdyz jsem rozdelal filtrbox, tak v nem bylo svinstvo ktere se skladalo z oleje a vody. Mam za to, ze diky sani vlhkeho a chladneho vzduchu, se vlhkost vysrazi na viku filtrboxu a kape do karburatoru a do otvoru odvetravani klikovky. Tak se voda dostane az dolu do odlucovace, kde rada bydli. Kdyz se zacne odparovat, bere s sebou i olej z odlucovace a leti nahoru do filtrboxu, kde se vodo_olej bordel usazuje. Voda se prece jen ztrati rychleji jak olej. Takze oleje tam zustava vic.
Od te doby, co sem poridil automatickou regulaci teploty nasavaneho vzduchu, tak ten problem nemam. Filtrbox je cisty. Bez vody a bez oleje.
Take je otazkou, jak moc ma na prostup oleje do filtrboxu vliv ta "stetka", co je strcena v hadici odvetravani. Ja sem nedavno zjistil, ze je tam mam rovnou dve .
.... juuu slohofka...
dokud jsem mel manualni prepinani predehrivani vzduchu, tak jsem mel za jistych povetrnostnich podminek ve filtrboxu dost vody a temer vzdy (krom leta), kdyz jsem rozdelal filtrbox, tak v nem bylo svinstvo ktere se skladalo z oleje a vody. Mam za to, ze diky sani vlhkeho a chladneho vzduchu, se vlhkost vysrazi na viku filtrboxu a kape do karburatoru a do otvoru odvetravani klikovky. Tak se voda dostane az dolu do odlucovace, kde rada bydli. Kdyz se zacne odparovat, bere s sebou i olej z odlucovace a leti nahoru do filtrboxu, kde se vodo_olej bordel usazuje. Voda se prece jen ztrati rychleji jak olej. Takze oleje tam zustava vic.
Od te doby, co sem poridil automatickou regulaci teploty nasavaneho vzduchu, tak ten problem nemam. Filtrbox je cisty. Bez vody a bez oleje.
Take je otazkou, jak moc ma na prostup oleje do filtrboxu vliv ta "stetka", co je strcena v hadici odvetravani. Ja sem nedavno zjistil, ze je tam mam rovnou dve .
.... juuu slohofka...
VAZ 2104 1.3 1989
No, jel jsem na Kopeček (ves na kopci za Olomoucí) a v aleji mi začala poblikávat kontrolka mazání, takže jsem okamžitě zastavil, na měrce bylo přesně min, je mi jasný, že při chladnoucím motoru měrka není směrodatná, nicméně po schládnutí a nastartování to bliklo zase, takže jsem se dopravil za kamarádem, který měl přesně ten olej, co byl třeba a při nalévání mi lehce "ujela ruka".. Mechanickou závadu vylučuji, auto jezdí jak švýcarské hodinky a zítra mu začíná go laku.
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....
Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Dostal ste Bludišťáka!
- Křečík Barbuška
Ano na žlutém (motor 2105) jsem měl také dvě, zatímco na bílé (motor 2103) jen jednu, může to mít nějaké logické vysvětlení?JmJ píše:Ja sem nedavno zjistil, ze je tam mam rovnou dve
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
ty by si chcel na vsetko logicke vysvetlenie a kupil si si zigula/a nie jedneho/Koko Loko píše:Ano na žlutém (motor 2105) jsem měl také dvě, zatímco na bílé (motor 2103) jen jednu, může to mít nějaké logické vysvětlení?JmJ píše:Ja sem nedavno zjistil, ze je tam mam rovnou dve
proste tam niekto naprasil dve no a z niekade tu druhu musel predsa vybrat
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
- Křečík Barbuška
-
- Kontaktovat uživatele:
mam...a vodu vo filterboxe nemam, ale olej hej.JmJ píše:Od te doby, co sem poridil automatickou regulaci teploty nasavaneho vzduchu, tak ten problem nemam. Filtrbox je cisty. Bez vody a bez oleje.
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Chatka 12 forever
Olej ve filterboxu je pořád... logicky v motoru pozoruji úbytek.
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!
takze ked su to kruzky tak su automaticky cierne sviecky?Marek píše:Pokud je ve filterboxu olej, vypadá to skutečně na kroužky. Buď si nesedly po výměně nebo si ještě sedají anebo jsou uhnané.
moc casto sem nechodim takze ak neodpisujem treba mi napisat na emajl: sikma.skorica@gmail.com
NE! Černé svíčky mohou být i díky špatně nastavené palivové směsi, předstihu a pod. Černé svíčky značí špatné spalování.chleba píše:takze ked su to kruzky tak su automaticky cierne sviecky?Marek píše:Pokud je ve filterboxu olej, vypadá to skutečně na kroužky. Buď si nesedly po výměně nebo si ještě sedají anebo jsou uhnané.
Stav kroužků jinak než tlakoměrem neotestuješ - a i toto měření nemusí vypovídat přímo o pístních kroužcích. Zmenšení tlaku může nastat i při podpáleném ventilu. Ovšem metoda měření tlaků bez/s nalitím trochu oleje do válců příčinu odhalí
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
olej v airboxe a takto vyzera sviecka :
moc casto sem nechodim takze ak neodpisujem treba mi napisat na emajl: sikma.skorica@gmail.com
- Křečík Barbuška
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele: